“Vi har købt en firelænget gård …”

… skrev en af mine veninder i en SMS for snart halvandet år siden. “Det har vi også”, skrev jeg tilbage, og allerede det var lidt sjovt. Ingen af os havde boet på landet før, og nu havde vi indenfor den samme måned købt en gård.

hovedhus

Historien bliver faktisk sjovere endnu, for da min veninde beskrev hvor hendes gård ligger, vidste jeg med det samme at den gård havde jeg set på få uger inden. Min datter og jeg var kørt forbi den, og vi blev hurtigt enige om at jeg skulle ringe til ejendomsmægleren næste dag. Det gjorde jeg, men da var gården netop solgt. Og, ja, det var så til min veninde og hendes familie. Men det opdagede jeg først senere. Efter at vi havde købt Vadekærgård.

firelænget gaard

I går var jeg i Nordsjælland for at besøge min veninde og hendes nuttede hundehvalp, Kibba som er en flatcoated retriever på bare 11 uger. Det var så hyggeligt. Vi fik talt om bondegårde, om haver, motoriserede haveredskaber, hunde og den slags som fylder når man bor på landet. Vi sad på terrassen og havde denne udsigt. Ikke dårligt:

solveigs have

Jeg var der kun i nogle timer, men jeg har fået en ny veninde. Kibba og jeg knyttede nemlig hurtigt og ubesværet et venskab.

kibba

Billedet herunder tog jeg i oktober 2015 da min datter og jeg kørte forbi, og jeg legede med tanken om at købe gården. Nu kan jeg komme på besøg hos min søde veninde, og jeg har min egen, gule gård.

storemosegaard

Det er sjovt som tingene kan udvikle sig. Under alle omstændigheder er der dejligt ude på landet. Også i Nordsjælland.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

14 meninger om ““Vi har købt en firelænget gård …””

 1. Ej, hvor pudsigt- ikke bare at I købte gårde på samme tidspunkt, men også at hun købte een af dem, du havde kig på 🙂
  Det er godt nok en meget nuttet hund 🙂 Jeg har altid haft en drøm om at bo i et træhus i nordsjælland 🙂

  1. Ja, det er da ret sjovt! Og, ja, det er en meget nuttet hund 🙂 Jeg har faktisk boet i et træhus i Nordsjælland (eller i hvert fald nord for København). Det var fint, men det er jo det man putter inden i huset der rigtigt betyder noget 🙂

 2. Ja, det var da pudsigt! Jeg har faktisk flere veninder jeg kan dele gårderfaringer med. I min omgangskreds er bondegårde det nye sort 😉 Et andet vennepar købte gård i efteråret, så det bliver til en hel del bondegårdssnak 🙂
  Ja, ER hun ikke bare sød!?!

 3. Sikke en skøn hund, kan godt forstå at I er blevet de bedste venner :-). Og lidt sjovt at din veninde købte den gård :-). God weekend til dig. Kh Mette

 4. Det var heldigt, at I kunne blive ved med at være veninder og ikke havde behøvet at kæmpe om den samme gård. En sjov ting, jeg ikke rigtig har tænkt over før – i mange gamle stuehuse kan man tydeligt se, hvor køkkenet ligger, for det er der med det største vindue, og spisekammeret har det mindste; sådan er det også i mit snart 100 år gamle hus.

  1. Uh, nej, jeg ville aldrig sætte et venskab overstyr for en gård 🙂
   Jeg har heller ikke tænkt på det med vinduerne, men det er da vist rigtigt. Det er hyggeligt med de gamle huse 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.