Tisvildeleje i forårssol

tisvildeleje

Andre rejser til Paris og London, til New York og Thailand. Vi har planer om i løbet af sommeren at besøge alle de små fiskerlejer langs den sjællandske nordkyst. Hornbæk kommer vi i dagligt, og det nyder vi, men vi vil gerne lære alle de andre nordkystbyer at kende.

I dag begyndte vi at gøre planerne til virkelighed med en tur til Tisvildeleje. En meget charmerende by med en masse gamle huse og gammeldags grusveje. Jeg er helt vild med de veje som giver en stemning af ro. De sætter i helt bogstavelig forstand tempoet ned.

tisvildeleje

Der var også en fin, lang strand hvor vi gik en lille tur. Og så var der naturligvis restauranter og cafeer. Vi fandt et sted hvor man kunne sidde i haven, og vi drak kaffe af disse fine kopper:

kaffekopper

Jeg mangler ikke kopper. Man kunne vist i virkeligheden sige at jeg har for mange kopper de 364 dage om året hvor vi ikke har virkeligt mange gæster, men hvis jeg var i koppenød, ville jeg købe nogle som dem vi i dag drak eftermiddagskaffe af.

Næste punkt på vores nordkystbesøgsliste er Liseleje. Liseleje er min barndoms sommerby, og jeg glæder mig til at gense den.

8 meninger om “Tisvildeleje i forårssol”

 1. Tak for turen til Tisvildeleje, der ser dejligt ud.
  Jeg hænger gerne på til flere besøg på den nordsjællandske kyst, for der har jeg aldrig været.

 2. Kære Nana

  Jeg er vild med fiskerlejer. Og den ro du beskriver elsker jeg også. Hvor er I heldige, at bo hvor I bor. Og hvor er det en skøn ide, I har om at rejse ud på fiskerlejer eventyr.
  Glæder mig til at følge med.
  Tak for alt det du deler.

  Med venlig hilsen fra Laila

 3. Kære Nana! Jeg ville netop minde dig om ikke at glemme Liseleje;) det er også rammen om mine barndomssomre:) Min familie har haft sommerhus i Liseleje i generationer, og det er mit “spot on earth” Jeg bliver stadig vemodig ved tanken om at vi ikke længere har huset… Jeg glæder mig til at gense denne lidt oversete nordsjællandske perle gennem dit kamera! Havde I også sommerhus i Liseleje? Så husker du nok både købmand Vad og Arvad og senere Plouborg.

  1. Kære Helle.
   Nej, Liseleje glemmer jeg ikke 🙂 Da jeg var helt lille, havde vi sommerhus i Melby. Det blev solgt da vi flyttede fra lejlighed til hus, men vi blev ved med at tage til Liseleje mange gange hver sommer. Jeg husker Købmand Vad 🙂 Efter jeg blev voksen havde mine forældre sommerhus i selve Liseleje, på Hyllingebjergvej i nogle år. Vidunderligt sted!
   Sjovt at høre at Liseleje også er en del af dine barndomssomre. Jeg kan godt forstå at du kan blive vemodig over at familiesommerhuset ikke længere er jeres. Jeg kan faktisk også blive helt vemodig over at det sommerhus vi havde, slet ikke findes mere. Ak-ja … barndommens somre … 🙂

  1. Hej Anette.
   Det kan jeg simpelt hen ikke huske, desværre. Vi fandt en café, hvor man kunne sidde ude, men jeg kan ikke huske, hvad den hed …
   Venlige hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.