Tørrestativ

tørrestativ

I lang tid havde vi intet udendørs tørrestativ her på Ravnegård, men i foråret fik vi endelig sådan et klassisk tørrestativ, som vi godt kan lide. Søren har endda malet det hvidt, så nu er det helt perfekt!

Jeg holder meget af, at de ting, man bruger i hverdagen, er pæne og velfungerende. Jeg nyder at vaske, når jeg kan hænge tøjet til tørre derude i haven, på mit fine, nye tørrestativ

tørrestativ

Helt perfekt er området dog ikke. Underlaget under tørrestativet er ikke det tætte, golfbaneagtige græstæppe, jeg kunne ønske. Hønsegården stod lige her før i tiden, og jeg tænker, at området måske er overgødet af de mange hønseklatter. I hvert fald har vi sået græs to gange med meget ringe udbytte. Nu satser jeg på, at græsset breder sig med tiden, eller at andre grønne vækster tager over …

tørrestativ

Til efteråret vil jeg plante storkenæb omkring tørrestativets stolper. Det bliver da idyllisk.

tørretøj

Tørrestativet er bare én af de mange små ting, vi har fået lavet i haven i løbet af denne sæson. Ting som er pæne og som gør, at hverdagen fungerer bedre. Ravnegård føles mere og mere som vores sted. Her er godt at være.

Reklamelinks:
Tørrestativ
Tøjklemmer i træ (dem gad jeg godt eje …)
Bomuldshåndklæder
Hørduge

12 meninger om “Tørrestativ”

 1. Det er tit de små ting i hjemmet der gør man føler det mere bliver det hjem man ønsker.
  Som jeg har fortalt flyttede jeg jo ved juletid, og selv om det kan syntes længe siden, er der stadig ting jeg ændre på. Tror man skal være et sted et stykke tid før man er færdig, ja vis man nogensinde bliver det. Men er også super glad for mit valg og har fået det så godt her.
  Kan godt lide vasketøj der blafre i vinden ser så hyggeligt ud. Ha en dejlig weekend.

  1. Dejligt at høre, Jonna, at du er glad for dit nye sted! Jeg kan godt forstå, at du stadig går og ændrer på nogle ting for at føle dig endnu mere hjemme 🙂 Og du har nok ret i, at man kan blive ved med at tilpasse nogle småting. Og det gør jo ikke noget 🙂
   Tak! Og god søndag til dig!
   Kh Nana

 2. Jeg grinte lidt, tænk at lave en klumme om tørrestativ! Men det er meget fint. Vi har faktisk i et andet hus haft nøjagtigt det samme, men ikke malet. Gedigent skat det være.
  Nu har jeg tøjsnor, som ryger ud og ind efter behov, og at bo tæt ved havet giver tøjet en helt særlig frisk duft, som min søster på besøg bemærkede, da hun krøb i seng.

  1. He-he, ja, jeg tænkte også, at det er et meget lille emne 🙂
   Altså, sådan en tørresnor mellem to træer er jo det allerbedste! – Hvis det er sådan en, du har, er jeg grøn af misundelse! Jeg er også lidt misundelig på havluften oppe hos dig. – Her dufter bare af land (hvilket en sjælden gang imellem betyder gylle 🙂 )

 3. Vi har også et tørrestativ i lighed med dit, og jeg forstår lige præcis den følelse, du har, når det renvaskede tøj blafrer i vinden. Jeg vil gå så langt som til at sige, at det pynter i haven. Og så kan vi jo glæde os over, at vi ikke bruger strøm til en tørretumbler, når vi hænger tøjet ud. Vi har plantet lavendler om stolperne.

  Hilsen Elna

  1. Jeg er enig, Elna, tørretøj på et pænt tørrestativ pynter simpelt hen i haven! Det er sjovt, at I har lavendler omkring stolperne. – Det havde vi, da vi for en del år siden boede i Lyngby, hvor vi havde den samme slags tørrestativ. Jeg har også overvejet lavendler her, men tror at de kommer til at mangle sol. – Men du har fået mig til liiige at overveje lavendlerne igen 🙂
   Hilsen Nana

 4. Sådan et fint tørrestativ fik jeg en tømrer til at lave til mig nede i haven, da jeg flyttede på landet i 1993. Der hvor jeg boede før, havde vi fine tørre-muligheder inde og ude. Så glad var jeg – i begyndelsen altså. Mit kridhvide vasketøj med masser af fugleklatter, i sæsonen farvet af besøg i bl.a. brombærrene og ribsene, medførte jævnlig blegning og omvask. Så jeg gav op og nedlagde stativet. Jeg har rigtig mange fugle, og her er en meget livlig trafik på kryds og tværs, især i fordringtiden. Det måtte aldrig blive en permanent irritation. Jeg har jo selv sørget for at lave en ‘fuglehave’. En kort overgang tørrede jeg tøj i kælderen med vinduerne åbne, selvom man aldrig skal tørre tøj indenfor. Nu kører jeg bilen ud og bruger garagen med porten åben eller bruger tørretumbleren, når der bor en fuglemor, der har travlt med at sørge for sine unger; et enkelt år blev det endda til hele tre kuld.

  1. Åh, de fugle, altså! Vi har selv store problemer med svaler, der klatter allevegne i udlængerne og af og til også i hovedhuset, hvor de flyver ind igennem åbne døre og vinduer. – Og enorme mængder klatter på terrassen og på flere trapper, som er lige under svalerder. Vi har også været stærkt udfordret at nogle duer, der sad på spærrene lige over vores biler, som vi parkerer i et maskinhus. Nu har Søren lavet nogle rovfugle i pap, som hænger over bilerne – og det virker. Duerne er væk! Nå, men fuglene er jo fine, og de skal også være her 🙂

 5. Det er lige den slags tørrestativer, der pynter ethvert sted. Og det er skønt at hænge tøj op ude og få rent tøj, der dufter af frisk luft. I de varme dage i den næste uges tid håber jeg at få vasket plaider og små gulvtæpper og alle andre boligtekstiler – de tørrer jo på et splitsekund ude i solskin.
  Kh, Karen

  1. Sjovt, at du skriver om at vaske tæpper og den slags. Jeg er netop i gang med at vaske vores kludetæpper, som jo netop lyntørrer i varmen 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.