Vadekærgård er ikke til salg længere

Dette indlæg kræver ligesom en indledning i form af en lille parallelhistorie. Den kommer her:

Den brune lædersofa

Da vi flyttede ind her på gården, stillede vi midlertidigt min gamle, brune lædersofa i køkkenet. Da stuerne var malet og klar til at modtage møbler, syntes vi ikke der var plads til den. Den passer i øvrigt ikke særligt godt ind i vores indretning. Jeg bestemte mig for at skille mig af med den og satte den til salg for 300 kr. i Den blå avis. Den første køber der meldte sig, ville høre om vi ikke lige kunne transportere sofaen til Lolland. Det kunne vi ikke. Den næste ville give 150 kr. for sofaen. Det syntes jeg var i underkanten. Vi blev enige om at flytte sofaen over i en af udlængerne til den rigtige køber meldte sig. Min mand og min søn tog fat i sofaen og begyndte at bære den. De blev trætte i armene og satte den fra sig. Lige midt i den ene stue. Og så kunne vi se at sofaen havde fundet sin plads. Den skulle stå lige dér. Og den skulle i hvert fald slet ikke sælges. Lige siden bliver jeg helt varm om hjertet hver gang jeg ser på min gamle lædersofa. Jeg forstår slet ikke at jeg ville sælge den, og jeg er så glad for at der ikke kom en køber der bare lagde de 300 kr., for så ville den bo et helt andet sted nu.

lædersofa
Foto: Esoft
Den gule gård.

Og nu til hovedhistorien. Da vi satte gården til salg, meldte der sig meget hurtigt nogle købere. De var seriøse, de var hurtige og efter at diverse formaliteter var på plads, skrev vi alle under på en købsaftale. Vi havde faktisk solgt gården. Men når man handler hus, er der en masse forbehold, og der er fortrydelsesret og hvad ved jeg, og tingene trak ud. Handelen endte med at gå i vasken.

ikke til salg!

Her ville det almindelige jo være at man forsøgte at stable en handel på benene igen. Enten med samme køber eller med en anden. Men mens alt dette stod på, blev vi klar over hvor glade vi er for gården. Også selv om den ikke er perfekt. Selv om der ikke står en fiks og færdig have, og selv om der er langt flere udlænger end vi har brug for. Selv om vi af og til må have hjælp af en anlægsgartner eller en hegnsmand. Ja, selv om vi ikke kan klare alting selv. Gården byder nemlig på så meget andet. Og så bestemte vi at vi slet ikke vil sælge. Vi opsagde formidlingsaftalen med ejendomsmægleren. Og nu starter Vadekærgård version 2.0 som min mand siger.

vadekærgaard

Ja, sådan kan det gå med både lædersofaer og gårde. Man tror at man ikke har plads til dem i sit liv, men når tilfældet vil at de ikke er så lette at slippe af med, kan man mærke at man slet ikke kan undvære dem.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

51 meninger om “Vadekærgård er ikke til salg længere”

 1. Ihhhhh så spændende og sikke en drejning af historien. Jeg syntes det er ualmindeligt smukt sted I har der… men det har I jo også haft andre steder og jeg vidste at I ville få det på jeres nye sted også. Men.. jeg forstår godt at I lader jeg overtale af tilfældighederne og følelserne. Jeg er sikker at på at I nok skal klare det, og få det godt på gården uanset hvordan I får jer arrangeret.
  Mange knus og forårshilsner fra Susan

  1. Ja, det er lidt vildt! Og vi går og føler os ret umodne og fjollede! Men det er altså dejligt at lade følelserne råde lige nu. Jeg glæder mig sådan til at nusse i haven hele sommeren og til at nyde alt det vi allerede har gjort her på gården 🙂 Tak for din søde kommentar, Susan!
   Mange knus tilbage til dig

 2. Hej Nana
  Hvor godt – jeg har jo kunnet læse, at I stadig holdt af stedet, så selvfølgelig skulle I beholde det. Det arbejde I ikke selv kan klare, kan I nok betale jer fra at få gjort. Desuden slipper I for flere spekulationer om, hvor I så skal bo, for I bliver da bare boende. Tillykke med det.
  Kh Lisbeth

  1. Tak for din søde kommentar, Lisbeth! Ja, vi sparer i hvert fald meget tid og mange spekulationer nu hvor vi ikke skal finde noget andet. Og jeg er simpelt hen så glad for at jeg skal se min frugttræer blive større og plante den syrenhæk jeg ønsker mig 🙂
   Knus

