Tak for i år!

tak for i år

Jeg bryder mig ikke ret meget om frostvejr, og jeg mener, at nattefrost i begyndelsen af oktober er en udpræget uskik. Men vejret er ligeglad med, hvad jeg synes, og i nat kom frosten. Ikke bare sådan et lille strejf, men rigtigt frostvejr. Det betød enden på skærehaven for i år.

georginer
Nærbillede af georginer plukket i går. Det er næsten ikke til at forstå, at festen er ovre for i år.

Det meste derude er bare færdigt, men georgineknolde og gladiolusløg skal i hus, så de kan overvintre i fyrrummet og skabe glæde igen til næste sommer. Jeg har været i skærehaven i nogle timer i dag, og jeg har fået en del knolde op, men jeg skal i haven igen i morgen, for jeg er langt fra færdig. Det gør ikke noget, for det er dejligt at gå derude i den skarpe luft og mærke duften af efterår.

tak for i år
De første knolde er lagt til tørring i solen.

I går havde vi besøg af mine børn, og da min søn og svigerdatter tog afsted igen, fik de en buket georginer med hjem. Min datter overnattede her, og hun blev snydt for sin georginebuket, for i dag er det helt udelukket at plukke georginer. Akke-ja, sådan kan det gå.

tak for i år
I går plukkede jeg georginer til mine unge mennesker.
tak for i år
Her til morgen så georginebedene sådan ud.

Med et billede af en buket jeg plukkede til gode venner i forgårs siger jeg tak for i år til de skønne georginer. Jeg håber at knoldene kommer sikkert igennem vinteren, og at vi til næste år får skabt to overvældende smukke georginebede. Jeg kan lige se dem for mig.

georginebuket
Buket overrakt til gode venner for et par dage siden.

18 meninger om “Tak for i år!”

  1. Ja, det er da fuldstændigt upassende at vi allerede har haft frost! Dejligt at du er sluppet for frosten – selv om du ikke har georginer 🙂
   Kh Nana

 1. Vi har heller ikke fået frost og ifølge vejrudsigterne – læser altid flere og tager den bedste – får vi ikke frost så langt øjet rækker. Jeg kom ellers i tanke om min store myrte som står og har stået ude hele sommeren. Dén skal altså i drivhuset inden frosten kommer.
  Men georginerne blomstrer videre her hos mig.

  1. He-he, jeg kender godt det dér med, at man bare finder en anden vejrudsigt, hvis den første er dårlig 🙂 Du er heldig, at du stadig har dine georginer. Jeg savner mine … Godt at vide, at de kommer igen til næste år 🙂

 2. Nej, et trist billede. Tænk, at de bliver svedet af alle som en, bare det froster en smule. Du må tænde lys, ligesom i vinmarkerne. Det er godt, du har så mange dejlige billeder og minder… og knolde til næste år 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Ja, festen sluttede godt nok brat! Jeg går hele tiden og tager mig selv i at være på vej ud at plukke blomster. Jeg er ikke fri for at glæde mig lidt til næste sommer 🙂
   Kh Nana

 3. Ja det ble tidlig frost i år, og det er jo overraskende at dere i Danmark også fikk så tidlig kulde. Så mange flotte georginer du hadde!

  Klem fra Marit

 4. 7-9-13 ingen frost (endnu) i Slagelse. Det er så trist et syn når det hele klasker sammen på den måde.

 5. Uha det er ikke kønne billeder af frosten.
  Vi har haft frost de sidste tre nætter. Minus 4 i nat.
  Men ikke alle georginer er gået til endnu. Så håber de kan nå at give lidt flere smukke blomster.

  Smuk ny uge
  Charlotte

  1. Tænk engang, at dine georginer har overlevet så meget frost! Jeg ved ikke hvor koldt, det har været her, men jeg er lidt bekymret for, om de knolde, jeg ikke nåede at tage op i går, har overlevet. Det frøs nemlig for alvor igen i nat. Nå, men nu håber jeg på, at du får flere blomster i år, Charlotte!

 6. Frost i begynnelsen av oktober kom overraskende på meg. Jeg tok opp mine georgineknoller på hytta for et par uker siden, men lot dem ligge ute i kassen og tenkte lite på at det skulle komme frost allerede nå. Nå X’er jeg fingrene for at de ikke er ødelagt.

  Kontrasten er stor fra dine fine flotte fargerike buketter til det som møtte deg etter en frostnatt. Det er altfor tidlig med frost i oktober. I alle fall om det ikke er på fjellet, for der er snøen kommet noen steder i Norge.

  1. Ja, jeg var heller ikke klar til frost! Men det er jo ikke os, der bestemmer, for så ville vejret være meget bedre 🙂 Jeg krydser også fingre for at dine dahliaknolde har overlevet! – Og så skal jeg i øvrigt ud til mine egne, for jeg er ikke færdig med at grave op endnu …

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.