Utålmodighed og taknemmelighed

utålmodighed

Tålmodighed er ikke min største force. Jeg er faktisk i mange situationer udpræget utålmodig. Jeg foretrækker, at tingene sker i en fart, og det bliver nok aldrig for alvor anderledes. – Skønt jeg synes, at det er blevet en anelse bedre med alderen.

For tiden er jeg alvorligt utålmodig efter at komme i gang med at udføre nogle af vores mange haveideer. Vi afventer dog stadig tilbud på et par ting, vi venter på nedrivningstilladelse og på landzonetilladelse, vi venter på lidt mindre vand fra oven. Jamen, vi venter.

Nu kunne man tro, at jeg glemmer at nyde alt det, der allerede er sket her på gården, siden vi flyttede ind. Det gør jeg ikke. Jeg nyder det virkelig.

Jeg har kikket lidt i mine billeder, og det er nemt at finde eksempler på forandringer, som jeg dagligt – ja, mange gange hver dag – værdsætter.

I september 2018 så bryggerset sådan ud:

utålmodighed

Nu er det en del af vores store, lyse køkken:

bryggers

Jeg glæder mig over det ekstra køkkenvindue og vores skønne køkken hver gang, jeg er i rummet.

Et andet eksempel på noget, jeg igen og igen glæder mig over, er den væg, jeg sidder og ser på lige nu, hvor jeg har placeret mig i sofaen i stuen. Billedet herunder er taget i maj 2018, kort efter vi havde overtaget gården.

utålmodighed

Nu er udtrykket et andet. Stort set alt er forandret. Først og fremmest er vi flyttet ind med alle vores bøger. Det er jeg meget tilfreds med.

bogreol

Badeværelset har undergået en gennemgribende renovering. Se nu bare en detalje som håndvasken. Herunder ser du vasken, som den så ud indtil efteråret ’19:

utålmodighed

… og se så håndvasken nu:

håndvask

Og jeg kunne blive ved … Men det skal jeg nok spare dig for. Hvis du har lyst til at se nogle af de ændringer, vi har foretaget i løbet af de første knapt to år på Ravnegård, skal du læse de indlæg, der handler om månedens flueben. Det er en serie indlæg, jeg skrev en overgang for at holde renoveringsmodet oppe.

Jeg sætter virkelig stor pris på alle de forandringer, vi har gennemført. Og jeg er i det hele taget meget taknemmelig for, at vi er havnet her på vores fine gård, i denne hyggelige landsby, i skønne Nordsjælland. Men det er altså svært at vente på, at nedrivningsmandskabet ankommer og gør kål på maskinhallen, at dyrehegnet kommer op, og at de små læhegnsplanter bliver sat i jorden …

8 meninger om “Utålmodighed og taknemmelighed”

 1. Jeg er med dig hele vejen! Min tålmodighed er i den grad på prøve lige nu – jeg vil hellere i haven end ligge her med støttestrømpe og smertestillende 🙂 Men du ved, alt godt kommer til den, der venter!

 2. Det er svært at være tålmodig, når der er noget man gerne vil i gang med, men også vigtigt, at huske og kigge tilbage på det man har fået lavet.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  1. Det er nemlig rigtigt, Lene! Og utålmodighed er jo et tegn på, at man har noget man gerne vil. Det er slet ikke så tosset 🙂
   Venlige hilsner fra Nana

 3. Helt enig – utålmodighed er en dyd. Så får man nemlig udrettet noget. Desværre må man nogle gange finde sig i at vente, og det kan næsten give stress at være afhængig af andre på den måde. Men hvor er der sket meget hos jer. Jeg er vild med badeværelset (der også krævede tålmod af uanede dimenensioner). Men også med de små hyggeskabende ting, du lige får anbragt helt rigtigt. De farvestrålende blomster i køkkenvinduet, vibeæggene på hylden i badeværelset – du kan bare det der 🙂
  Kh, Karen

  1. Ih, det har jeg også altid sagt, Karen! “Utålmodighed er en dyd” 🙂
   Tak for dine pæne ord om de hyggeskabende ting! – Og god torsdag aften til jer!
   Kh Nana

 4. Tid til en lille kommentar igen fra mig her i det midtjyske, hvor vi også venter længselsfuldt på tørvejr og noget solskin!
  Jeg vil blot lige fortælle dig, at man altså ikke er i tvivl om din taknemmelighed for alt, hvad du har med at gøre, for det gennemsyrer alle dine indlæg, og når jeg kigger på alle de smukke billeder fra dit hus, så forstår man hvorfor. Jeg er i øvrigt voldsom duperet over så store og mange haveplaner, I har i støbeskeen.
  Hav en god dag og venlig hilsen
  Bodil Riis.

  1. Hej Bodil.
   Tak for din søde kommentar!
   Haveplaner har vi nok af, ja, men lad os nu se, hvor mange planer, der bliver udført 😉 Første skridt er en indhegning af grunden. Det bliver så godt, for så kan vi være derude sammen med hundene uden hele tiden at skulle kalde dem tilbage fra naboens mødding, eller hvor de ellers finder på at gå hen 🙂
   God aften til dig!
   Venlige hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.