Vandhunde

vandhunde

Vi er lige kommet hjem fra en tur ved stranden. Vinden er bidende kold langs kysten, vandet er heller ikke til den varme side, men det generer ikke et par vandhunde som Bella og Asta der har hygget sig i bølgerne.

Det er ikke noget tilfælde at Olga ikke optræder på badebillederne. Olga er meget bange for havet, og når westierne bader, løber hun gøende rundt inde på stranden. For at stoppe badevanviddet.

vandhunde

Men når vi kommer hjem på gårdspladsen, er der noget vand som Olga kan overskue. Nede i et rør som formentlig har holdt et paraplytørrestativ, samler der sig noget regnvand. Og det er det bedste drikkevand i verden. Det mener Olga, i hvert fald.

collie
collie

Når vandet er sunket så hun ikke kan nå det med sin lange næse, forsøger hun at skovle det op med poten. Jo, Olga er også en vandhund. På sin egen måde.

Jeg skal måske her til sidst berolige læsere der tænker i dyrevelfærd: Westierne bliver ikke kolde af at vinterbade. De kan tåle det. Olga er ikke tvunget til at finde vand på gårdspladsen. Hundene har altid frisk vand i en stor skål inde i køkkenet. Det er bare ikke det samme som at drikke af et lillebitte hul i jorden.

23 meninger om “Vandhunde”

 1. Ligesom for os mennesker, er det godt at dyrene heller ikke er ens. Det er også lidt sjovt, det med frisk vand. Vores katte har selvfølgelig også altid adgang til frisk vand, men det allerbedste er vand fra en vandpyt, jo ældre jo bedre så det er absolut ikke frisk vand. Hilsen Birgit M.

  1. Nej, det er ikke nødvendigvis det friske vand der trækker 🙂 Heldigvis kan sådan en katte- og hundemave holde til mere, end en menneskemave.

 2. Selv om vore katte altid har adgang til drikkevand i en skål, så er der intet som at slubre vand i sig, når jeg vander blomsterne i stuen.

 3. Nårh, hvor er de søde. Og moderne! Man skal helst være vinterbader, hvis man vil være smart, (med mindre man løber maraton, så er det ok ikke at pine sig selv i kolde bølger). Og Olga er jo ligeglad med, om hun er med på noderne. Hun er smart på sin egen måde:)
  Knus
  Helle

  1. Jeg tænkte det nok! Jeg har altid drømt (lidt) om at blive vinterbader. Hvis det endda er smart, så skal jeg måske til det … Hvis man nu bare fortsætter med at gå i vandet når efteråret kommer, så opdager man vel knapt nok at vandet bliver lidt koldere 🙂
   Knus

 4. Hihi, jag säger ofta till Lykke när hon vill dricka vatten ute att “vi har friskt vatten hemma i din skål”. Men Lykke tycker det är jättegott att dricka vatten ute. Lika samma:).
  Däremot skulle hon inte få för sig att bada nu på vintern, men hon skulle klara av det mycket väl. Tror hon tycker det är för kallt:).
  Så härligt att läsa om dina underbara hundar.
  Kram Maria

  1. Ja, hunde elsker sådan noget lidt ildelugtende vand 🙂 Jeg synes at Lykke har ret: Vandet er lige koldt nok til at svømme i på denne årstid!
   Knus til dig og Lykke

 5. Skønne hunde du har, og dejligt at de bare lever det gode hundeliv. Min hund drikker regnvand af nogle gamle zinkbaljer jeg har stående – som lige nu er uden blomster i, og det er bare meget bedre end det i skålen inde i køkkenet :-).

 6. Dine hunde har det nøjagtig så godt som hunde skal have det, både når de bader og når de skal have rent drikkevand. Westierne fryser ikke, de har en god inderpels, men jeg har nu ikke oplevet, at mine ville bade.
  Kh Lisbeth

  1. Mine tidligere westier har hadet vand, faktisk. Min første, Fie, nægtede at gå igennem en vandpyt 🙂 Da Bella første gang gik i vandet, troede jeg ikke mine egne øjne. Jeg tror hun har lært Asta at en westie godt kan bade 🙂
   Kh Nana

 7. Frisk vand i køkkenet kan være meget godt. Men vand fra fuglebadet eller fra et mudret traktorspor er nu engang mere aromatisk og interessant 🙂 Både for katte og hunde – og for spejlbassinets vedkommende også for ræven og grævlingen.
  De hvide uldtotter kan jeg bare ikke stå for.

  Kh, Karen

  1. Du har da ret, Karen: Det er selvfølgelig aromaen det handler om 🙂
   Og tak for uldtottekomplimenten! Jeg er selv tilbøjelig til at falde for deres charme 🙂
   Kh Nana

 8. Jamen, sådan er dyr jo. Mine katte vil da også hellere drikke vand, der har samlet sig i en beholder ude i haven end af det vand de har stående indenfor 🙂 Det smager sikkert bedre…har dog ikke selv tænkt mig at prøve. Hihi.
  Skønne billeder af dine hundebasser.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.