“Vejen er målet” …

vejen er målet

… sagde min mand da jeg begyndte at tale om at vi aldrig når i mål med alle de planer vi har for Ravnegård.

Det varer lang tid før vi er færdige med at sætte huset i stand. Hvis vi da overhovedet bliver færdige, for pengene rækker næppe ligeså langt som ideerne.

Så er der grunden. Vi har 2 hektar og næsten ingen have. Vi vil meget gerne have en have. En stor have. En romantisk have, fuld af stemning og gode overraskelser. En have med stier igennem tæt bevoksning, med åbne områder, med buske, stauder, georginer, kik til det omkringliggende landskab, køkkenhave, skærehave, pavillon, drivhus og meget, meget mere.

solbær

Men helt ærligt. Vi er 55 og 68 år gamle. Det er jo ikke realistisk at vi når at anlægge så stor en have. Endsige se den vokse til.

ribs

Det eneste vi har foretaget os i haven, er at vi har anskaffet et par højbede, vi stadig ikke har samlet, og vi har plantet nogle forsythia langs hegnet mod vores ene nabo. Der er meget lang vej til den tilvoksede, romantiske have.

Og så er det at jeg indimellem tænker at vi aldrig når målet. Og jeg tænker at vi er lidt vanvittige at vi har kastet os ud i endnu et hus-og-have-projekt. Et projekt af anseelig størrelse. I vores alder og med vores små kræfter.

stikkelsbær

Men hvis bare vi har det sjovt mens vi arbejder med det, gør det jo egentlig ikke noget hvis vi ikke når i mål. Og hvad skulle vi så også lave. Sidde dér i målet? Jeg er tilbøjelig til at tro at Søren har ret når han siger at vejen er målet. Og så er vi landet det helt rigtige sted. Her er så mange muligheder at vi aldrig behøver at løbe tør for ideer, planer og projekter.

vejen er målet

Billederne er af vores bær. Dem har vi mange af. Og snart samler vi vores højbede og planter rabarber og asparges i dem. Til efteråret sætter vi nogle syrener. Jo, vi er på vej. Det er godt, og det gør ikke noget at vi formentlig aldrig når i mål.

19 meninger om ““Vejen er målet” …”

 1. Kære Nana
  Det er klogt sagt, det med, at vejen er målet. Og så er det da godt, der er så lang vej, og at I har noget lækkert at spise på turen.
  Smukt fad med dine bær – er det fuglereder eller is eller…. Jeg sidder og bliver ganske lækkersulten.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, det er kloge ord, og det er vist en anden Søren (eller tager jeg fejl … ER det Kierkegaard – eller en anden – der har sagt det?) der har sagt det første gang.
   Det er fuglereder 🙂 (Her stod en kummefryser som jeg solgte uden at tænke over at køleskabet er uden fryseboks. Det betyder ingen is på Ravnegård før vi får nyt køleskab MED fryseboks).

 2. Så evigt ret har din kære Søren. Det er jo dét det handler om. At glæde sig over det vi går og laver mens vi gør det, og en dag ser vi, eller nogle andre, resultatet.
  Har en gang læst dette citat:
  “Dont judge each Day by the harvest you reap, but by the seeds you plant.”
  I forstår altså at nyde det 😉 det bær fad ser så lækkert ud,

  Knus og godnat herfra
  Lone

  1. Åh, det er et godt citat, Lone! Såningen er vigtig. Det vil jeg huske.
   Vi er gode til at spise kager herhjemme 🙂
   Dejlig dag til dig!
   Knus fra Nana

 3. Giv tid, I skal nok nå en del af projekterne, vi startede på bar mark for 15 år siden, nu er der godt groet til med både skov og sjældne træer og buske, for ikke at tale om rhododendron og roser. Men ja det koster både arbejde og en del penge, mit er kommet lidt efter lidt, men kan ikke købe og lave alt på en gang. Glæd jer over at I nu er tæt på familie og venner, det var jo i første omgang målet.
  Held og lykke med næste projekt.
  Kh Lisbeth

  1. Du kan tro vi glæder os over at vi er kommet nær på familie og venner! Og vi glæder os i det hele taget over området som er fuldt af fantastiske muligheder. Vi bader i havet, køber lækker frisk fisk, går tur i skoven og meget andet godt.
   Næste projekt må vist være at få samlet de højbede. Vi venter med at plante til det en dag bliver regnvejr igen …
   God dag til dig! Jeg håber ikke du går og er alt for ked af tørken.
   Kh Nana

   1. Ja klogt at vente med at plante til det bliver regnvejr igen, meget regn – det varer vist længe.
    Jo jeg er ked af tørken, men det hjælper jo ikke at gå og hænge med hovedet, jeg vander så godt jeg kan, så må vi se, hvordan det går.
    Kh Lisbeth

 4. En sund indstilling Nana.
  For hvad er mål. Jeg når det heller aldrig i vores hus. Vi har boet her i 12 år og er igang med 3. runde renovering.
  Nej Søren har ret målet er vejen der til. Nydelsen ved at skabe og kreere.
  I skal nok nå alt det i ønsker og lyster.
  Jeg ved det. For du har en jernvilje.

  Smuk dag til jer i proces
  Charlotte

 5. Det er en klog mand ham din Søren. Men ihh hvor jeg kender når man har mange projekter i hovedet, og for sit indre syn ser det bliver så godt, så kommer den der tålmodighed og pengepung på en prøve;-) Måske er det egentlig meget godt at Rom ikke blev bygget på en dag…..Min Kim siger rolig nu, ting tager tid;-)))
  Knus og stort smil Anette

  1. Nej, det gør jo slet ikke noget at tingene tager tid. Jeg ved ikke hvad det er man engang imellem tror man skal nå. Godt at vi har nogle mænd der kan minde os om at det ikke haster 🙂
   Knus

 6. Ting tager tid at skabe…. Og drømme har vi alle… Men jeg tror heller ikke jeg bliver lykkeligere, hvis alting bare var som ønsket på et splitsekund. Det at gå og glæde sig over det, der er nået må vi huske indimellem, og huske at nyde øjeblikket… Og det tror jeg bestemt også I to skønne gør på jeres dejlige matrikel og området I er landet i. Fortsat skøn sommer til jer. Knus Carina

  1. Ja, vi nyder det virkelig. Her er så godt at være, og det er sjovt at gå og få ideer, at drømme og planlægge. Man skal bare ikke regne på hvor lang tid det vil tage – og hvor mange penge det vil koste – at gøre alle planerne til virkelighed 🙂
   Jeg håber du nyder sommersolen, Carina! Fortsat god sommer til dig!
   Knus

 7. Jeg er litt enig med din mann, men forstår også deg godt. Jeg tenker tilbake til min far som 80 år gammel plantet ny hekk. Plantene var ca 10 cm høye og jeg tenkte at den hekken får han aldri se utvokst, men der tok jeg feil. Han levde til han var 94 i den eiendommen og hadde stor glede av hekken og se den vokse.

  Klem fra Ingrid

 8. Det er da en KÆMPE gave at have så mange bær! Så lidt have er der da. Og ja det er bedst hvis man kan gøre vejen til målet for så har man det godt hele vejen. Ellers småløber man og nyder igenting!

  1. Ja, der er de skønneste frugtbuske og også nogle frugttræer, så helt galt er det ikke! Mens vi bevæger os i retning af mere have, husker vi at spise bær og nyde det vi har 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.