Weekendglæder

At lave et indlæg om weekendens glæder er en god øvelse for mig. En øvelse i at huske at lægge mærke til de gode ting. Og i en regnvejrsnovemberweekend skal jeg lige fokusere for at få øje på det der gør glad. Men det er der jo, og der har bestemt været weekendglæder.

lys-i-vindue

Lørdag købte jeg nogle bloklys til batteri. Jeg kan bedre lide den ægte vare: Rigtige stearinlys med levende flamme som det på billedet herover, og dem har jeg mange af, men der er også steder hvor batterilysene er bedre fordi de ikke kræver overvågning. Jeg har stillet lysene i vores entré hvor de byder velkommen uden at man skal være bange for at der går ild i noget (en kattehale, fx, og, ja, det kan ske …)

batterilys3

Og mere om ild: I weekenden tændte vi op i brændeovnene. Det er ikke nødvendigt i vores hus som er velisoleret og forsynet med gulvvarme, men det er godt nok hyggeligt på sådan nogle mørke regnvejrsdage.

westie-foran-braendeovn2

Søndag lavede jeg aftensmad af vores egne grøntsager. Jeg er ret imponeret over at det stadig kan lade sig gøre. Sellerisuppe med … ja, selleri …, kartofler, porrer, løg og timian, alt sammen fra køkkenhaven (korianderen på toppen er fra IRMA, men jeg kunne have brugt persille fra haven. Jeg gad bare ikke tage pandelampen på IGEN; jeg havde lige været afsted i mørket efter timian da jeg kom i tanker om persillen.)

grøntsagssuppe

Jo, selv i en regnvejrsweekend i november er der masser af glæder, og i dag skinner solen igen, og jeg har taget de sidste selleri op.

selleri-opgravet

P.S.: Har du set at du kan følge mig på Instagram. Der viser jeg ofte nogle lidt andre billeder end på bloggen.

Gem

17 meninger om “Weekendglæder”

 1. Rigtige levende lys er da absolut de hyggeligste, men jeg er faktisk blevet ret glad for dem med batteri. Jeg har det ikke så godt med lys, der soder, (pga. allergi ) – og det er man jo helt fri for, når man vælger dem med batteri 🙂

  1. Ja, de er faktisk lidt hyggelige de-dér lys med batterier. De er også super praktiske hvis man har lys udenfor (det har jeg da faktisk slet ikke i år; det skulle jeg måske lige arrangere …)
   Kh Nana

 2. Hej Nana.Dejlige weekendglæder du beskriver.Levende lys-tændt brændeovn og dejlig hjemmelavet suppe.Så bliver det da ikke bedre.
  Har selv lige lavet porre/kartoffelsuppe af egne avl.Nyder meget alt det grønne vi dyrker i vores højbede.
  Og har da også både dejligt persille og blegselleri.Foruden persillerod-gulerødder-porre og masser af krydderurter.Så føler man sig da rig.
  Dejligt billede af ovnen med jeres lille hund der sidder så fin foran.
  Rigtig hyggelig aften Knus Jette

  1. Ja, man føler sig nemlig rig når man går i køkkenhaven efter maden 🙂 Jeg har for nylig købt nye højbede, så jeg kan udvide højbedbestanden i køkkenhaven. Det er så meget nemmere at have grøntsagerne i højbede, har jeg opdaget.
   Tak, og god aften til dig, Jette!
   Knus

 3. Rigtige stearinlys er stemningsfulde og smukke, og jeg tænder dem gerne, hvis jeg er i rummet samtidig, så jeg kan passe på. Men jeg har faktisk lige købt nogle af de små med batteri til autocamperen. Her er alting alt for tæt på – vimsende hunde, mænd med store armbevægelser (nå ja, én mand i hvert fald… 😉 ) og jeg får ikke nervøse trækninger med batterilysene.

  Hvor fint med ting fra haven. Der er ikke noget bedre med produkter af “egen avl”. DET savner jeg så i autocamperen – man kan ikke få det hele … 🙂

  1. Jamen, I har friheden og en masse åbne muligheder; og køkkenhave er der alligevel ikke meget sjov ved det næste halve år 🙂

   Jeg kan godt forstå du har købt de flammefri lys. I et vindue i mørket er de altså ret fine!

  1. Uh, ja, min gamle kat stak engang halen i et fyrfadslys, og siden har jeg haft stor respekt for katte og levende lys. Der gik ikke ild i ham, men der lugtede af brændt pels i hele huset …

 4. Der er meget at glæde sig over selv i regnvejr. Nogle af de batteridrevne stearinlys er meget ægte at se på. Sidst min mor holdt fødselsdag, skulle jeg tænde lysene på bordet, fyrfadslys og bloklys. Bloklyset kunne jeg ikke få ild i, min moster på 82 sagde, de er vist til batteri dem der 🙂 Ups, og så blev jeg vældigt til grin.

  Kærlig hilsen Anette

  1. 🙂 Jeg tror faktisk også at lysene er lavet af det samme, nemlig paraffin. Jeg kan huske fra min tid med butik at det meste af det vi i daglig tale kalder “stearinlys” i virkeligheden er lavet af paraffin – og det er – i hvert fald nogle af – batterilysene også. Så det er da klart at du blev narret 😉
   Kh Nana

 5. Ja, det er med at finde de gode ting, når vejret ikke er til at være ude, og der er heldigvis masser af ting at glæde sig over, alligevel. Jeg bruger meget sjældent levende lys, for som du skriver, kan der let gå ild i noget og det har vi jo oplevet så rigeligt. Jeg har dog ikke købt de batteridrevne lys, men måske skulle jeg prøve, for det ser jo fin ud.
  Skøn med suppe med ting fra egen have 🙂
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  1. Ja, de lys er altså ret fine. Jeg har indstillet dem så de tænder kl. 15.30 og “brænder” i 4 timer, så jeg skal ikke engang huske at slukke dem 🙂
   God onsdag til dig!
   Vh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.