Tak for alle de venlige, søde og kloge kommentarer

kloge kommentarer

I 2020 har jeg skrevet blogindlæg lidt oftere, end jeg har gjort tidligere. Jeg har til gengæld fået lidt færre kommentarer. Statistikken viser, at der gennemsnitligt ligger 12 kommentarer under hvert indlæg. I 2019 var det 14.

En forklaring på den lille nedgang i kommentarer kan være, at der er flere indlæg. Hvis en læser ugentligt lægger samme antal kommentarer fordelt på flere indlæg, påvirker det jo gennemsnittet i nedadgående retning.

kloge kommentarer

Nedgangen kan sikkert også skyldes mange andre ting, men under alle omstændigheder skal jeg ikke klage. Kommentarsporet hos Mit landliv er stadig værd at prale af. Og nu til det, som indeværende indlæg egentlig handler om: Jeg vil gerne sige tak for alle de venlige, søde og kloge kommentarer, jeg får her på bloggen. Jeg siger dig: Hver eneste positivt ladet kommentar giver mig stor glæde og fornyet skriveenergi.

mussel mega

For nylig fik jeg et par ikke så venlige kommentarer, og de fyldte enormt meget i mit hoved. Jeg blev – helt urimeligt – ked af det. Jeg kunne også mærke, hvordan skrivelysten sivede ud af mig. Pludselig skulle jeg tage mig sammen til at blogge i stedet for at gøre det med glæde.

ranunkler

Og så var det, at jeg kom til at tænke på, at jeg vist alt for sjældent siger et oprigtigt, inderligt tak for alle de mange venlige, søde og kloge kommentarer, som jeg modtager. Det siger jeg så nu: Tak! Uden den opbakning tror jeg faktisk ikke, at jeg gad at blogge. Kommentarerne giver bloggen dynamik, og de giver mig ny energi. – De giver mig også gode ideer og stof til eftertanke.

kloge kommentarer

Billederne er alle taget i løbet af de seneste par uger, og de er alle fanget her på Ravnegård. De er vist ret typiske for bloggen. De forestiller blomster, tebord og hund, alt sammen i solskin. Noget andet, der er typisk for bloggen er mine læseres gode kommentarer. Dem er jeg så taknemmelig for!

Reklamelinks:
Stel fra Royal Copenhagen
Æbletræer.

22 meninger om “Tak for alle de venlige, søde og kloge kommentarer”

 1. Du skal ikke lade dig påvirke af negative kommentarer. Jeg nyder at læse din blog om livet på landet, jeg er samme sted i livet som dig, for 4 år siden sagde vi farvel til arbejde og tilværelsen i byen, i dag nyder vi livet på en skovejendom

  1. Tak, Maj-Britt!
   Da vi flyttede fra byen, havde vi drømme om at købe en gammel skovriderbolig, der var bare ikke nogen til salg. Det lyder som om, I har fundet sådan et sted 🙂

 2. Jeg læser altid dine indlæg, men det er allerførste gang jeg kommenterer på et af dem kan godt se at, det måske ikke giver et praj om, hvem og hvor mange der læser. Jeg ville blive ærgerlig, hvis du stoppede med at blogge. Jeg synes det er dejligt at se, hvad du har af projekter, også når dine ideer var gode i hovedet, men ikke i praksis lad ikke din glæde ved at blogge, overskygge nogle harske kommentarer ( jeg har ikke læst dem, så ved ikke hvad grunden var)

  1. Tak for din kommentar, Anni! Jeg bliver altid glad for at høre fra en læser, jeg ikke “kender”. Det er nemlig så hyggeligt at vide, hvem der læser med!
   Det er sjovt, du skriver om mine projekter, der var bedre i fantasien end i virkeligheden. Jeg bliver næsten helt glad for dem, når du omtaler dem på den måde 🙂
   Hvad angår harske kommentarer, kan jeg jo heldigvis bare lade være med at udgive dem. Og der er tale om forsvindende få dråber i et hav af kommentarer, der – som din – er fulde af venlighed 🙂

 3. Det kender jeg godt, jeg har dog ikke fået negative kommentarer, men kommentarerne betyder rigtig meget for motivationen. Dog er det i orden nu, for vi har jo alle travlt i egne haver.
  Kh Lisbeth

  1. Det er altid i orden, synes jeg, at man læser med uden at lægge en kommentar. – Jeg bliver bare ekstra glad, når nogen giver sig tid til at skrive en hilsen. Jeg forstår også godt, at visse indlæg lægger mere op til at man kommenterer end andre. Men negative kommentarer gider jeg altså ikke have her. Ikke fordi, jeg er imod uenighed, men grundstemningen på min blog skal være positiv. Ellers kan jeg jo bare lave noget andet, jeg bliver glad af 🙂 Ovre hos dig oplever jeg i øvrigt også altid en super god stemning, som selvfølgelig dels er skabt af dig, men også af de mange venlige og interesserede kommentarer 🙂

 4. Jeg er endnu én af dem, som læser din blog med stor fornøjelse uden at kommentere. Smålige eller hadske kommentarer skal du bare ignorere. De er fra små mennesker med fattige liv. Som dig har jeg udfordringer i livet, men det skal ikke stoppe os i at nyde livets glæder! Om det er mine simultanhop med havens store tudse, havegravning med rødkælkens ivrige aftagen af småkravl eller den meditative og produktive strikning til stille musik. Du beskriver så smukt et levet liv. Du er en af dagens faste bloglæsninger. Tak for det!

