Tid

tid

Tid er en mærkelig størrelse. Noget af det mærkelige ved tiden er, synes jeg, at den går i forskelligt tempo i forskellige perioder. Sådan føles det, i hvert fald.

tid

De fleste kender vist barndommens følelse af at tiden gik uendeligt langsomt juleaftensdag.

buket

Jeg mindes også at tiden ofte sneglede sig afsted da jeg var ung. Jeg boede alene og læste humaniora ved Københavns Universitet. Vi havde ganske få undervisningstimer. Jeg følte mig ret ensom i den periode, og jeg kan stadig få helt ondt i maven ved tanken om en aftaleløs søndag, dengang jeg var først i 20’erne. Sådan en søndag gik meget langsomt.

ærteblomster

I disse måneder går tiden alt for hurtigt for mig. Hver morgen har jeg en masse jeg vil nå, og hver aften har jeg kun nået en brøkdel af det jeg havde sat mig for. Og så tænker jeg på de lange dage da jeg var ung studerende og boede alene i min lille lejlighed på Ordrupvej. Dengang tiden næsten stod stille. Så langsomt måtte tiden gerne gå i dag. Tænk hvor mange dejlige ting jeg så ville kunne nå.

ranunkler

Billederne er af de buketter jeg endelig er begyndt at kunne lave af blomster fra skærehaven. De blomster tager meget af min tid. På en god måde, altså. Jeg elsker at gå derude og luge, knibe, vande og plukke. Jeg ville bare gerne have bedre tid til det …

16 meninger om “Tid”

 1. Velkommen i klubben Nana
  Jeg når heller ikke andet end halvdelen af det jeg gerne ville. Der er nemlig hele tiden så meget andet, akkurat som hos dig.
  Kh Lisbeth
  PS flotte buketter

  1. Tjae … det er måske i virkeligheden et luksusproblem at der er så mange ting vi gerne vil at der ikke er tid nok. Det ville jo være værre hvis vi ikke rigtigt gad noget … Men det ER altså mærkeligt som tidsfornemmelsen ændrer sig. – For det er jo nok ikke tiden der ændrer tempo 🙂
   Kh Nana

 2. Ja, tænk om man kunne skrue op og ned for hastigheden… det gad jeg godt! For jeg oplever det samme som dig; at tiden flyver afsted, og har alt for travlt. I hvert fald i dette forår.

 3. Sådan har jeg det også.
  Tiden smutter mellem mine hænder for tiden.
  Specielt tiden her hjemme. Den leves på lånt tid og det gør frygtelig ondt i maven!

  Dejlig søndag
  Charlotte

  1. Ja, det er mærkeligt at tiden kan føles så flygtig. Er der noget særligt der gør at du føler at du lever på lånt tid?
   Kh Nana

 4. Dear Nana,
  Just like you, I felt it too! There are many factors that influence this, I think. Your bouquets are magnificent. I love field and garden flowers.
  Many greetings, Mia

  1. Dear Mia,
   I think you are right. It seems as if most of us feel that time is running faster as we grow older.
   Thank you! I also adore flowers from the field and the garden 🙂
   Have a nice week!

 5. Det er fuldstændig som med et spolebånd..i starten kan man ikke se, det bliver mindre..
  Når det så er nået et godt stykke..kan man se..nu kører det alt alt for hurtigt..
  Måske er det også, fordi man bliver mere og mere bevidst om at være i nuet..og nyde nuet.
  Den evne synes jeg heldigvis, man får forærende..
  Vi spænder over at følge og deltage i vore børn, unge og voksnes liv, tanker og gøremål..
  God søndag Nana..dejligt du har så smukke ting, du fylder dit liv med…❤️

  1. Det er et godt billede, Jytte! Og jeg tror også at du har ret i at man får en øget tidsbevidsthed med alderen. Man bliver mere bevidst om at tiden rinder ud. Det betyder heldigvis, blandt andet, at man bliver bedre til at nyde nuet. Sådan oplever jeg det også.
   Tak! Og god ny uge til dig!
   Kærlig hilsen Nana

 6. Kære Nana
  Jeg når godt nok heller ikke det hele, og vi funderer også over, hvor tiden bliver af.
  Jeg ved nu egentlig godt, hvor tiden bliver af, for jeg er god til at lave ingenting, og nogle ting tager længere tid end dengang, og jeg har rent faktisk også en masse aktiviteter, jeg bruger tid på, som jeg ikke havde dengang. Det mærkeligste for mig er, at det er så totalt umuligt at forestille sig, når man er ung, at de der otte-ti timer, man bruger på arbejde, ikke dukker op hver dag som ubesat hvid og blank og kedelig ledighedstid, hvor man ikke aner, hvad man skal lave, når man holder op med at arbejde.
  Man kan altså bare ikke forstå tiden og livet forlæns. Jeg sender mange undskyldende tanker til min mor og mormor, for i dag forstår jeg dem 🙂
  Det er et vidunderligt arbejde, du bruger tiden på i disse dage. Hvor er det dog nogle skønne blomster og buketter. Jeg håber, du føler det som en succes. Det fortjener du.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, den blanke ledighedstid har jeg heller ikke mødt. Som yngre troede jeg ikke for alvor på pensionister når de sagde: “Jeg ville slet ikke have tid til at arbejde”, men det er jo sådan det er 🙂 Nu er jeg faktisk ikke pensionist. Jeg er bare holdt op med at arbejde fordi jeg ikke kunne passe et arbejde samtidig med at jeg passer Ménières sygdom. Den betyder selvfølgelig også at jeg gør tingene langsommere, end jeg plejede, og at jeg løbende tager en lille pause. Og den slags tager jo tid …
   Jo-tak, jeg er ret tilfreds med min blomsterdyrkning. Jeg er stadig spændt på hvor meget der kommer ud af det i løbet af den næste måned, for lige nu er der stadig tale om en spæd begyndelse. Men de ærteblomster er altså lækre, og for hver dag er der flere af dem 🙂
   Kh Nana

 7. Det er lige præcis sådan, det er. Tiden flyver så hurtigt, og man har planer nok til at fylde flere år. Da man var barn, var en sommerferie endeløs – en evighed af muligheder. Da jeg var ung og studerede, havde jeg det på samme måde som dig. En lørdag, hvor man ikke skulle noget? Social død! Og nu drømmer jeg bare om at have tid til at være hjemme, så jeg kan nå noget af alt det, jeg allerhelst vil.
  Kh, Karen

  1. Ja, det er noget mærkeligt noget med den tid! Men i bund og grund er det jo en luksus at have så mange dejlige ting man gerne vil nå 🙂
   På torsdag når vi forhåbentlig en tur til Ballerup. Jeg glæder mig!
   Kh Nana

 8. Hvor har du ret!
  Som ung i tyverne kunne jeg også ofte synes, at tiden sneglede sig afsted. Nu, hvor jeg er i halvtredserne kan jeg også have mange planer om morgenen (F.eks. her til morgen) og nu sidder jeg så her kl. lidt over 7 om aftenen og kan godt se vi slet ikke nåede de “få ting” jeg havde nævnt i morges…Bevares, vi har da nået noget, f.eks. har Carsten fået formklippet alle buske i forhaven, men de to inde i haven, dem har han ikke nået….nå, men de render jo ingen steder.

  1. Nej, heldigvis render de fleste ting jo ingen steder, og det gælder om at huske på alt det man faktisk HAR gjort 🙂 Men det er altså noget mærkeligt noget med den tidsfornemmelse som tilsyneladende ændrer sig med alderen hos de fleste af os!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.