 3. Ja ja man har et standpunkt til man tager et nyt – og I holder jo af gården
  Sjovt nok så er mit drømmehus lige kommet til salg – men i mellem tiden er jeg blevet så glad for vores gård, at det pludselig ikke er drømmehuset mere
  Sådan kan ting ændre sig, græsset er ikke altid grønnere på den anden side af hækken. Så jeg glæder mig til at se og høre om alt det, I – eller andre for Jer – gør ved gården

  1. Jamen, det er da så dejligt, Susanne, at du i virkeligheden er landet lige på drømmegården 🙂 Jeg tror det er godt at huske det med græsset. Lige nu synes jeg i hvert fald at det er vældig grønt her på min side af hegnet 🙂

 4. Kære Nana.
  Hvor er jeg altså glad på Jeres vegne.
  Hjerteligt tillykke med de gamle døre, de smukke frugttræer og de vidunderlige stuer m. m.
  Når I har været så tæt på at sælge, så tror jeg at I bliver meget lykkelige for at salget ikke blev gennemført.
  Kærlige tanker fra Eliane

  1. Hvor er du sød, Eliane! Tak! Ja, det er mærkeligt som ting kan udvikle sig. Hvis handelen bare var gået glat igennem, havde vi solgt nu. Så var vi nok også blevet glade for det hen ad vejen, men lige nu er det en fantastisk lettelse at vi skal tilbringe sommeren – og forhåbentlig mange år – her på vores skønne gård.
   Kærlige hilsner fra Nana

 5. Jeg synes nu det var så synd, at i skulle flytte fra den smukke gård, højbedene, de nye frugttræer og alt det andet. Haven kan jo ende ud med at være en naturhave, når kræfterne ikke slår til længere. Med klippede græsgange, så i kan gå rundt og bare nyde.
  Jeg glæder mig på jeres vegne over at i bliver på gården. Jeg glæder mig også til at se meget mere fra Vadekærgård.

  Rigtig god weekend.
  Kærlig hilsen Anette

  1. Åh, Anette, du er altså så god til at se de lyse sider og mulighederne! Du har da ret: Vi kan altid lade haven vokse lidt til og bare slå nogle stier 🙂
   Tak skal du have! Vi er altså også svært glade selv 🙂
   God weekend til jer!
   Kærlige hilsner fra Nana

 6. Super! Det var altså også synd for jer, at I skulle på den igen. Må jeg ikke foreslå en havetraktor og en hel masse græs? En velplejet plæne er altid bedre end en forsømt have, og hvad er der i vejen med græs og en masse, spændende blomstrende buske??
  Kh, Karen

  1. Vi har havetraktoren … Og vi har faktisk plantet nogle blomstrende buske, så vi mangler bare at få lavet nogle pæne plæner et par steder 🙂
   God weekend til jer, Karen!
   Kh Nana

 7. Stort tillykke til jer med jeres beslutning. Den er jo ideel, I bliver det perfekte sted og får hjælp hvor det er nødvendigt. Det kan jo ikke blive bedre. Jeg er også vildt glad på jeres vegne. Jeg vil nu glæde mig til læse, se og høre meget mere fra køkkenhaven med det skønne kastanjehegn, hønsegården, frugthaven og alle de andre steder, I har på gården :-). Kh Mette

  1. Tusind tak, Mette! Jeg er selv så glad i dag. Jeg har faktisk været i haven det meste at dagen og gået og fået ideer og bare glædet mig til sommer. En sommer hvor vi ikke skal pakke ned og pakke ud og være under pres hele tiden. Sikke en lettelse 🙂
   God weekend til dig, søde Mette!
   Kh Nana

  1. Ja, det er godt nok mærkeligt. Indtil for få dage siden, gik vi og troede at gården var solgt. Vi er bare så glade for at vi fik chancen for at mærke efter igen. Og nu føles det helt rigtigt 🙂

 8. Hvor er det dejligt at læse Nana! Jeg glæder mig på jeres vegne og så glæder jeg mig til at følge dig i køkkenhaven på youtube:-) Tillykke med beslutningen.

