Tilbage til Kgs. Lyngby

Jeg er vokset op i Bagsværd som er naboby til Kgs. Lyngby. Jeg kan huske da Lyngby Storcenter blev bygget, og det blev der man tog hen og købte tøj. Da mine børn var små, boede vi 8-9 år i Lyngby. Her gik de i skole, og her havde de deres kammerater. Da vi flyttede fra Lyngby til Holte, var Lyngby stadig et sted jeg ofte tog hen. Nok allermest for at købe blomster hos De fire årstider som er min yndlingsblomsterbutik.

de fire årstider

Andre steder der har trukket i mig, er Lagkagehuset og Magasin som optræder på indlæggets andre billeder.

Når man bor i Sydsjælland, er det ikke hver dag man lige smutter til Lyngby, men i dag har jeg været i Lyngby igen. – For at mødes med min søn og hans kæreste. Det var som altid dejligt at se dem. Og det var godt at være en tur i Lyngby som har været “min” by i det meste af mit liv.

lagkagehuset

I dag oplevede jeg på én gang en tyngde og en lethed ved at bevæge mig rundt i et byrum hvor jeg er kommet som barn, som ung og som lidt ældre. Tyngden kom af alle minderne, og “tyngde” er ikke ment negativt, men som et forsøg på at karakterisere fornemmelsen af at bære en masse med. Letheden kom af at kende det hele, nærmest instinktivt.

Kgs Lyngby

Det var godt at se de unge mennesker. Og det var godt at gense Kgs. Lyngby. Begge dele i den smukkeste septembersol.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

6 meninger om “Tilbage til Kgs. Lyngby”

  1. Hej Lisbeth.
   Det er lidt mærkeligt at blive så gammel at man på den måde kan blive overvældet af minder. Det synes jeg i hvert fald. Jeg kan virkelig godt forstå at du blev mindet om mangt og meget da du læste notitsen i avisen!
   Kh Nana

 1. Hvor sjovt!
  Der kom jeg også rigtig meget som barn og ung!
  Men efterhånden synes jeg der er blevet så bøvlet med parkeringen der ovre og pga min sygdom er der ikke så meget der skal til, før jeg får for meget i mit hoved. Så jeg har faktisk ikke været der i mange år. Men nogen gange er det nu hyggeligt at gense de steder man engang besøgte ofte.

  Knus Vibeke

  1. Jeg måtte også køre lidt rundt før jeg fandt parkering i går. Selv på en søndag eftermiddag er der masser af mennesker i Lyngby. Men det var hyggeligt at gå rundt i det gammelkendte. Måske kan du en dag hoppe på S-toget og stå af i Lyngby. Så slipper man i hvert fald for det med parkeringen.
   God mandag til dig!
   Knus

 2. Åh, Lyngby. Det var min barndoms bedste by. Vi boede i Virum, altså 2 stationer væk, men skulle alligevel have pænt tøj på, når turen gik til Magasin. Der fik man måske nyt tøj og en softice i cafeteriaet. Senere kom Lyngby Storcenter, som jeg bare elskede at være i. Vi var teenagere og fyrede den af på Store torv med en toast og en squash. Nu synes jeg også Lyngby er hyggelig at komme i:)
  Knus fra Helle

  1. Jamen, Helle, jeg tror vi har gået rundt og været teenagere i Lyngby Storcenter samtidig. Åh, man var så voksen når man var uden de voksne i Lyngby Storcenter 🙂 Og, ja, der er stadig hyggeligt at komme. Vi skal måske mødes i Lyngby en dag …
   God regnvejrstorsdag til dig, søde Helle!
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.