Valmuer og andre vilde skønheder

valmuer

I formiddags gik vi tur i Hornbæk. For tiden er stranden kantet med blomstrende valmuer. Det er et helt bedårende syn. I baggrunden himlen og klitterne, i forgrunden valmuer i alt fra kridhvid over forskellige rosa nuancer til dybrød.

valmuer

Jeg har altid tænkt på juli som de vilde blomsters måned. Og det lever den fint op til i år. Ikke alene er der valmuer langs stranden, der er også en masse vilde blomster lige her omkring Ravnegård.

Jeg har netop været en tur ude for at plukke en buket til stuen:

vilde blomster

Det er da ret fantastisk, at alle de vilde skønheder bare er derude. Man skal hverken så, plante, luge eller vande. De kommer af sig selv.

vild buket

Naturen er gavmild her sidst i juli, og det sætter jeg stor pris på.

Reklamelinks:
Lyseblå kande (som jeg godt gad eje)
Kludetæpper (blandt andet fra Rugsolid, hvor vi har købt de fleste af vores)
Radiatorskjuler (mage til vores)

14 meninger om “Valmuer og andre vilde skønheder”

 1. Så vacker bukett! Naturen har så mycket att ge. Jag tänker ofta att jag ska plocka en “vild bukett” när jag går ut med Lykke, men det blir aldrig så…
  Vallmo är så fina.
  Ha fortsatt fina sommardagar
  Kram Maria

  1. Hej Maria. Hvor dejligt at høre fra dig! Jeg håber, at du en dag vil plukke dig en vild buket. Jeg er ret sikker på at du vil kunne lide det 🙂
   Knus fra Nana

 2. Ja de vilde blomster er bestemt også kønne, og fordelen er, at de ikke skal passes. Nu vil jeg ud og se efter snegle, de skal helst ikke leve så længe.
  Mon du har set, hvor jeg har sat “Lise Nørgaard”? Det er med i mit forrige indlæg.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, de er så dejligt nemme at passe, de vilde 🙂
   Nej, jeg har ikke set dit forrige indlæg, Lisbeth, men det vil jeg straks gøre!
   Kh Nana

 3. Kender du Dave Goulson? En engelsk forsker i bl.a humlebier og andre insekter. Jeg har læst hans bog “Humlen ved det hele” Dejlig bog og dejlig dobbelttydig titel. Nu er jeg i startet på hans nye “Den kriblende have”. Af en eller anden grund tror jeg, den er noget for dig. Der er så meget inspiration at hente til haven.

  1. Nej, ham kender jeg ikke, men tak for tippet! Jeg vil gerne læse mere, end jeg gør, og jeg får da helt lyst til at læse noget af Goulson. Jeg vil straks google ham og læse lidt mere om ham 🙂

   1. Nu har jeg læst lidt om ham, og jeg kan se, at jeg har hørt flere af hans bøger omtalt før, jeg havde bare glemt hans navn. Bøgerne lyder bestemt interessante! Jeg vil ønske mig et par af dem i fødselsdagsgave 🙂
    Tak, Lone, for inspiration!

    1. Han skriver godt og kan behandle alvorlige emner med humor. Det er en stor gave. Humlebier har ikke været det samme for mig, siden jeg læste hans bog om dem.

 4. Ja det er utrolig, så stor glæde man kan føle ved at plukke en dejlig, vild buket blomster, blot kunne jeg ønske mig at valmuer holdt mere end 5 minutter efter man har plukket dem. Jeg tænker på Anna Anchers billede, hvor der er en stor buket valmuer på bordet, men det er jo nok en staudevalmue. Jeg bor også ud til marker og blander tit vilde blomster i mine buketter fra haven.
  Mange hilsener fra Jette.

  1. Ja, valmuer skal nydes i naturen og ikke i vasen, men mange af de andre vilde blomster holder heldigvis fint i vase. Især er jeg vild med rejnfan, som kan stå i mindst en uge i afskåren stand 🙂
   Vilde blomster i selskab med haveblomster er en super god idé, Jette!
   Sommerhilsner fra Nana

 5. Sikke et billede med valmuerne! Ganske enkelt smukt! Jeg troede, det var ved at være slut med valmuer, men der kan jeg da godt tro om igen, for de er da still going strong!

  1. Valmuerne langs stranden er først sprunget ud nu. Det er nok fordi de står deroppe ved nordkysten, at de er lidt senere end de andre. Skønne er de i hvert fald 🙂

 6. Det er netop nu, de vilde blomster er allerbedst til buketter, og din buket er så fin. Det er fristende at plukke en hel buket rejnfan, men så bliver deres ‘duft’ for overvældende. Lige et par stykker i buketten – det går.
  Vi har en mark i nærheden med sådan en blomsterstribe ud langs vejen – det er et jublende syn med alle valmuerne i forskellige farver. En skam, valmuer holder så dårligt i buketter 🙂
  Kh, Karen

  1. Forleden, da jeg besøgte en veninde, kørte jeg også forbi sådan en blomsterstribe. Man bliver så glad 🙂
   Valmuens skønhed er så flygtig, at man fristes til at udlægge den allegorisk – men det vil jeg lade være med 😉
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.