Vintersolskin

vintersolskin

I dag har solen skinnet, og det føles nærmest som en sensation. Tænk, en hel dag med lys fra oven. Det trængte vi til. Det trængte jeg i hvert fald til. Efter nogle dage, hvor jeg har været usædvanligt meget indendøre, har jeg i dag fået luft og lys, så jeg føler mig næsten så god som ny.

I formiddags var vi en tur ude i engen. Den eng, som er årsag til så mange overvejelser hos os. Igen i dag gik vi og overvejede, hvad vi dog skal stille op derude. Måske ingen verdens ting …? En eng er jo ikke det værste, man kan have. Og som engen lå der, badet i vintersolskin, kunne man nemt forestille sig, hvordan den vil tage sig ud om bare fire måneder. I forårssol og fuld af blomstrende mælkebøtter. Det er altså et smukt syn.

vintersolskin

Jeg gik også en runde i haven, hvor solen fremhævede de røde bær i den ene overlevende cotoneaster. De øvrige måtte lade livet i efteråret, fordi jeg virkelig ikke bryder mig om cotoneaster. (Men, ok, de bær er ret pæne lige nu).

vintersolskin

Jeg glædede mig over de hortensia Annabelle, som vi plantede, lige da vi flyttede ind, og jeg ledte efter de mikro små Annabeller, jeg for et par måneder siden stak i jorden langs huset. Vi har faktisk haft gang i et lille projekt forhave, som jeg slet ikke har fortalt om. Det må jeg vende tilbage til, når græsset spirer lidt kraftigere, når de løgplanter jeg har lagt, kikker op, og når de bittesmå hortensiaer forhåbentlig skyder lysegrønne blade.

anabelle

Jeg frydede mig også over den vedbendskov, vi har bag hønsegården. Jeg holder meget af den frodige, evigtgrønne plante, der breder sig så taknemmeligt. Deromme dækker den et hegn, den klatrer langt op i poppeltræerne, og den dækker den bare jord i buskadset ind mod naboen.

vintersolskin

Apropos eng og have, så skal vi i næste uge på havebesøg. Det er vist en lidt atypisk årstid for den slags fornøjelser, men tidspunktet er valgt med omhu. Der er en grund til, at det skal være lige nu, hvor de fleste haveejere dyrker deres haveinteresse i lænestolen med en god havebog. Det er et havebesøg, vi glæder os meget til. Jeg glæder mig også til at fortælle mere om det her på bloggen.

8 meninger om “Vintersolskin”

 1. Så meget sol har vi ikke haft, men den skinnede over middag, jeg gik tur med de små sorte i 1½ time, det var godt og sundt.
  Måske skal I vente lidt længere med engen, kommer tid kommer råd og måske energi og inspiration.
  Kh Lisbeth

  1. Bare lidt sol er også godt 🙂
   Ja, af og til er det en god idé at tage tingene lidt langsomt. Det er jeg ikke så god til, men jeg øver mig 🙂
   Kh Nana

 2. Lycklig över solen idag <3. Aha så du har börjat anlägga en förårsrabatt, så spännande. Ser fram emot bilder senare:).
  Så trevligt med trädgårdsbesök, blir nyfiken på vad det är för sorts besök ni ska på denna årstiden:)
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  1. Ja, det var så skønt med lidt solskin 🙂
   Jeg skal nok vende tilbage og fortælle mere om havebesøg og haveplaner. – Og jeg er spændt på, hvordan jeres nye have kommer til at udvikle sig 🙂
   Tak – og i lige måde, Maria!
   Knus fra Nana

 3. Jeg tænkte godt nok også over, hvad det der gule noget på himlen var…. Men mht engen – jeg synes, I skal lade den være eng. Få nogen til at slå græsset engang sidst i maj og eller lad den være. Der er brug for mere natur på Sjælland 🙂 Hvis I så får en genial ide på et tidspunkt – en, der ikke kræver arbejde, kan I jo se på det til den tid.

  Kh, Karen

  1. Vores lokale bondemand slår hø derude to gange hver sommer, så den del er der styr på 🙂 Jeg glæder mig sådan til at vise dig vores sted IRL, når I kommer herover til sommer. Her er så fint, men her er også nogle udfordringer (og det er sådan set også fint, for jeg trives bedst med udfordringer 🙂 ).
   Kh Nana

 4. Har altid ønsket mig en eng med markblomster, så man om sommeren kunne nyde og plukke dem. Som barn og ung havde vi altid friske engblomster i huset. I dag ved jeg ikke, hvor man skulle finde dem?
  Kh, Marianne

  1. Jeg tror, at engblomster hører til en tid, hvor man ikke gødede, som man gør i dag. Vores eng har været dyrket og gødet i mange år, og de eneste blomster, der er derude er mælkebøtter, som jo er smukke, når de blomstrer i april, men ikke så spændende resten af tiden. Jeg har læst lidt om blomsterenge, men det ser du til at være meget svært at skabe. Kan dog være, at vi en dag forsøger. Om ikke andet, så på et mindre område. For jeg synes, som du, at sådan en blomstrende eng er noget af det skønneste 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.