Weekendglæder #uge 35

Weekenden har været præget af sol og vindstille, og det er en kombination alle her på gården holder af. Vi har siddet på terrassen:

westier

Asta og jeg har fundet blommer til hønsene (blommer skal nemlig spises af mennesker og høns. Ikke af hunde).

blommer

Vi har hentet vores egen mad i køkkenhaven:

hjemmedyrkede grøntsager

Ja, det er altså også noget Asta og jeg har gjort sammen …

grøntsager

Lørdag var jeg på venindebesøg i København. Det var en dejlig dag der sluttede lidt anderledes end planlagt, men det har jeg allerede fortalt om.

Søndag var vi en tur på stranden i helt vidunderligt septembervejr. Jeg var svimmel og uoplagt, men heldigvis overtalte min mand mig til en tur til vandet. Det var godt for mig.

strand

Der var nogle der var i vandet …

vandhunde

mens andre blev på land

weekendglæder

Det har været en dejlig septemberweekend, og jeg tager mig selv i at glæde mig til min mand går på pension. Så kan man jo sprede weekendglæderne ud over hele ugen …

Gem

Gem

Gem

Gem

17 meninger om “Weekendglæder #uge 35”

 1. Det ser indbydende ud alle jeres grønsager og blommerne, ih! hvor kunne jeg spise nogen af dem. Vores blommer er i fryseren undtagen alle dem der er spist med velbehag. Det har bestem været skønt med tørvej og sol, her nydes det også i fulde drag. Godt at du kom med til vandet og fik den oplevelse med.Hygge til jer.

  1. Victoriablommerne har den store fordel at de modner over så lang tid at man kan nå at spise dem friske. Vi har også frosset en masse Opalblommer. De mørke blommer på tallerkenen er kræger og mest egnede som hønsefoder.
   Fortsat god (solskins)dag til dig!

 2. Det er flotte grøntsager, du høster i din have. Det må være dejligt at have plads til så meget forskelligt – men med den større urtehave følger selvfølgelig også mere arbejde.

  1. Det har været sjovt at nå så langt med køkkenhaven, men, ja, det har også været et stort arbejde. Især fordi jeg hele tiden skal luge gangene i køkkenhaven. Vi overvejer hvordan vi kan gøre gangene nemmere at holde. Og så leger jeg med tanken om flere blomster og færre grøntsager til næste år … men nu må vi se hvad vi har lyst til i næste sæson 🙂

 3. Dejligt at se og læse, hvor meget du fik ud af den fine weekend. I dag er det efterår. I hvert fald her i Ebeltoft. (Glæd dig absolut ubehersket til at manden går på pension. Det er skønt, når begge kan flekse sig gennem hverdagene. Sådan har vi det nemlig.)

  1. Jamen, så vil jeg bare give los og glæde mig ubehersket (der er kun 10 måneder til …) 🙂
   Her er det stadig sommer lige nu, men efterår er heldigvis også dejligt …
   God efterårsdag til dig, Lisbeth!

 4. Härligt att din man gå i pension snart, då får ni mycket tid tillsammans. Dina hundar är så söta:). Skönt att ni kom iväg en sväng till havet, det gör gott.
  Så mycket frukt och grönsaker du odlar, lyxigt. Okej, Blommer heter Plommon på svenska. Fick tänka till lite där:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  1. Ja, og blommar på svensk er blomster på dansk. Det er ikke helt enkelt 🙂
   Apropos hunde, så håber jeg at jeres Lykke snart falder til ro i lejligheden og kan finde ud af at være alene hjemme igen. – Det glemte jeg helt at skrive da jeg besøgte dig tidligere i dag.
   Knus

 5. Nana, prøv at læse om stenmel og dets fordele som belægning mellem højbedene. Så kan du bruge halmen til at lægge oven på bedene. I mange år lagde jeg halm ud om efteråret på en regnvejrsdag, og om foråret lavede jeg render og satte løg og såede, hvorefter jeg dækkede til igen med godt resultat.

  1. Ja, stenmel er bestemt med i overvejelserne – i skarp konkurrence med slotsgrus. Jeg elsker at arbejde med halm og har fx mine kartofler oven på jorden med halm over. Det virkede fantastisk sidste år, men i år er der for mange snegle. Så jeg vil skære kraftigt ned på brugen af halm. Men de små bæster bryder sig garanteret ikke om at få sten og grus og den slags på maven 🙂

   1. Da jeg købte mit hus for over 20 år siden, fik jeg professionelle folk til at fundere min indkørsel og gårdsplads, som blev belagt med slotsgrus. Gruset er løbende holdt ved lige. Man skal være endog særdeles flittig med riven, hvis det skal holdes fri for ukrudt. Det har været en evig kamp at holde pænt.
    Mine forældre boede i Nordjylland, hvor gruset kom fra havet. På grund af saltindholdet var det meget fint de første 3-4 år, men så tog ukrudtet fat.

 6. Den nærhed I har til naturen kan jeg virkelig godt misunde. Det må være så dejligt! Også at du på dårlige dage alligevel kan komme ud og få lidt luft.
  Håber du har fået det bedre 🙂

  Knus Vibeke

  1. Jeg har det allerede bedre, tak 🙂
   Vi bor nu ikke helt tæt på stranden. Vi skal køre i 20 minutter for at komme derud, men det gør vi forholdsvis ofte, for man bliver så glad af at gå langs vandet 🙂
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.