Terrassen er væk

terassen

Jeg kan godt lide pæne ting, så det øverste billede i dette indlæg er taget fra gårdspladsen. I går plantede jeg hortensia i de krukker der i lang tid har huset masser af glade, gule påskeliljer. De hvide hortensia er nu heller ikke dårlige, synes jeg. De store krukker stod her da vi overtog huset, og jeg kan så godt lide dem.

Sydsiden af huset har jeg ikke så ofte vist billeder fra, for den har været skæmmet af en grim, dårligt bygget terrasse i det meste af husets længde. Jeg viste dog nogle billeder af skrumlet forleden da jeg fortalte om maj måneds projekter, men nu kommer der ikke flere billeder af den, for den er revet ned i dag.

nedrivning af terrassen

Der kan godt nok være mange, mange murbrokker under sådan en stor, høj terrasse. En lastvogn har kørt i fast rutefart med fyldt lad i 10 timer, og der er stadig lidt tilbage. De dygtige, effektive, flinke nedbrydningsfolk kommer i morgen og henter de sidste brokker og retter området af.

nedbrydning

I næste uge får vi forhåbentlig en ny terrasse. Den skal være i træ og i terrænhøjde. Brede trætrapper skal føre fra de to stuedøre ned til terrassedækket. Et enkelt hjørne skal kantes af en bøgehæk, og der skal være nogle krukker med sommerblomster. Uh, hvor jeg glæder mig! Hækplanterne er bestilt, og krukkerne er købt. Jeg er klar!

Og så slutter vi lige med et billede fra nordsiden af vores hovedhus, for i dag er det altså den pæneste side af huset. Men snart er sydsiden mindst ligeså pæn. Jeg glæder mig til at vise billeder af alt det nye.

hortensia

P.S.: I dag er det stafetdag, og det er Malin der har skrevet et indlæg med en idé til en hjemmelavet værtindegave. Den ser bare så god ud! (Og hvis du ikke ved hvad stafetdag er, kan du læse om det hos Malin).

16 meninger om “Terrassen er væk”

  1. Ja, det er skønt at den er væk. Her til morgen har vi gået og nydt at vi kan se ud af stuevinduerne, uden at kikke ind i en mur med knækkede tegl på toppen. Nu ser vi udelukkende grønt, og det er som bekendt godt for øjnene 🙂

 1. Smukt hus I har. Hvor har det pyntet at “kassen” kom væk. Glæder mig til at se billeder af den nye terrasse

 2. Det er altid en stor glæde at lave forbedringer på ens hjem. Det eneste gode ved de “kravlegårde” på havesiden af gamle gårdhuse var, at de tog fodkulden og “træ-kvinden”, som jeg ynder at kalde den …

  Hvis du ligner mig, vil du blive glad for brede trappetrin, så du kan gå på dem uden at “skrave” hælene og snuderne på dine fine sko. Mine er dog af granit og af Alta-skifer, som begge ville kunne give skoskader. Min svigersøn bruger størrelse 47, så hans fod har været brugt som forlæg begge gange.

  1. Her har vi heldigvis inden træ-kvinde, så det er ren win-win at kassen er væk 🙂 Vi skal helt sikkert have brede trin, men jeg har ikke lige en størrelse 47 at tage mål efter, så vi må sjusse os frem 🙂

 3. Uha det bliver flot – det pynter gevaldigt på jeres fine stuehus – det skal nok blive lækkert med træterrasse, det er bare det bedste i bare tæer!

  1. Tak, skal du have, Frede! Det er rart at høre at andre også kan se at det pyntede at få den alt for voldsomme terrasse væk 🙂

 4. Det bliver virkelig spændende og helt sikkert smukt! Godt at du får trappetrin at sidde på, nu hvor du har valgt at terressen skal ligge i jordniveau:-)

  1. Ja, det er nemlig vigtigt at vi kan sidde på trappetrinnene. Vi er lige kommet ind efter at have været ude at prøve at forestille os hvordan trinnene blive optimale, og vi har målt og tegnet … I morgen kommer tømreren, og så går det nok hurtigt …

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.