Vores komfur

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg

Indlægget indeholder reklame

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg
Historisk tilbageblik

På utallige opfordringer vil jeg fortælle mere om vores komfur. Det er fra SMEG, og faktisk er komfuret på Ravnegård vores fjerde fra SMEG. Vi havde et sort komfur på 90 cm i det hus vi selv fik bygget tilbage i 2010. Det var et gaskomfur, for det var vores erfaring at gaskomfurer bare er bedst. Det så sådan ud:

køkken
Foto: Esoft

Vi var så glade for vores komfur at vi også valgte SMEG i vores næste hus. Huset på Norske Allé i Holte. Her var køkkenet ret lille, så her var kun plads til et komfur på 60 cm. Vi valgte et cremefarvet. Herunder ser du køkkenet på Norske Allé .

køkken
Foto: Esoft

Så flyttede vi til Vadekærgård hvor køkkenet var kæmpestort og rigeligt levnede plads til et komfur på 110 cm. Så det købte vi. Denne gang blev det induktion for vi var lidt trætte af flaskegas. Induktionen viste sig at være ligeså effektiv som gas, og det komfur var i det hele taget en fornøjelse både at arbejde ved og at se på. Jeg har vist masser af billeder af køkkenet på Ravnegård, men her kommer lige endnu ét.

smeg
Foto: Jens Barslund
Smeg Victoria komfur

Komfuret hører til den serie af SMEG produkter som hedder Victoria. Du kan se nærmere på det hos SMEG. Da vi valgte komfur til Ravnegård, var vi ikke i tvivl. Det blev Victoria igen. Fuldstændig mage til det vi havde på Vadekærgård. Det var en lykkens dag da jeg igen stod ved Victoria og lavede mad.

smeg victoria
Både godt og pænt

Jeg elsker når dagligdagsting er pæne. Det betyder virkelig noget for mig at tørrestativ, strygebræt og brødrister er en nydelse at kikke på. For ikke at tale om køleskab, vaskemaskine og komfur. Og når man kan lide pæne ting, er det svært ikke at falde for SMEGs design. Ja, for italiensk design i det hele taget. De kan altså virkelig noget med æstetik, de italienere. Og da jeg valgte SMEG første gang, var det kun for udseendets skyld. Men det virker altså også upåklageligt.

Du kan se flere billeder fra vores køkkener her.

13 meninger om “Vores komfur”

 1. Hm – du må gerne komme og se min have, men du bliver ikke inviteret indenfor, for det går ikke 🙂
  Pavillionen bliver midtpunktet for kaffe og lagkage.
  Kh Lisbeth

 2. Så fint kjøkkenet ditt har blitt! Stor flott komfyr også. Her i Norge brukes ikke såmofte gasskomfyrer, så her er det stort sett elektriske komfyrer.

  Ha en god dag!
  Klem fra Marit

  1. Tak, Marit! Jeg er altså også blevet glad for induktion der er ligeså effektiv – og nemmere – end gas.
   Fortsat god arbejdslyst oppe hos jer!
   Knus fra Nana

 3. Hej Nana.
  Jeg er nysgerrig efter at vide, om I bruger alle ovne i komfuret? Har læst en del negative anmeldelser af Smegs komfurer, så det er fedt at høre, at I har gode oplevelser. Jeg synes nemlig også, at de er så fine.
  Tak for god inspiration til store og små projekter på vores egen lille gård!

  1. Hej Louise.
   Vi bruger ofte begge de almindelige ovne, og det er super rart at have to ovne. Det savnede jeg da vi en overgang kun havde en. Som du kan se, har vi haft SMEG komfur fire gange i træk, og det er selvfølgelig fordi vi kan lide dem 🙂 Jeg kan enormt godt lide at både kogeplader og ovne virker hurtigt. Det passer mit temperament. Jeg kan ikke rigtigt komme i tanker om noget jeg ikke kan lide ved komfuret … Det skulle da lige være at afkølingen larmer lidt, men det har vi vænnet os til.
   Tak for dine pæne ord!

 4. Kunne du ikke skrive noget om, hvilke funktioner, du er særlig glad for at bruge, og om induktion stadig larmer. Der er udelukkende nævnt “7 funktioner” ved de tre ovne, men ikke hvad de består i, eller om det er de samme 7 i alle tre. Der er ikke beskrevet, om man kan give korte ‘damppift’ ved brødbagning, eller om der er en dampovnsfunktion – kun et ikon for rengøring sker ved damp.

  1. Jeg bruger mest varmluft i ovnene. Jeg elsker at det går super hurtigt! Jeg tror ikke man kan damppifte. Til gengæld er jeg for nylig begyndt at bage grydebrød, og det går godt nok hurtigt og bliver meget vellykket.
   Ja, induktionspladerne giver en lille lyd fra sig. Det har jeg faktisk glemt; jeg hører den ikke længere, men første gang vi tændte for pladerne nede på Vadekærgård, var jeg overrasket over lyden. – Ovnene er heller ikke lydløse da ventilatoren kan høres. – Men det kan den vel på alle ovne …

   1. Jeg havde regnet med, at du ville skrive ‘dampovnen’, som skulle være perfekt til grøntsager, som vegetarer spiser mange af. For det kan vel ikke passe, at der kun produceres damp til rengøring af ovnene. Går den damp lige ud i køkkenet, når du ikke har emhætte/emfang?

    Kunne du ikke nævne de 7 ovnfunktioner, da jeg kun kan komme på ‘alm. og varmluft, grill og evt. dampfunktioner’. Mener du, at det går hurtigt med at opnå høj ovntemperatur, for bagetiden ændrer sig jo ikke? Det er ikke et problem for mig, at gryden skal være i ovnen ca. 1/2 time for at opnå en høj temperatur; mon ikke dit komfur bruger mindst lige så meget strøm for hurtigt at opnå høj temperatur, som mit ganske almindelige komfur er længere om. Som med en bil skal man jo betale for hurtigheden. Temperaturen klinger af i min ovn uden ventilator, og varmen går ud i køkkenet. Min opvaskemaskine er meget støjsvag, og det skal mit nye komfur også være.

    1. Hej igen Elsebeth. Du kan downloade brugsvejledningen her: https://smegshop.dk/komfurer/1073-tr4110ibl. Her er beskrivelse af ovnene s. 58-59. Det er også min erfaring at SMEG yder rigtigt god service hvis man skriver eller ringer og spørger til deres produkter, MEN hvis du vil have et komfur man ikke kan høre, tror jeg altså ikke lige du skal vælge Victoria for hun KAN høres 🙂 Det er ikke kun opvarmningstiden, men også tiden inde i ovnen der er kortere når jeg bruger varmluftfunktionen. Jeg aner ærligt talt ikke hvad det betyder i strømforbrug. Vi har en ganske almindelig, gennemsnitlig elregning.
     God weekend – og god komfurjagt – til dig!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.