Uge 7 i badeværelset. Nu virker det

nu virker det
Nu virker det

Nu er det 7 uger siden, det gamle badeværelse blev revet ned, og vi kan endelig bruge det nye. Ikke at vi har gjort det, for vi er stadig i gang med at male (Søren) og indrette (mig). Der mangler nogle detaljer. Knager til håndklæder og spejl skal hænges op. Det skal bruseforhænget også. Når det er syet. Men i går kom brusearmaturet op, og vandet blev tilsluttet. Så nu virker det. Vi har igen badeværelse i stueetagen.


De smukkeste armaturer

Jeg nævnte vores fine, britiske armaturer forrige fredag. Vi blev lige lidt udfordret, da det viste sig, at de rosetter der skal sidde op mod væggen på blandingsbatteriet i brusenichen, ikke passede til vægudtagene. Jeg har i mellemtiden løst problemet ved at købe nogle andre rosetter. En rigtig feinschmecker vil nok mene, det er synd og skam med rosetter, der ikke er i sammen håndlavede kvalitet, som resten. Men med udsigten til, at et sæt Perrin & Rowe rosetter kunne være ugevis undervejs og ville koste en mindre bondegård, er de fabriksfremstillede fine nok til mig.

nu virker det
Så smukt et brusearmatur har jeg aldrig før haft, og jeg får det næppe siden. Jeg skal vide at nyde det. Fliserne er ikke grå, som de ser ud på billedet. De er hvide. Men hvid og hvid er mange ting, og hvid har det med at blive lidt grå på billeder taget på badeværelset. Det må være noget med lysindfaldet.

Jeg må sige at de armaturer, jeg har købt ud fra nogle billeder på computerskærmen til fulde lever op til mine forventninger. Ja, mere end det, faktisk. De er godt nok flotte!

perrin & rowe armatur
Hvis man kan lide pæne armaturer i klassisk stil, kan man altså godt blive lidt blød i knæene, når man ser på dette …
Hamam håndklæder

Vores håndklæder har længe trængt til fornyelse, og nu har jeg købt nogle hamam håndklæder, inspireret af, at jeg har fået et par stykker i gave. Jeg har købt i forskellige grå, blå og grønne nuancer. Det bliver farveskalaen i badeværelset.

haman håndklæder
Hylden, som håndklæderne ligger på, vil jeg vende tilbage til i næste uge. Den er et (af mange, mange) eksempler på, at jeg med jævne mellemrum handler, før jeg tænker. Men her er det – som så ofte før – endt godt.
Genbrugsspejl

I dag har vi fundet et spejl, der passer fint ind på vores nye badeværelse. Vi havde det i forvejen, så det var nemt.

nu virker det
Spejlet er endnu ikke kommet op at hænge. Vi købte det til gæstetoilettet på Vadekærgård, men det passer heldigvis også godt ind her på Ravnegård.

Jeg satser på, at jeg på næste fredag kan bringe ottende og sidste del af føljetonen om vores badeværelse. Jeg glæder mig til at vise billeder af det færdige resultat.

10 meninger om “Uge 7 i badeværelset. Nu virker det”

 1. Ih, hvor ser det godt ud. Flot armatur – du forstår at finde de gode ting. Hamam-håndklæder er jeg ikke med på endnu – men jeg har heller ikke prøvet dem. Synes, de virker lidt tynde og viskestyksagtige, men det er nok min uvidenhed, der gør sig gældende! Glæder mig til finalen i næste uge.

  NB sendte dig en tanke sidste weekend, da vi boede på et gammelt, istandsat hotel i Randers. Der var de gamle terrassogulve bevaret i de store badeværelser – og alt inventar i øvrigt i gammel stil. Meget lækkert!

  1. Jamen, det er typisk mig, at jeg har købt håndklæderne, fordi jeg synes de er pæne. Jeg ved faktisk ikke hvordan de er i brug. Dem jeg har fået i gave, har jeg ikke nænnet at bruge, men gemt til det nye badeværelse 🙂
   Åh, sådan et gammelt terrazzogulv er bare så pænt. Tidligere på ugen var jeg i en lejlighed i København, hvor der var terrazzo med mønstereffekt på gulvet i opgangen. Så flot!

 2. Ej altså hvor fint ☀️ De er bare så smukke og passer ind i jeres hus .
  Men hvor blev den efterårsferie af ?
  Pas nu godt på hinanden .
  God søndag
  Anita Kj

  1. Vi må holde efterårsferie i næste uge 🙂 Men, tak for tanken. Du har ret! Man skal huske at tage pauser, holde ferie og især at passe på hinanden. Det er kloge ord, Anita!
   God søndag til dig!
   Kh Nana

 3. Hvor er det bare blevet fint! Jeg er glad for, at det lykkedes at nå i mål med alle de fine detaljer inklusiv de fine armaturer fra Perrin & Rowe og den smukke bordplade. Det tog sin tid at få de håndlavede armaturer frem men jeg kan se, at det var ventetiden værd.
  Kh Dorthe fra Kvänum

  1. Jamen, vi er også glade. Jeg synes, det er blevet SÅ pænt! Jeg går lige nu og arrangerer sæber og hænger knager op, finder bademåtte frem og overvejer, om der skal hænge et lille billede på væggen 🙂 Jeg regner med at vise før- og efterbilleder på fredag.
   Kh Nana

 4. De armaturer er da helt vildt lækre. Og marmortoppen – og farvevalget. Det badeværelse bliver I så glade for, at I slet ikke nænner at sprøjte med vand i det 😀
  Kh, Karen

 5. Hvor ser det fint og hyggeligt ud. Det er så dejligt når det viser sig at være lige så perfekt som man forestillede sig. Dit spejl er også rigtig flot. Jeg kan godt indrømme at jeg har både armaturer og spejl i samme stil 🙂

  1. Sjovt, at I har samme stil i badeværelset. – Vi endte nu i øvrigt med et andet spejl. Det første (som jeg ellers bedre kan lide) blev simpelt hen for stort til rummet. Nu skal det sælges. Jeg planlægger at afholde loppemarked, når jeg en dag orker at arrangere det

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.