Svimmelhed og ondt i ryggen

ondt i ryggen

Jeg vil helst skrive om det lyse, det glade og det gode her på bloggen. Og der er heldigvis meget lyst, glædeligt og godt at skrive om. Men for tiden føler jeg næsten, at det er snyd, når jeg fortæller om nye bede i haven, ture med hundene og planer for gården. Vi er ved at lave nye bede, jeg går ture med hundene, og vi har planer for gården, men de ting fylder ikke så meget, for der er andet, der fylder.

ondt i ryggen

Jeg har nogle Ménièreanfald som i styrke minder om de anfald, jeg havde for år tilbage. Det er simpelt hen så ubeskriveligt ubehageligt at være i sådan et anfald. Jeg frygter, at det er mit hidtil raske øre, der er begyndt at give anfald, men håber, at det blot er det i forvejen syge øre, der af en eller anden grund har skruet op for anfaldenes intensitet. – Og at det snart skruer ned igen!

ondt i ryggen

Noget andet, der fylder, er, at Søren i lang tid (ja, i mange år) har haft meget ondt i ryggen. Og på det seneste er det taget så meget til, at det ikke rigtigt er til at leve med. I næste uge skal han opereres for spinalstenose. Det glæder vi os til. Ja, ikke til selve operationen, naturligvis, men til, at det forhåbentlig vil betyde langt færre smerter og højere livskvalitet.

vilde roser

Billederne er fra i dag, hvor jeg luftede hunde på stranden. Det var en skøn tur. Og den slags skal jeg huske at værdsætte. Også når det svimler for mig, og også, selv om Søren har for ondt i ryggen til at gå med. For det er da et stort privilegium at bo et sted, hvor man kan gå sin daglige tur langs stranden. – Også selv om turen – som jeg fortalte om forleden – ikke er helt uden udfordringer.

29 meninger om “Svimmelhed og ondt i ryggen”

 1. Åh, dit skind. Jeg tror, dine anfald bliver udløst af, at du har alt for meget om ørene. Planer, tanker, ideer – de snurrer rundt og kan næsten gøre en ikke spor syg svimmel. Alle de blomster, al den renovering og bekymringer for Sørens helbred – det trætter bare, og det tror jeg ikke, du kan tåle. Når nu Søren er blevet opereret, må I tage tid til at hele. Begge to. Doctor’s orders. Held og lykke til Søren. Det skal nok blive godt.
  Knus og kh, Karen

  1. You’re my favourite Doctor 🙂 Jeg tror du har ret: Der skal helst være lidt mindre om ørerne. Uh, men det er svært at styre! Tak for din søde kommentar, Karen!
   Knus fra Nana

 2. Kære Nana. Det er rigtig træls for jer at det driller men måske besked på i skal slappe lidt af, i er jo så flittige. Så måske skal i fylde op med at læse gå ture slappe af og nyde alt det i har nådt og det er jo meget. Syntes er ved at være efterår og det er tilladt at gå lidt i dvale. I skal nok nå det hele sener og er jo også rart der er noget der venter til man igen har overskud. Rigtig god bedring. Kærlig hilsen Jonna

  1. Kære Jonna.
   Du har nok ret 🙂 Og der er svimmelheden i hvert fald meget effektiv, skal jeg hilse at sige, for når man har et svimmelhedsanfald, ligger man helt stille! – Og det er ellers ikke min spidskompetence, må jeg indrømme.
   Tak for din søde, omsorgsfulde kommentar!
   Kærlig hilsen Nana

 3. Uhh, hvor træls for jer, at I skal bøvle med sygdom.
  Kender det kun alt godt her fra Sandgaarden:-(

  Men som du skriver, så er det vigtigt at hæfte sig ved alt det skønne, lyse og dejlig i hverdagen i stedet for at synke hen mørket:-)

  1. Sådan er det jo engang imellem, og man skal bare være glad, så længe det er noget, der kan repareres eller måske går over af sig selv. Men, jo, det er træls, når det gør ondt hele tiden. Jeg er ked af at høre, at I også bøvler med noget sygdom!

