Stalddøre og ladeporte

stalddøre

I dag har det været det mest vidunderlige forårsvejr her hos os: Stille, mildt og solrigt. Jeg gik en runde på grunden sammen med hundene og fotograferede nogle af de mange smukke stalddøre og ladeporte der sidder i udlængerne på vores gård.

 

stalddør

Gården er stor. Sådan set også større end vi har brug for, men vi faldt for det smukt renoverede stuehus da vi købte stedet. De mange udlænger fulgte ligesom bare med. Hvis vi skal blive boende, skal vi finde ud af hvordan vi bedst kan bruge dem – eller måske rive nogle af dem ned. Vi går og overvejer mulighederne.

Imens vi overvejer, kan vi nyde den mangfoldighed af døre og porte der følger med de mange bygninger. Sådan nogle gamle stalddøre og ladeporte er nemlig vældigt pittoreske – synes jeg i hvert fald.

stalddøre

Jeg kan godt se at de trænger til maling. Den sag kommer vi nok til at kikke nærmere på i løbet af sommeren. Lige nu er det en ret tiltalende tanke at vi skal gå og male døre en sommerdag med lærkesang i ørerne. Og nu er de i hvert fald foreviget i deres let forfaldne – og charmerende – tilstand.

stalddør

Vi parkerer vores biler i laden. Jeg har set at man nogle steder har forsynet gamle landbygninger med moderne, elektrisk styrede garageporte. Jeg kan godt se det er praktisk, men her hos os vinder æstetikken altså over praktikken. Vi skal ikke have en elektrisk garageport. Vi beholder de gamle træporte.

stalddøre

Der er flere døre derude, men jeg skal spare dig for at vise billeder af dem alle. Det er, når man sådan går en tur rundt og ser på det hele, ganske overvældende at være blevet gårdejer. Tænk at vi har så mange døre og porte. Til sommer, når vi skal male dem, kan vi rigtigt lære dem alle at kende.

hestestald dør

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

20 meninger om “Stalddøre og ladeporte”

 1. Vackra dörrar! Så charmigt, härligt att måla dem i sommar och lyssna på fågelsång:)
  Tur att du ska behålla dem och inte byta ut dem mor fjärrstyrda.
  Ha det gott
  Kram Maria

 2. Flotte døre og porte, hvor er I heldige, at I har haft solskin, det er vist det helt rigtige sted, I er flyttet hen.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg tror aldrig jeg har oplevet en Kyndelmisse i forårsvejr før. Vi har vist været meget heldige i dag, og, nej, hvor har jeg nydt det 🙂
   Kh Nana

 3. Med alle de smukke døre, kan jeg godt se, der må være mange bygninger! Åh, jeg vil også gerne stå og male et eller andet i solen og til lyden fra lærkerne. Her har det været langt fra solskin i dag; gråt med gråt på. Og regn.

 4. Flot og stemningsfyldt:-)
  Jeg bor selv på en stor gård med mange porte og stalddøre, jeg har dog renoveret, så stilen matcher.
  Dog er alt i gammel stil, det er bedst synes jeg, så forstår godt I beholder jeres træporte og døre.
  Lidt maling gør underværker, så holder de lidt længere, det er jo dyrt at sætte i stand!
  Tak for kigget og en god weekend:-)

  1. At renovere i gammel stil er da det allerbedste. Det må være skønt at gå rundt et sted hvor det hele er som nyt 🙂 Sådan en renovering har vores hovedhus gennemgået, heldigvis. Og jeg tror faktisk, nu du siger det, at vi skal have skiftet et par af de værste døre.
   Tak fordi du vil kikke med – og tak for din kommentar 🙂 God weekend til dig, Tina!

  1. Jeg kan så sige at det kræver et vist tag at åbne de fleste af vores døre. Sådan noget med at skubbe til døren med højre skulder mens man løfter håndtaget med venstre hånd … eller noget … alt efter hvilken dør det er 🙂
   Tak, Anette! Og god da til dig!

 5. Kære Nana. Fine og charmerende døre I har. I kommer vist ikke i bekneb for plads 🙂 med alle de længer I har. Hvor må det være dejligt med masser af plads, også selv om at det medfører en del vedligehold. Min mand drømmer om en stor garage med plads til hans maskiner og værktøj. Lige for tiden er der gang i trædrejemaskinen i kælderen og der er spåner overalt. Men det tager jeg med for der bliver jo også produceret lidt til mig til brug i haven :-). God dag til dig, hvis du har lidt sol, må du gerne sende noget vest på – her er diset og gråt. Kh Mette

  1. Åh, nu kommer jeg til at tænke på min morfars værksted. Han var drejer 🙂
   Jeg har desværre ingen sol i dag, kun dis og støvregn, så det sender jeg ikke 😉 men jeg ønsker dig en god fredag aften!
   Kh Nana

 6. Jeg “har noget” med døre og porte – jeg synes at de er så charmerende og jeg nyder at se murværket som omkranser dem – det er så smukt håndværk.
  God fornøjelse når du skal til at male dem, det bliver helt sikkert smukt 🙂

 7. Det er smukke døre og porte, men jeg falder næsten mere for muren af de tilhugne kampesten, som jeg kan se rundt om et par af dørene. Der er et meget smukt farvespil i stenene.

  Hilsen Elna

  1. Hej Elna. Velkommen til min blog og tak for din kommentar!
   Jeg er selv ret vild med kampestensbygningerne. Der er mange af dem her på egnen (Sydsjælland), og vi er altså de heldige ejere af et par stykker 🙂 Du kan se lidt mere af muren i et indlæg jeg har skrevet om kampestenenes velsignelser her: https://mitlandliv.dk/kampestensfitness/
   God weekend!
   Mange hilsner fra Nana

 8. Kære Nana.
  Tak for billederne af dine smukke døre og porte. De har sin helt egen charme, så jeg kan godt forstå at du beholder dem.
  Det bliver skønt når vi igen kan høre lærken slå sine triller.
  Ønsker dig en skøn weekend.
  Kærlig hilsen Eliane

  1. Kære Eliane.
   Din kommentar var røget i min spambakke (jeg forstår ikke hvorfor!), og jeg har først lige fundet den. Men tak for din søde kommentar! I dag vælter sneen ned, og jeg glæder mig intenst til at høre lærken igen 🙂
   Jeg ønsker dig en god tirsdag!
   Kærlig hilsen Nana

 9. Alle de døre vækker min drøm om attalie/gallerie i en gammel stald/lade….
  Sammenbyggede med en lille lejlighed og en lille have med en lun terrasse krog

  Det ville være en drøm
  stå og male mens Zorro futte ud og ind af attaliet og have.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.