Værtindegave fra hønsene

Jeg har før fortalt om et nyt samarbejde jeg indgår i med tre andre bloggere. Malin, som tog initiativ til samarbejdet, foreslog at vi skulle skrive stafetindlæg. Hver fredag i 12 uger skal vi på skift skrive et indlæg om samme overordnede emne. Den idé kan jeg godt lide.

turkis æggebakke

Da Malin for snart længe siden foreslog at stafetindlæggene i første omgang skulle handle om hjemmelavede værtindegaver, syntes jeg også det var en god idé. Det synes jeg sådan set stadig væk, men efterhånden som tidspunktet for mit første stafetindlæg har nærmet sig, har det stået tiltagende klart for mig at jeg ikke er så god med mine hænder. Så jeg har fået hjælp til min hjemmelavede værtindegave. Af hønsene.

høns

Både Karen og Malin har allerede skrevet om hvordan de har forskelligt på lager som kan bruges til små gaver. Det har jeg også. Jeg har blandt andet farvede æggebakker.

værtindegave

Og så har jeg friske æg. Både almindelige, lysebrune æg og de yndigste sart lysegrønne araucanaæg. Det er svært at se hvor smukke de er på billedet. De er endnu smukkere i virkeligheden.

turkis æg

Vi har to araucanahøner. De lægger ikke så mange æg, men de lægger til gengæld nogle helt særlige æg. En araucana ser sådan ud:

araucanahøne

Jeg besøgte en veninde til en kop kaffe forleden, og hun fik denne bakke æg pyntet med en lille buket krydderurter fra haven.

værtindegave

Buketten består af løvstikke, citrontimian, bredbladet persille, rosmarin, mynte og purløgsblomster i knop. Men det kunne have været så meget andet, for alle krydderurter gør sig godt i en buket.

krydderurtebuket

Silkebåndet er en rest fra min tid som webshopejer. Jeg solgte ellers hele mit lager, men nogle ruller silkebånd havde forputtet sig, og dem har jeg megen glæde af.

hjemmelavet værtindegave

Faktisk kan man også være heldig at få en værtindegave med hjem når man besøger mig. Altså en gave fra værtinden. Og det kunne meget vel være kulørte æg i en kulørt æggebakke.

farvet æggebakke

Jeg må lige vise nedenstående backstage billede fra mit photo shoot med æggebakken, selv om jeg vist bringer mig i fare for at blive opsøgt af sundhedsmyndighederne. Og til veninden der fik æg forleden: De to æg med spor af hundesnude blev skiftet ud med nogle andre. (Og, ja, det er naturligvis Asta der har næsen i æggebakken).

æggebakke

Nu giver jeg stafetten videre til Pia som vil skrive om sin hjemmelavede værtindegave på næste fredag.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

30 meninger om “Værtindegave fra hønsene”

 1. Hvor er de kønne, de farvede æggebakker med de fine æg i. Det må da være en ide til enhver, der har høns. Og med silkebånd og krydderbuket er de da uimodståelige.

  Jeg havde indlægget med ‘reklame’ for dit stafetindlæg klar – manglede bare lige at vide, hvad du skrev om 🙂 Havde nu nok gættet det lidt – men ud fra devisen: man kan æggehvide, hvad man æggeskal, gjorde jeg det færdigt for et øjeblik siden.
  Rigtig god weekend!
  Kh, Karen

  1. Tusind tak, Karen, for dit fine indlæg! Jeg er så glad for det! Og du var godt nok hurtig 🙂
   Tak, og god weekend til dig!
   Kh Nana

 2. Det er da en god ide. Jeg har ikke selv høns. Men jeg ville blive begejstret for at modtage en sådan gave. Fin ide i øvrigt med en sådan stafet.

  1. Hvis sandheden skal frem, er jeg heller ikke sart med hundesnuder 😉 Tak for din søde kommentar, og velkommen til min blog!

 3. ‘Hjemmelavede’ æg – med eller uden hundesnot – en helt fantastisk gave at få, når ikke man selv har høns! Min svigermors kæreste har høns og kommer næsten aldrig uden en bakke æg, det er virkelig noget jeg nyder. Har selv forsøgt få manden her hjemme med på idéen om at høns i haven, men han har travlt med så mange andre byggeprojekter, så jeg bliver nok nødt til at vente, indtil han har lidt mere tid.

  1. Åh, du kan godt glæde dig til der bliver tid til at bygge hønsegård, for det er sådan en fornøjelse at have høns! Her var vi så heldige at hønsegården allerede var der da vi overtog gården 🙂

 4. Sikke en fin gave, selv ville jeg være mere til kryderurterne, men fantastisk idé til alle med høns.
  og salen spises jo ikke så hunde snuden er da intet problem.

  1. Længere henne på sæsonen kan man lave meget større krydderurtebuketter, og så kan sådan en buket sagtens stå alene som en fin, lille gave 🙂

 5. Friske landæg omhyggeligt arrangeret i smuk emballage – den gave ville jeg i hvert fald blive glad for. Fint samarbejde med hønsene

  1. Ja, det er dejligt når ens dyr gider samarbejde 🙂 Tak for de pæne ord, Aase!
   Jeg har flere gange forsøgt at følge din blog på Bloglovin’, men jeg kan ikke finde den. Er du på Bloglovin’?

   1. Det må jeg heller komme, tænkte jeg. Men jeg har lidt udfordringer med at finde ud af at claime min blog. Jeg vil arbejde videre på sagen, når jeg kan få lidt IT-kyndig hjælp.

    1. Almindeligvis kan man godt følge en blog uden at bloggens ejer har claimet den, men jeg kan ikke komme til at følge din. Mærkeligt … Men en IT-kyndig kan nok hjælpe 🙂

 6. Åhhh sikken en dejlig værtinde gave, kære Nana. Krydderurte buketten med det smukke silkebånd er så fin.
  Det er så dejligt med hjemmelavede gaver, og tænk sig at modtage en når man selv er gæst. Det ser så sødt ud når Asta snuser til æggene
  Ønsker jer en dejlig weekend

  Knus Lone

  1. Tak, søde Lone! Ja, Asta kan noget med at se sød ud – også når hun foretager sig forbudte ting 😉
   Rigtig god weekend til jer!
   Knus fra Nana

 7. Sikke en herlig venindegave at få! Selvom jeg ville blive nødt til at puste de lyseblå æg ud, for dem ville jeg ikke kunne nænne at slå i stykker! Vi fik i forgårs en stor bakke æg af naboen – det blev bl.a. til en lækker æggekage til aftensmaden -den gjorde lykke sammen med salat og purløg fra haven.

  1. Jeg har det stadig sådan at det er lidt svært for mig at slå den smukke skal i stykker, så jeg kan godt forstå det du siger med at bevare skallen 🙂
   God weekend til jer, Aase!

 8. Sikke en smuk gave at kunne levere… Meget bedre end ret meget andet, men nænner måske slet ikke at bruge de fine farvede æg, de står jo så fint i bakken Incl krydderurter, uhm. Asta den linselus Er da bare for sød. Knus Carina

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.