Træt

træt

Den seneste uges tid har jeg været træt. Sådan helt vildt træt. Jeg har – som noget nyt – sovet hele natten. Alligevel er jeg vågnet om morgenen og har følt mig træt. Jeg har slæbt mig igennem dagene, og endda flere dage sprunget min gåtur over. De dage hvor jeg faktisk er kommet ud at gå tur, har jeg haft det bedre bagefter. Og af det kan man lære noget jeg godt vidste i forvejen: Man skal kun springe sin gåtur over når det er strengt nødvendigt.

gåtur

Jeg bryder mig virkelig ikke om at være træt. På film ser det altid hyggeligt ud at være træt. De drikker noget kaffe og spiser noget take-away, og så går det hele alligevel. Men i virkeligheden er det bare ubehageligt at være træt, og man spilder ligesom tiden, derinde i sin træthedsboble.

I dag har det været bedre. Jeg har følt lidt energi i krop og sind igen. Jeg ved ikke hvad der gør forskellen. Hvorfor nogle dage bare er trætte dage. Det er nok noget med Ménières sygdom. Den ligger jo derinde bagved hele tiden. Måske hænger trætheden sammen med overgangsalder og hormonelle svingninger. Den kan også skyldes at jeg på mere energiske dage altid roder mig ud i større projekter som det så bliver svært at løfte når energien ikke er der længere. Måske er det en blanding. Måske noget helt andet.

hassel

Under alle omstændigheder er det skønt at trætheden er lettet lidt i dag. At jeg ligefrem føler at jeg har kræfter til at lave aftensmad.

træt

Kender du til den slags uforklarlige trætte perioder? – Eller er det bare mig …?

Billederne er fra nogle gåture i nærområdet. De gåture jeg skal huske at passe, også når jeg er træt.

8 meninger om “Træt”

 1. Jeg kan svare helt kort – med et rungende ja. De sidste to uger har jeg været så træt og ikke orket en dytte, når arbejdet var overstået. Til tider krydret med for fornemmelsen af at være i en glasklokke. Jeg mistænker en forkølelsesvirus med fokus i balanceregionen – ja du kender jo om nogen til det. Nu går det bedre, men der er ikke meget tid til overs til fx have mm – har den sidste måned haft seks hold med ditto afleveringer.
  Kælderen herhjemme er gravet op til ny kloak, og dermed betonstøv i resten af huset. Jeg glæder mig til ikke at skulle hoppe over to render i vaskerummet for at nå vaskemaskinen. Men slutresultatet står skarpt på nethinden og jeg glæder mig som et lille barn til det er færdigt ( om lang tid).
  God weekend til jer, jeg krydser fingre for at din træthed forbliver væk for lang tid. Knus

  1. Hej Mette. Dejligt at høre fra dig!
   Jeg kan nu godt forstå at du er træt, søde Mette! 6 hold. Det er da i overkanten. – Nej, det er over kanten! Og man bliver frygteligt træt af betonstøv i huset. Den slags ved jeg også noget om 🙂
   Rigtig god weekend til jer! Jeg håber du har tid til at hvile lidt ud i weekenden.
   Knus fra Nana

 2. Jeg har ikke gået tur i snart 14 dage på grund af dårligt knæ, til gengæld går jeg i haven. Inden det satte sig i knæet var jeg utrolig træt, inden jeg var nået hjem, og det skulle jeg jo helst.
  Håber det går fremad med dig nu.
  Kh Lisbeth

  1. Åh, altså, Lisbeth, det er så træls når man har så ondt at man ikke kan gå sine ture! Godt at du i hvert fald kan gå i haven. Jeg ønsker dig god bedring med dit knæ!
   Kh Nana

 3. Kære, søde Nana,
  Det er da ikke så underligt, du er træt. For det første har du den trælse sygdom, og for det andet har det kørt på de høje nagler med renovering og tusind planer i meget, meget lang tid. Det udmatter enhver. Så sov sov sov, put med hundene (og husbonden, den tapre maler), gå ture og sov så lidt mere. Når du er færdig med det, er det rigtigt forår, og så har du kræfter til at så alle de skønne blomster
  Kh, Karen

  1. Kære Karen.
   Hvor er du sød! Når du siger det på den måde, kan jeg egentlig godt forstå at jeg er træt 🙂
   God søndag til dig og dine!
   Kh Nana

 4. Jeg tror det en blanding af alle dine projekter og vejret, forventningerne har ligget højt , alt det du har nået og det du vil i fremtiden .
  Vejret har været lusket , sol , grå vejr , sol osv…….
  Jeg arbejder 7 nætter og har så 7 fri . Jeg plejer at kan klare en sådan omgang men den sidste uge arbejde her har godt nok været laaang.
  Glæder mig til forår og lysere tider.
  God søndag

  1. Jeg synes det må være så hårdt at arbejde om natten. Du er en af hverdagens helte, Anita, at du holder dig vågen om natten for andre! Jeg ønsker dig en dejlig friuge!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.