Syrener i vase. Sådan får du dem til at holde

syrener i vase
Jeg er heldig, for jeg har syrener i haven

Da vi boede på Vadekærgård, havde vi fantastisk mange syrener. Her på Ravnegård er også rigtigt mange. Jeg elsker syrener. Og hvem gør ikke det? De er da helt fortryllende, de smukke syrener.

De er kun lige ved at springe ud, så der er meget at glæde sig til i de kommende uger. Jeg skal gå rundt på grunden og se på alle mine syrener. På en stille aften, skal jeg sidde omgivet af syrener og svøbe mig i deres duft. Og jeg skal plukke buketter, for jeg elsker også syrener i vase.

syrener
Syrener i vase

Der er bare det ved syrener, at de ikke er ret holdbare i afskåren tilstand. Jeg har eksperimenteret med forskellige råd til at få syrenerne til at holde, og jeg er nået frem til at det, der virker bedst, er følgende

 • Pluk dine syrener tidligt om morgenen
 • Vælg syrener, der er på nippet til at springe ud
 • Klip dem med en skarp saks og lav et skråsnit
 • Fjern alle blade
 • Sæt dem i varmt vand
 • Stil dem køligt de første par timer, de står i vasen
 • Stil dem køligt om natten

Gør man det, kan man faktisk få dem til at holde i 4-5 dage, og det er længe at holde, når man er en afskåren syren.

syrener

Måske er du så heldig selv at have en syrenbusk eller flere. Ellers kender du måske et sted, hvor du må plukke en buket. Syrener i vase er lidt besværlige, lidt sarte, og de holder langtfra evigt, men i maj skal man gerne have en buket syrener. Og jeg ved, hvad jeg taler om, når jeg siger det, for ved siden af mig står en buket, der spreder skønhed og velduft, så det er en fryd.

syrenbuket
Syrensaft

Hvis du har så mange syrener, at du nænner at bruge nogle af dem til saft, finder du min opskrift på syrensaft her. Den saft er altså god, synes jeg, og den vil jeg huske at lave i år.

syrener i vase

Reklamelinks:
Alvar Aaltovase fås her
Syrener kan du købe her.

syrener i vase

14 meninger om “Syrener i vase. Sådan får du dem til at holde”

 1. Draga Nana,
  Vad la tine mult liliac si imi place mult. Ce culori frumoase si cat de bine arata in vasul tau!
  La noi a trecut vremea liliacului. Am avut gramezi de liliac prin toata casa, in toata perioada. Si de la mine si de la vecinii care stiu ca ador aceasta floare parfumata. Poate ai vazut pe blogul meu, o multime de poze cu liliac.
  Nu prea a fost nevoie sa incerc alte metode pentru ca la mine, liliacul rezista chiar mai mult de o saptamana. Le rup (nu le tai) chiar brutal si atunci coaja de pe tulpina se desprinde destul de mult.
  Orice metoda este ok, atat timp cat ne tine in viata florile cat mai mult!
  Te imbratisez cu drag,
  Mia

  1. Dear Mia,
   Yes, lilacs are so beautiful! I’ll visit your blog to see your lilacs. – One can’t have too many beautiful flowers 🙂
   Have a nice Sunday!

  1. Jamen, de er altså også bare fantastiske! Jeg har opgivet det med at knuse stilkene, for jeg syntes ikke, det virkede, men måske skal jeg prøve igen …
   God søndag til jer, Pia!

 2. Jeg elsker syrener. De er så smukke i alle farver.
  Jeg har haft et træ med dobbelt hvide syrener. Men det gik pludselig ud. Kun 5 år gammelt.
  Så jeg skal på mol hvis jeg skal skaffe nogle :)))))

  Klem og skøn søndag
  Charlotte

  1. Jeg måtte lige google “at gå på mol”, for det gør vi ikke (eller, jo, det gør vi, men vi kalder det noget andet 🙂 ) her på Sjælland. Jeg vil ikke udelukke at jeg selv engang, da jeg ikke havde syrener i egen have, har nappet i par grene i et markskel …
   Men det er da ærgerligt, at din egen syren gik ud! Måske skal du prøve igen 🙂
   Knus fra Nana

 3. Her er syrenerne lige på nippet til at springe ud. Vi har en del rundt om i læbælterne. Manden er desværre allergisk og må holde vejret når han går forbi en blomstrende busk. Buketter er helt udelukket. Men fine ser de også ud i læbælterne.

  1. Syrener i læbælter er noget af det smukkeste. Hvis man kører henover Sydfyn i disse uger, mødes man af det ene syrenlæbælte efter det andet, og jeg kan ikke komme i tanker om ret meget, der er ligeså smukt!

 4. Hej
  Jeg lærte for en del år siden af Claus Dalby, at syrenstænglerne skal skrælles fri for bark et stykke op. Så kan de suge vand, og holder længe. Det virker for mig, – og er i tråd med at knuse, tænker jeg. Oplever ikke andet er nødvendigt, men alle buketter holder selvfølgelig af en kølig overnatning

  1. Hej Margrethe.
   Det er sjovt, så mange forskellige metoder vi har til at få syrenerne til at holde i vasen. Jeg har opgivet både knusnings- og afbarkningsmetoden, da jeg ikke rigtigt kunne se effekten, men jeg bøjer mig for, at I er andre, der kan 🙂 Syrener er under alle omstændigheder skønne at skue 🙂

 5. Tak for tipsene! Jeg skal også på mol efter syrener 🙂 Jeg kunne måske lige spørge først – men så er det jo ikke rigtig mol 🙂
  Kh, Karen

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.