 4. Syntes jeg har læst et sted her at Rom ikke blev bygget på en dag mon ikke i trænger til en efterårsferie
  Anita kjeldsen

 5. Jeg har selv Spinalstenose, og det påvirker livskvaliteten rigtigt meget, men jeg har ikke mod på at blive opereret pt- er allerede blevet det 2 gange i år. Jeg vil blive glad for at høre, hvordan operationen går, og om det har hjulpet!!
  Alle gode ønsker til jer begge!
  Vh K-V

  1. Ja, sådan en spinalstenose kan altså ende med at fylde rigtigt meget. Søren har overvejet operationen længe, men nu føler han, at det er den eneste vej. Hvis jeg ikke lige får skrevet om det på bloggen, er du meget velkommen til at sende en mail om en måneds tid, når vi forhåbentlig ved, hvad der er kommet ud af operationen. Så skal jeg nok fortælle om det!
   Tak!
   Venlige hilsner fra Nana

 6. Øv det er så træls når kroppen driller !
  Kender det selv og midt i drømme og ønsker og projekter er det slet ikke velkomme.
  Jeg ønsker jer begge god bedring og håber dit går over og at gemalens ryg heles efter operation!

  1. Ja, jeg tænker ofte, at det er ærgerligt, at jeg ikke nød det mere, da jeg var ung, og alting ikke gjorde ondt 🙂
   Tak skal du have, Tina!
   Kh Nana

 7. Kæreste Nana

  Jeg ønsker jer rigtig god bedring begge to. Det lyder slet ikke rart for dig, at ha’ de anfald! Og Sørens ryg må også gøre virkelig ondt!
  Så godt, at det forhåbentlig kan bedres. At I finder gode veje for jer! At I har hinanden!

  Jeg.forstår også godt, at I tænker på ombygning / nedrivning. Har fine ideer.
  For det gælder jo om at finde / skabe de omgivelser, der passer til en. Jeg tror, det er en evig rejse, vi allesammen er på.
  Du er bare så sej, at du deler!

  Du er stærk, Nana.

  Kram og kraft i vinden, sendes her fra Laila

  1. Kære, søde Laila.
   Du skriver altså de varmeste kommentarer! Jeg sætter så stor pris på, at du er en del af min blog!
   Jeg ønsker dig et smukt efterår fuldt af kønne farver og solskin 🙂
   Knus fra Nana – der griber de kram og den kraft, du sender

 8. Kære Nana

  Jeg ved desværre godt lidt om, hvordan du har det. Jeg blev selv ramt af mit første Meniere anfald i februar måned, men da vidste jeg ikke, at det var det. Det fandt jeg først ud af en måned senere, da jeg endte på skadestuen efter at have fået et voldsomt anfald i toget på vej til arbejde.
  Efter udredning hos ørelægen og endnu et anfald kort tid efter, har der været rimelig ro på. Men jeg ved godt, at der kan være lange pauser, før det lige pludselig kommer igen. Jeg ved også, at det udarter sig meget forskelligt fra person til person. Så nu lever jeg også med ekstra opmærksomhed på signalerne og bekymringen for, hvornår det kommer igen, og om det kommer til at gå ud over min arbejdsevne.

  Jeg kunne godt huske, at du havde skrevet om Meniere, så jeg har tænkt meget på dig og læst dine beskrivelser, da jeg fik diagnosen. Jeg har også reflekteret over din positive tilgang til tilværelsen og ikke lade sygdommen fylde for meget, i hvert fald ikke på bloggen 😉
  Men lige nu må det være ekstra hårdt, når I begge to er hårdt ramt.