  1. Tak for din kommentar, Kirsten! Jeg bliver helt rørt over den. Det er så godt at vide, at du læser med, og at vi deler nogle livsvilkår. Tak!

 5. Jeg læser alle dine indlæg – med fornøjelse – men jeg har det sådan, at jeg altid “holder min kæft”, med mindre jeg har noget at sige/kommentere. Har da også kommenteret et par gange, da jeg havde en mening at komme med.
  Bliv ved med din blog, det er så spændende at følge udviklingen og projekter.
  Kører tit forbi jeres gård så langsomt jeg kan, og kaster et øje på det, man kan se.

  1. Jamen, jeg synes da, at du kommenterer ofte, Marianne! Det er jeg glad for 🙂 Men det er også helt i orden bare at læse uden at kommentere. Det gør jeg selv meget ofte, når jeg besøger andre blogs 😉
   Jeg skal nok blive ved med at blogge, og indtil videre arbejder vi også videre med at forandre gården. I dag er vi blevet færdige med et nyt bed på gårdspladsen 🙂
   God dag til dig!

 6. Hej Nanna Synes din blog er spændende at følge og flotte billeder du har .Er ikke så tit inde at kommentere

  1. Hej Lis.
   Tak skal du have! – Og der er slet ikke noget med, at man skal kommentere 🙂 Jeg er bare glad for at du læser med 🙂

 7. Hej Nanna du må ikke stoppe med at skrive, jeg læser hver gang du skriver til mig. Jeg får mange gode ideer på din blog. Vi har lige været i Helsingør i tre dage. Vi havde købt et legehus til vores børnebørn. Emmy ville lege med det samme den var færdig. God pinse til jer. Knus Inger.

  1. Hej Inger.
   Jeg bliver ved med at blogge! – Jeg får jo netop en masse skønne kommentarer 🙂 Jeg kunne bare pludselig mærke ekstra stærkt, hvor meget de betyder.
   Helsingør er en hyggelig by. Jeg bor tæt på, men kommer der for sjældent. Børnebørn og legehus lyder så godt!
   Tak! – Og god pinse til jer!
   Knus fra Nana

 8. I love gardening and enjoy reading your blog. I live in Georgia in the United States and our weather is very different from you.

  1. Oh, this is flattering … I have an American reader?!? I’m glad that you enjoy reading my blog. Thank you so much for your kind comment!

 9. Hej Nana. Jeg må tilstå, at jeg heller ikke kommenterer ret ofte, men jeg elsker din blog – for i din have skinner solen altid (næsten) og det er dejligt, når der nogen gange er gråvejr hos mig. Bare fortsæt – og jeg elsker også, når du skriver små historier om dagligdagen med dine dejlige hunde. Altid skønne og inspirerende billeder fra din dagligdag.

  1. Hej Sanne.
   Tak for din søde kommentar! – Jeg bliver altid ekstra glad for sådan en kommentar, men det er altså helt i orden at læse med uden at kommentere 🙂 – Det gør jeg ofte også selv, når jeg læser blogs 😉
   God dag til dig!

 10. Hej Nana.
  Det var dog utroligt. Tænk at nogen kan finde på at skrive negative kommentarer på en så positiv blog som din. Det er så synd for dig og SÅ uretfærdigt. Din blog giver så meget til så mange, dejlige billeder, ideer til hus og have, men som jeg tidligere har skrevet, allermest et lyst syn på livet og dens genvordigheder. Du minder os alle om de daglige gratis glæder! Jeg er enormt glad for at vide, at du agter at fortsætte. Som før skrevet, så er du min daglige vitaminpille!
  Glem det, fortræng det eller sig som de unge: Skod!!!
  hav en god dag.
  De bedste hilsner og tak for din blog.
  Bodil Riis.

  1. Hej Bodil.
   Tusind tak for din søde, varme kommentar! Og tak fordi, du vil følge med her på bloggen! Jeg fortsætter skam med at blogge; jeg får jo så megen god feedback, at jeg igen og igen får ny energi 🙂
   God pinse til dig!
   Mange venlige hilsner fra Nana

 11. Kære Nana
  Jeg har ikke set nogen sure kommentarer på din blog, men hvor er det ærgerligt for dig… Det er jo nok en af de (aldeles uforståelige) risici ved at stikke næsen frem, som vi jo gør ved at blogge, men altså…!!!! Jeg har ikke selv prøvet det på min blog, men et par gange på facebook. Her blev jeg helt paf over, at min kommentar kunne forstås på den måde, men der er små og sure og socialt ubegavede mennesker alle vegne, trøster jeg mig med. Det har intet med mig at gøre. Jeg føler med dig, og er glad for at du fokuserer på de søde og bliver ved at skrive på din solskinsblog.
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Det er uendeligt sjældent, at jeg har fået en sur kommentar, men når det sker, bliver jeg bare SÅ ked af det. – Også FOR ked af det. Det rigtige er selvfølgelig at tænke som du, at det handler mere om afsenderen end om modtageren. På Facebook holder jeg for det meste meget lav profil, netop fordi jeg er så dårlig til at tackle den meget kedelige tone, som af og til får lov til at præge kommetarsporet. Men altså: Der er jo heldigvis bare så mange søde, venlige mennesker derude, som lægger de allerbedste hilsner, man kan tænke sig. – Deriblandt dig 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.