Velkommen i entreen. Månedens flueben i december

velkommen

I begyndelsen af december blev Søren færdig med at male trappen der fører fra entreen op til første sal. Og således bliver entreen december måneds flueben.

velkommen
Asta tager imod i døren og ønsker velkommen.

Entreen er et ret stort rum, og indtil vi overtog gården, var rummet ikke entré, men kontor. Da vi havde overvejet frem og tilbage, blev vi enige om at her ville vi have hovedindgang til huset. Vi blev også enige om at vi kun ville have én trappe i huset, og den skulle være her. Der var også en trappe i køkkenet, men den blev fjernet, og vi fik lavet en ny trappe til entreen.  

trappe.førbillede
Herover det eneste før-billede jeg har af entreen. Her ser du den gamle trappe og det forsænkede listeloft.
trappe
Den nye trappe. Her ser man også at det forsænkede loft er væk og erstattet af højere loftshøjde og gipsplader. Se desuden hvordan trappehullet er blevet større så der kommer mere lys, både oppe og nede.

Vores entré har plads til et stort skab. Bemærk detaljen med knagen på siden af skabet. Den knage er så fin.

entreskab
Vi har købt meget få ting i forbindelse med at vi er flyttet ind på Ravnegård. Skabet her er en af de få nyanskaffelser.

I entreen står også et lille bord med en skuffe til det klassiske entrérod: Nøgler, solbriller, læbestift, hundekiks, osv.

entré
Det lille konsolbord med rodeskuffen, et spejl og et kik ind igennem spisestuen til dagligstuen.

Som i resten af huset har vi malet gulvene hvide, erstattet savsmuldstapet med glat filt og malet væggene med kalkmaling. Vi har også udskiftet vindueskarm og opsat radiatorskjuler. Den del af entrérenoveringen har jeg allerede vist billeder af.

collie
Olga siger farvel og tak for besøget.

Vi er meget tilfredse med vores entré. Ja, vi er i det hele taget lykkelige for Ravnegård. Jeg har skrevet det før, men en god ting, bliver ikke dårligere af at blive gentaget.

Det var det sjette indlæg i serien af fortællinger om hvordan vi langsomt, men relativt sikkert kommer i mål med forskellige dele af vores renoveringsprojekt. Du kan se de andre indlæg her.

P.S.: Mit WordPresstema kan ikke håndtere billedtekster i Safari, efter den dér opdatering som jeg har nævnt (!) før. Du kan få teksterne til at stå rigtigt ved at føre cursoren hen på billedet – eller ved at skifte til en anden browser. Jeg har været i syv sind, for det generer mig at billedteksterne falder ned og forstyrrer læsningen af brødteksten, men det blev simpelt hen for bøvlet at skrive indlægget uden billedtekster. Så nu udgiver jeg det. Og så venter jeg på at temaet bliver opdateret …

P.P.S.: Hvis du oplever større problemer med billedteksterne, end at de falder ned, må du meget gerne være sød at fortælle det.

P.P.P.S.: Hvis du kender en løsning på de nedfaldende billedtekster og vil du dele den med mig, bliver jeg himmelhenrykt!

14 meninger om “Velkommen i entreen. Månedens flueben i december”

 1. Nøj, hvor ser det godt ud! Rigtig gode løsninger I har valgt. Jeg bruger – som du ved – Explorer, og for tiden er der ingen billeder, der danser rundt på siden! Det hele står snorlige og fint!

  1. Tak, søde Frede!

   Jamen, altså, hvor er jeg glad for at min blog står skarpt hos dig! Det er godt at høre!

   Jeg håber du har fundet en måde at gribe nytårsaften an på. Jeg vil tænke på dig.

   1. Hvor er du sød Nana. Det hjalp rigtig meget med turen på kirkegården og festen med min mors del af familien – hvis vejret er til det i morgen, vil jeg gå mig en tur alene og lægge den del bag mig for nu – eller som Lisbeth skrev: pakke den ned i en æske i fint silkepapir. Jeg er godt på vej.

 2. Til lykke med endnu et flueben.
  Den er blevet så flot/fin jeres entre. Alt passer så fint sammen og giver et roligt indtryk.
  Fine møbler I har fået til rummet.
  Så fine billeder I har hængt på væggene..
  Tak for kikket…og rigtig godt nytår..
  Dejlige nytårs-hilsner Jytte/Kastrup

  1. Tak skal du have, Jytte! Jeg kan godt lide et roligt udtryk, så det er jeg virkelig glad for at du skriver 🙂

   Godt nytår til dig! Og tak fordi du følger med herinde hos mig!

   Kærlig hilsen Nana

 3. Jeg læser som regel dine indlæg på mobiltelefonen og der er ikke noget påfaldende – hverken med tekst eller billeder.
  Jeg har fulgt dig gennem flere år, men er ikke særlig flittig med kommentarer – sorry – og godt nytår

 4. Det er så interessant at følge med i renoveringen af jeres smukke hjem, virkelig inspirerende. Glæder mig til at følge med i det nye år.
  Rigtig godt nytår

  1. Godt at høre, Lisbeth! Tak for tilbagemelding! Hos mig danser billedteksterne stadig, men jeg ved jo hvad der står, så det gør ikke så meget 😉
   Kh Nana

  1. Tak 🙂 Men jeg indtil videre vil jeg kæmpe lidt videre med den nye. Jeg tænker at man er nødt til at følge med tiden for ikke pludseligt at blive hægtet helt af 😉

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.