  Knus Ina

  1. Kære Ina.
   Jeg er ked af at høre, at du har lært Ménière at kende! Jeg tror faktisk først man forstår, hvor væmmeligt det er at være i sådan et anfald, når man selv har prøvet det. Jeg havde helt glemt, hvor meget jeg hader de anfald, fordi mine anfald i flere år har været relativt milde.
   Jeg var en overgang meget syg af Ménière, men de fleste oplever heldigvis langt færre anfald. Jeg håber, at du har haft de anfald, du skulle have! Sygdommen ytrer sig jo meget forskelligt hos forskellige mennesker, men hvis du en dag får lyst til at tale om det med en erfaren Ménièrekender ( 🙂 ), må du endelig sige til. Så deler jeg gerne ud af mine erfaringer – som heldigvis for en dels vedkommende er ret gode.
   Knus fra Nana

 9. Åh sygdom er sådan en træls stopper for ens planer – jeg bliver selv lidt nemt opgivende og irriteret. Men jeg har lært af dig at forsøge at fokusere på de gode ting, og det som lykkes! Derfor har jeg kunnet ignorere hækken hele sommeren, men jeg synes, mit positive blik på tingene udfordres i øjeblikket, hvor der er så meget, jeg gerne vil lave i haven…Sådan må du/I også have det – I har så mange gode ideer og planer – og jeg glæder mig med jer over hver eneste én. Jeg håber, operationen går, som håbet, og at dine anfald forsvinder igen – så I igen kan se jeres vej. Tak, fordi du smitter med din positivitet – det virker!

  1. Tak for din søde kommentar, Frede! Det glæder mig, at dit knæ bliver bedre, men jeg kan så godt forstå, at du er utålmodig! Jeg håber at det bliver ved med at gå fremad! Nu vil jeg – inspireret af dig – gå ud i haven og se om ikke jeg kan udrette lidt 🙂
   Kh Nana

 10. Det er hårdt for jer begge lige nu, og jeg håber at operationen går godt og giver en straks-bedring. Æv at dine anfald er kommet tilbage, det er så umenneskeligt at skulle slås med sådan noget. Du har heldigvis en god evne til at se de positive ting men jeg kan sagtens forstå at sygdom er i centrum lige nu.
  Ønsker jer begge god bedrig og stærkt comeback.

  1. Tusind tak, Ulla, for dine gode ønsker! Vi glæder os til at få operationen overstået. Jeg tænker, at når først den er klaret, kommer det meste til at se lyst ud 🙂
   Kh Nana

 11. Jeg fik lagt dræn i mit meniereramte øre i februar. Og har kun haft 1 anfald siden. Og det var fordi der var kommet betændelse i øret, hvilket blev klaret med øredråber.
  Jeg er lykkelig for at slippe for summen og svimmelhed.
  God bedring
  Vh Pernille

  1. Hvor er det godt at høre, at du er hjulpet af drænet! Det er jo meget forskelligt, hvad der hjælper. Dræn gør ingen forskel for mig, desværre. Men jeg ved, at Gentamicin virker, så hvis jeg får det værre, lægger jeg gerne øre til endnu en Gentamicinindsprøjtning. Har drænet også hjulpet dig af med tinnitus? Det har jeg aldrig hørt om før, men det lyder da helt mirakuløst 🙂
   Mange hilsner fra Nana

   1. Hej Nana
    Drænet har kun hjulpet på svimmelhed. Ikke høretab (som kommer og går) eller tinnitus, der er der konstant, men i varierende grad.
    Men at slippe for den voldsomme svimmelhed (og den daglige “summen” jeg havde i hovedet er fantastisk.
    Vh Pernille

    1. Åh, ja, svimmelheden er jo klart det værste, så at slippe af med den, må være helt vidunderligt! Jeg misforstod din “summen” som tinnitus. Tinnitussen kan man vænne sig til. Man kan ikke vænne sig til svimmelhed! Jeg er helt glad på dine vegne, at et dræn kan fjerne den 🙂
     God weekend!
     Kh Nana

 12. Øv hvor er det træls at I skal døje med de ting. Det er forfærdeligt at have konstante smerter og det er forfærdeligt at være svimmel, det går i den grad ud over livskvaliteten og det er svært for omgivelserne at forstå de usynlige plager.
  Jeg håber at I får lidt mere ro på nu hvor havesæsonen er på retur. Rigtig god bedring til jer begge 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.