Vejen til Kongens Have

I dag har jeg været i Kongens Have i København. For at møde tre veninder.

rosenborg

Jeg kørte i bil til Lyngby station, og derfra tog jeg S-toget til Nørreport. Undervejs nød jeg at jeg bevægede mig igennem kendt land.

rosenlysthus

I Tikøb bor nogle af vores meget gode venner, i Espergærde har jeg været i pædagogikum på gymnasiet, i Humlebæk bor en sød veninde (én af dem jeg skulle mødes med, faktisk). I Nivå ligger Nivå kirke som betyder meget for mig, i Kokkedal har jeg boet i en del år i mine yngre dage. I Nærum har jeg undervist på gymnasiet, i Vedbæk bor andre gode venner. Vi har boet i Lyngby igennem det meste af mine børns barndom, og jeg kender området ud og ind.

kongens have

For mange år siden havde jeg en hest opstaldet tæt ved Bernstorffsvej station, og jeg har en veninde der bor ikke så langt derfra. Min eksmands og mit første hjem var i en lejlighed i Klerkegade som ligger meget tæt på Kongens Have. Her spiste vi aftensmad når vejret var godt, og her luftede jeg min første hund, en springer spaniel der hed Kalle.

københavn

Og sådan kunne jeg blive ved. Jeg kender det hele, og jeg forbinder noget med det meste. Det er en helt anden oplevelse, end det var at tage turen fra Sydsjælland til København. Ikke fordi der er det fjerneste i vejen med Sydsjælland, men fordi det aldrig blev mit område. De steder jeg passerede var ikke mine steder, og vejen føltes bare lang.

lindeallé

Jeg tænker på at mennesker flytter. De flytter til andre landsdele, til andre lande og til andre verdensdele. Det er jeg lidt imponeret over. Det kunne jeg ikke finde ud af. Jeg er en værre hjemmefødning, og det tror jeg bare at jeg vil acceptere. Fra nu af bliver jeg i kendt land.

Det var i øvrigt – som sædvanlig – godt at se veninderne!

GemGem

12 meninger om “Vejen til Kongens Have”

 1. Hei!

  Er det ikke godt hvordan minnene kommer i kjente omgivelser. Det er noen omgivelser som er mer under huden enn andre. Ha det så godt! Anne

 2. Jeg er også veldig hjemmekjær, men kanskje jeg kunne ha bodd et annet sted for en avgrenset periode.

  Ønsker deg en fin kveld.

  Klem fra Ingrid

  1. “Hjemmekær” – hvor er det et sødt udtryk. Det har vi vist ikke på dansk. “Hjemmefødning” som jeg brugte, har en klang af noget lidt negativt.
   Ja, det må give en masse at bo i en anden kultur for en periode. Jeg tror i øvrigt at det er nemmere hvis man er ung og har små børn, for så bliver man mere umiddelbart en del af det nye via de kontakter der naturligt opstår omkring børn og arbejde.
   Tak, Ingrid, og god onsdag til dig!
   Knus fra Nana

  1. Ja, det har vi måske 🙂 Kongens Have er i hvert fald en dejlig lille park midt i det gamle København.
   Tak, Turid, og det samme til dig!
   Knus

 3. Åh hvor jeg kender det at være hjemmefødning. Jeg er født, opvokset og har boet hele mit liv i Fredensborg- indtil for to år siden, hvor min kære husbond og jeg flyttede til Hillerød. Vi har er dejlig lejlighed og bor tæt på skov og er rigtig glade for det, men selvom jeg ikke er flyttet særligt langt er og bliver jeg en Fredensborg-genser. Kommer der heldigvis hver dag og ser til min kære gamle mor på 93. Hilsen Birgit M.

  1. I er flyttet fra én by med en skøn slotspark til en anden med en ligeså skøn slotspark. Ja, det tænker jeg i hvert fald. Jeg kender Fredensborg Slotspark bedst, men det er mit indtryk af parken omkring Frederiksborg Slot er ligeså dejlig. (Jeg elsker parker). Godt at du ikke er flyttet længere, end at du hurtigt kan smutte en tur til Fredensborg 🙂
   Kh Nana

 4. Så dejlige billeder fra din dag, og jeg forstår din glæde ved kendt land – jeg har det præcis lige sådan, men med Virum og Lyngby 🙂

 5. Det er en dejlig vej du har dig, og dejlige minder du fortæller, og din glæde ved det hele, er guld vær at læse om. Godt du/i kom hjem igen!
  For mange år siden købte vi hus i Herning, det er omkring 90 km herfra. Jeg længtes for alvor “hjem” da vi fik børn, så vi flyttede tilbage til mit område.Som også lidt er Kims-men det var mere i forhold til bedsteforældre og andet familie.
  Og nu står datteren og svigersønnen og vil flytte mere end en times kørsel fra os, men samtidig med flytter sønnen meget tættere på. Uha det bliver vist en af de længere smører, for du bringer noget frem med dit indlæg;-)
  Ha den bedste dag Nana
  Knus Anette

  1. Jamen, boligen er altså vigtig. Og det betyder virkelig noget at den ligger det rigtige sted. Jeg kan godt forstå du gør dig overvejelser i forbindelse med dine børns flytninger. For det betyder da også en her masse hvor i verden ens unger befinder sig. Jeg tænker af og til på hvor hårdt det må have været før i tiden inden man kunne kommunikere via internettet. Nu kan vi da i hvert fald holde kontakten ad den vej.
   Tak, Anette – mine unger kommer på besøg i aften, så dagen tegner rigtig godt :-). Dejlig dag til dig!
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.