  1. Tusind tak, Lisbeth! Vi skal nok vende tilbage med levende billeder fra køkkenhaven 😉 Jeg har faktisk været derude i dag og bare gået og glædet mig over at jeg kan nusse rundt i min køkkenhave hele sommeren 🙂
   Kh Nana

 9. Kære Nana
  Jamen, det var da en dejlig nyhed 🙂 Naturhaver er skønne og hører til på en stor gård, så det bliver helt fint. Ind imellem kan I så have små velplejede haver, der er til at passe, som nu din fine køkkenhave. Syrener og hortensiaer er da bare skønne og lige til at nyde – man behøver jo ikke have en overpasset have med besværlige bede – have kan være være mange ting, og den mere vilde af slagsen rummer stor skønhed og ro efter min mening.
  Om det gælder sofaer eller gårde, så gælder det om at mærke godt efter 😉
  Kh Linda

  1. Kære Linda.
   Ja, naturhaveideen er vældig tiltalende 🙂 Og så skal jeg acceptere at tingene tager lang tid, og at vi ikke kan overkomme det hele på én gang.
   Når jeg mærker efter nu, føles det heldigvis helt rigtigt at vi bliver her på gården 🙂
   God weekend til dig!
   Kh Nana

 10. Så fint å høre at dere er kommet til at dere vil beholde gården. Den ser jo så vakker og delikat ut. Nå er det bare å senke skuldrene, vente på våren og nyte helgen. Beste hilsen Ingrid

  1. Jeg har sænket skuldrene, våren ankom i går (måske kun for en kort bemærkning, men det var dejligt!), og jeg er lige gået i gang med at nyde weekenden. Det er så skønt!
   Må du have en dejlig weekend, Ingrid!
   Forårshilsner fra Nana

  1. TAK, søde Anette! Det er faktisk bedre få lov til at bo på gården nu end det var da vi overtog den 🙂
   Dejlig weekend til jer!
   Knus

  1. Tak skal du have, Gitte! Og hvor er det godt at have besøg af dig her på bloggen! Jeg savner din blog og din tilstedeværelse i blogverdenen. Men jeg er glad for at jeg stadig har kontakt med dit på Instagram 🙂
   Kh Nana

 11. Du er en kvinde fuld af overraskelser! Dejligt I pludselig så mulighederne igen, for det er et dejligt sted, I har. Rigtig god ide at ændre planerne for haven og at bruge hjælp udefra, så det ikke vokser jer over hovedet. Stort tillykke med Vadekærgård version 2.0! Jeg vil glæde mig til at følge med her på bloggen.

  1. Det var altså også sådan en overraskelse at gården ikke var solgt alligevel, og, ja, så greb vi overraskelsen 🙂
   Tusind tak, Frede! Jeg er glad for at du vil følge med!
   God weekend til jer!

 12. Hvor forunderligt, tingene kan udvikle sig. Og hvor fedt, at I tydeligvis er helt enige om beslutningen. Og brug da professionel hjælp der, hvor det kan lade sig gøre – det giver da også tit ens egne ideer en ekstra kant.

  1. Ja, det er forunderligt som livet udvikler sig. Du har ret i at det er godt at min mand og jeg havde den samme følelse af at vi skulle gribe den opløste handel som en chance for at blive boende fordi vi, mens vi ventede, var kommet på bedre tanker. Nu er vi her. Og det er godt!
   God weekend til jer!

 13. Så dejligt at høre, sikke ting kan dreje rundt på en tallerken Er sikker på I nok skal få det arrangeret, så jeres helbred også kan være med.
  Super skønt, at I nu kan glæde jer til sommeren og udelivet uden spekulationer om fremtiden.
  Og vi andre vil vente spændt på, hvad du finder på, at berige os med i ord og billeder, her på din skønne blog.
  Rigtig dejlig weekend til jer. Knus Carina

  1. Tak, Carina, for alle de pæne ord!
   Ja, det er skønt at vi bare kan være til lige her og nu og ikke skal bruge al vores energi på at finde et nyt sted og siden på at flytte. Jeg nyder allerede at jeg i dag ikke har skullet tjekke om der er kommet nye ejendomme på markedet 🙂
   Dejlig weekend til dig, Carina!
   Knus

 14. Ved du hvad; det kan jeg sagtens forstå. Jeg har kigget på huse i området nu siden… november (LIDT træt af det allerede!) – og der er ikke meget, der er rigtig godt. Ikke set med mine øjne i hvert fald. Og når man nu HAR et skønt hus, som I har – så ville jeg faktisk også hellere beholde det. Hvis haven er for stor, så plant et område til med træer f.eks. Det passer sig selv, og så får I mere fuglesang om nogle år. 🙂

  1. Vi nåede jo også at kikke efter hus i et stykke tid, og vi kunne bare slet ikke finde noget der passede os, så jeg ved godt hvad du mener! Men mon ikke jeres drømmehus dukker op i løbet af den næste måneds tid? Jeg tror der kommer mere på markedet her op imod påske.
   God lørdag aften til jer!

