Uge 8. Badeværelset er færdigt, og det er fra Kvänum

badeværelset er færdigt
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg

Indlægget indeholder reklame

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg
Den, der venter på noget godt, …

I går blev vores badeværelse helt færdigt. I dag er det 8 uger siden, vi begyndte at rive det gamle badeværelse ned. Man kan altså ikke sige, at vores nye badeværelse er blevet smækket op i en fart. Til gengæld kan man sige, at det er vellykket. Det synes vi, i hvert fald. Jeg vil gå så vidt som til at sige, at vi er begejstrede for vores nye rum.

badeværelset er færdigt
I dag bliver man mødt af dette syn, når man træder ind i badeværelset.
badeværelset før
Sådan så det ud for 8 uger siden.
Kvänum i både køkken og bad

Vi er alvorligt glade for vores Kvänum køkken, så da vi skulle vælge badeværelse, måtte det også blive fra Kvänum. (Hvis du vil se billeder af vores køkken, finder du en masse her.)

Vi har valgt at bruge de samme skabe som i køkkenet, dog med en helt anden bordplade. Jeg viste den allerede for 2 uger siden, men nu, hvor badeværelset står færdigt, kommer den for alvor til sin ret. Hvis man kan elske en bordplade, så elsker jeg den bordplade.

kvänum badeværelset er færdigt
Skabene, vi har valgt, hedder Ekeby. Deres udtryk er på én gang romantisk og enkelt. Lige som vi kan lide det.
Når man impulskøber en hylde fra Kvänum

Jeg tænker ikke altid, før jeg handler. Faktisk er rækkefølgen ofte den omvendte. Min oprindelige idé var at klemme et lille badekar ind på badeværelset. Jeg bestilte derfor en hylde, der skulle hænge over badekarret. Først langt senere – da hylden var ved at blive produceret – gik det op for mig, at der slet ikke er plads til et badekar, og vi fik i stedet en bruseniche. Så vidt, så godt, men så stod vi der med en 70 cm lang, ret kostbar hylde fra Kvänum. Længe mente vi, at vi ikke havde plads til hylden, men nu hænger den faktisk ret fint over toilettet. Jeg har lagt håndklæder og sæber på hylden som nu er med til at give liv og farver i rummet, der ellers er meget lyst og enkelt.

kvänum hylde
Den meget smukke og ret kostbare Kvänum hylde, som der alligevel blev plads til. Igennem døren ses entreen og trappen til 1. sal.

Af det kan man lære, at det ikke nødvendigvis er dårligt at handle, før man tænker.

Nu fungerer det

Ikke alene er badeværelset blevet pænere. Det er også blevet mere funktionelt. Før virkede bruseren ikke, men nu kan man faktisk tage bad i badeværelset.

badeværelset er færdigt
Brusenichen i dag. En detalje, som jeg er meget tilfreds med, er, at bruseforhænget kører i en skinne, der sidder i loftet.
badeværelse før
Brusenichen for 2 måneder siden.
Nedgang til kælderen

Det er sådan på Ravnegård, at når man skal i kælderen, skal man gennem badeværelset. Det er ikke så praktisk, men det er sådan en lille skævhed, som giver charme til et gammelt hus, og vi lever fint med det. Især nu hvor kælderdøren er blevet skiftet ud, så den fremstår ganske diskret.

badeværelset er færdigt
Døren som lukker af for kældertrappen. Sådan ser den ud nu.
badeværelset før
Sådan fremstod kælderdøren før.

Badeværelset er færdigt. Det er weekend. Sørens operation er gået godt. På søndag skal vi have et vennepar på besøg. Det er så godt alt sammen.

badeværelset er færdigt
Oprindeligt ville jeg have en lille håndvask, der stod på bordpladen, men Dorthe Theilade fra Kvänum rådede os til at tage en nedsænket håndvask i stedet. Det var et godt råd.

12 meninger om “Uge 8. Badeværelset er færdigt, og det er fra Kvänum”

 1. Fantastisk når et rum bliver som man drømmer om Nana.
  Så kan det altså ikke være bedre. Så er det alle knokletimerne værd.
  Elsker den lille dør til kælderen, det er altså charme med den nedgang.
  Synes dit møbel ligner utrolig meget mit Ikea, med chance for at blive dødsdømt :)))))
  Det er samme stil med sokkel, farve og udformning.
  Men kvaliteten kan jeg så ikke tale med om :)))))

  Godt i nu har et bad igen
  Rigtig skøn weekend

  Charlotte

  1. Ja, den lille dør er da sød 🙂 Jeg kan ikke huske, om jeg har set dit badeværelsesmøbel … Er det også med marmorplade i servantestil? Jeg synes generelt at IKEA laver nogle super fine ting, og jeg køber gerne ind i IKEA. Men kvaliteten er altså helt anderledes, når man køber Kvänum. – Også servicen når det bliver sat op og rettet til og den slags. Vi havde et par skabslåger i køkkenet, der hang lidt, og så fik vi besøg af 2 snedkere, som arbejdede i mange timer. Ikke kun på lågerne, altså, men de rettede alle mulige detaljer til. Meget imponerende. Men ikke et ondt ord om IKEA herfra 😉
   Jeg må lige indskyde, at vi hele tiden har kunnet bade i vores andet badeværelse, så der ikke er nogen, der tror, at vi ikke har været i bad i 2 måneder 🙂 🙂
   Tak, Charlotte – og i lige måde!

 2. Hvor er det dejligt, at Sørens operation er gået godt. Der bliver nok en tid med genoptræning, fremgang og tilbagegang, men pyt – bare det går fremad i det store hele. Måske, det er ligesom med det smukke badeværelse. Ikke hurtigt, men godt

  Kh, Karen, der sender et knus fra Per

  1. Ja, vi håber, at det kommer til at gå med Søren som med badeværelset. Når bare enden er god … 🙂
   Vi takker og sender knus tilbage til jer begge 🙂

 3. Flot nyt resultat, tillykke med jeres nye badeværelse 🙂
  Og dejligt at høre gemalen har det fint ovenpå operationen.
  God weekend ønskes I herfra 🙂

  1. Tak, Tina! Det er så skønt at gå ind på badeværelset – eller bare gå forbi det og se den hvidmalede dør. Vi glæder os virkelig over det 🙂 – Ja, og vi glæder os selvfølgelig endnu mere over, at rygoperationen ser ud til at have givet en masse lindring 🙂
   Rigtigt god weekend til dig og dine!
   Kh Nana

 4. Hvor er det lille rum blevet fint! Og som altid hos dig hænger det smukt sammen med stilen i resten af huset. Lækre og smukke løsninger og detaljer. God kommen over til Søren! Dejligt at operationen gik godt.

  1. Tak for de pæne ord om badeværelse og stil! Vi er selv helt tilfredse med rummets ændring 🙂 Og tak for god-kommen-over ønsker. Jeg hilser Søren, som i dag har været med en lille tur på stranden for første gang i lang tid.
   God weekend til jer!

  1. Hej Maria.
   Ja, jeg har altid elsket Kvänums køkkener og badeværelser, og nu har jeg selv et af hver. Det er ikke dårligt 🙂
   Og det allerbedste er, at Søren har fået det så meget bedre. Han har næsten ikke haft ondt siden operationen, og inden havde han konstante smerter. Så dejligt!
   God aften til dig!
   Knus fra Nana

  1. Mange tak, Lisbeth! Jeg kan næsten ikke få armene ned over det badeværelse 🙂 – Ej heller over, at Søren har haft så stor hjælp af operationen.
   God aften til jer!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.