 15. Der er held i uheld – og så er der svineheld; I blev vist ramt af det sidste!

  En af måderne at finde penge til det arbejde, I nu skal til at betale for, kunne måske være, at I f.eks. tager imod opstaldning af campingvogne og mindre både. Så blev folk fri for at have dem til at stå og fylde op uden for huset hele vinteren – og I blev fri for at ærgre jer over de tomme udlænger.

  Fortsat god vind!

  1. Jep! Der må være tale om svineheld 🙂 Og, ja, vi skal prøve at finde en fin måde at bruge/lade andre bruge nogle af udlængerne på. De fleste er indrettet som stalde, så det bliver svært at klemme campingvogne ind dér, men der er jo masser af muligheder, bare man tænker sig lidt om 🙂
   God lørdag aften til dig, Elsebeth!

 16. Kære Nana Hvilken dejlig nyhed . Den gård er da også alt for skøn at forlade. Vor er jeg også glad for at du fik lov at beholde sofaen. Den er da alt for god at sælge for 300 og når nu du er glad for den. Det er jo et helt eventyr der endte lykkeligt. Knus Tina

  1. Ja, nu har jeg både gård og sofa 🙂 Måske kan jeg lære et eller andet af det …? Noget med at jeg skal tænke lidt mere før jeg handler, måske 😉
   God søndag til jer, Tina!
   Knus

 17. Så fint du skriver, och jag håller med dig. Soffan och ert hus är fantastiska, men ibland inser man inte det utan behöver tänka flera gånger och vända och vrida på saker. Ta in hjälp med saker man inte klarar/hinner/vill ta tag i tycker jag är en jättebra idé. Vi har en snickare här hemma nu, som ska hjälpa oss med viss renovering som liksom blivit över:) Känns bra!
  Ha det gott
  Kram Maria

  1. Tak for din søde kommentar, Maria! Ja, det er rart at købe sig til hjælp indimellem, og det vil vi gøre i højere grad – så længe vi har penge til det 🙂
   God søndag til jer!
   Knus fra Nana

  1. Tusind tak, Charlotte! Vi er nok lidt skøre, men jeg siger dig: Jeg går rundt i en lykkerus i disse dage 🙂
   Knus og ønsker om en dejlig forårssøndag til dig

 18. Jeg blev helt glad, når jeg læste dit indlæg. Dels fordi det ser ud til at være et fantastisk hus og bare tanken på at skulle gøre sig af med det, gør helt ondt i mig. Men også for at jeg kan fornemme, det virkelig er den rigtige beslutning I nu har taget. I skulle nok lige igennem den proces. Lidt som ægtepar der bliver skilt bare for at senere, blive gift på nyt. Så romantisk!

  1. Tak for din søde kommentar! Det føles altså virkelig bare så rigtigt at vi skal blive boende. Mærkeligt at vi ikke vidste det for 2 måneder siden … Men det må være det med processen som du er inde på. Og måske er det også en lille smule romantisk at vende tilbage til sit hus 🙂

 19. Jeg blev faktisk helt ked af det, da du for noget tid siden skrev at I var nødt til at sælge gården, så tillykke med at i har besluttet at blive der. Mon ikke det også handler om at erkende hvad man så vil tilkøbe sig af hjælp og justere forventningerne til have osv. lidt ned – så skal det nok gå op i en højere enhed.
  Glæder mig til at følge dig sommeren over på Vadekærgård.
  Knus

  1. Lige nu er vi i hvert fald så glade og lettede over at vi besluttede at blive. Det ville jo også kræve en masse kræfter at flytte, og nogle af de kræfter kan vi i stedet bruge her. Og så gælder det helt sikkert om at drosle ambitionerne ned. Det er vist en god øvelse 🙂
   God tirsdag til dig, Ulla!
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.