Spontant samvær

I mit forrige blogindlæg skrev jeg om at det allerbedste ved Ravnegård er stilheden.

Der er noget andet der også er det allerbedste: Nærheden. Nærheden til langt de fleste af de mennesker vi holder af. Nærheden giver mulighed for spontant samvær, og det har der været meget af i den tid vi har boet her på gården.

storpuddel
Mine forældres hund, Charlie, som var med på besøg.

For eksempel var mine forældre forbi med jordbærkage i sidste uge. Senere i samme uge kom min søn på besøg, og han cyklede herop. Der er godt nok et pænt stykke vej fra Østerbro til Hornbæk, men han er vant til at cykle langt og længe.

spontant samvær
Det var hyggeligt at modtage en cyklende gæst. Når man kommer forbi på cykel, er man bare tættere på.

Nogle dage senere kom min søn igen på besøg, denne gang sammen med sin kæreste. Sådan to besøg på få dage fik vi ikke da vi boede nede sydpå. Og det savnede vi.

lemonmeringuepie
Da min søn og svigerdatter kom til aftensmad, medbragte min søn desserten. Den var god!

I weekenden var et vennepar og deres hund forbi. Vi gik tur og drak kaffe. Det skete helt uden planlægning, og det var så hyggeligt.

I går formiddags fik jeg en SMS fra en veninde: Ville vi komme til middag hos hende og hendes mand samme aften? Det ville vi. De bor også på en gård, ikke så langt fra vores. Den har jeg fortalt om før. Vi sad i deres skønne have og nød endnu en fantastisk sommeraften, og vi kørte glade og inspirerede hjem.

En buket fra Ilse Jacobsens Blomsten i Hornbæk. Den havde vi med til vores venner i går. Vores have forsyner os desværre ikke med så mange blomster at jeg kan lave buketter. Så er det godt med en lækker blomsterbutik i nærheden.

Al den slags spontant samvær savnede vi da vi boede på Vadekærgård. Det vidste vi godt. Men nu hvor vi igen kan omgås dem vi holder af, uden at det skal planlægges og arrangeres, kan vi for alvor mærke hvor svært det var at undvære. Følelsen af at være kommet hjem her på Ravnegård hænger i høj grad sammen med nærheden til de fleste af vores mennesker. Det er helt vidunderligt at de er så tæt på. Det er faktisk det aller-allerbedste ved at bo her.

21 meninger om “Spontant samvær”

 1. Meget flot kongepuddel:-)
  Du har ret det er vigtigt at bo nær ens kære, så bedre mulighed for kontakt i det små og store er muligt:-)
  Det var det rette, at I flyttede:-)

  1. Hej Tina.
   Jeg giver komplimenten videre til Charlie 🙂
   Åh, ja, det var så godt at vi flyttede! Selv om der var mange fine ting på Vadekærgård, har vi ikke savnet den et øjeblik fordi vi i den grad føler os hjemme heroppe på Ravnegård.
   God varm eftermiddag til dig!

  1. Ja, Charlie er en smuk og sød hund 🙂 Og han er vant til at blive fotograferet, for til hverdag går han tur i Frederiksborg Slotspark hvor mange turister beundrer og fotograferer ham 🙂

  1. Min søn har altid cyklet meget. Han har endda været cykelbud i København for nogle år siden. Han syntes turen var dejlig at cykle og sprang frisk på cyklen da han skulle hjem igen 🙂
   Ja, vi er så glade for at bo her at vi næsten ikke kan fatte at det er lykkedes. Her bliver vi hvis det overhovedet kan lade sig gøre.

 2. Ja det er nok bedst for jer, sådan luksus er vi ikke vant til, altså at få jævnligt besøg af venner og sønner med familier. Man vænner sig til det, men godt I er glade for det spontane samvær. Mon ikke også de er glade for, at I igen er tættere på dem.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg må vist bare erkende at jeg har det bedst når jeg er tæt på mine mennesker. Jeg er så glad for at vi tog beslutningen at rykke tilbage til Nordsjælland. Men jeg forstår godt at du er glad for at være på Samsø som har en masse skøn natur – og Høneballehaven 🙂
   Kh Nana

 3. Det er utroligt dejligt med nærheden. Men det spontane samvær er næsten endnu bedre. Det har bare en anden afslappethed og nærhed over sig end de planlagte begivenheder. Flere af dem! 🙂

  1. Kære Lisbeth.
   Dejligt at du er kommet på WordPress igen!
   Ja, hvis ikke det var fordi jeg har nogle problemer med ondt i fusserne (vist nok svangsenebetændelse – intet hjælper), ville jeg helt sikkert hoppe 🙂 Nu hopper jeg mest indvendigt 😉
   Kh Nana

 4. Jeg kan da ikke lade være med at tænke på, at det da er en skam, at I ikke fandt Ravnegården først. Så havde meget arbejde været sparet. Men – all’s well that ends well 🙂 Det er da heller ikke så tosset med Ilse Jacobsen i baghaven. På Koldingfjord hotellet havde de Ilse Jacobsen produkter på badeværelserne – body shampoo og body lotion med havtorn. Så lækkert…
  Kh, Karen

  1. Nej, den tanke må jeg indrømme at vi også får med jævne mellemrum. Både arbejde, tid og penge kunne vi have sparet. Men, som du siger “All’s well …”. Vi trøster os desuden med at vi måske er endnu gladere nu, end vi ville have været hvis vi var kommet herop uden at have været omkring Sydsjælland 🙂 Vi kikkede i øvrigt på gården lige overfor Ravnegård flere gange for 4 år siden, og vi ville have købt den hvis vi havde nået at sælge vores hus i Holte inden den blev solgt til nogle andre. Det er lidt sjovt at tænke på nu hvor vi alligevel endte heroppe 🙂
   Kh Nana

 5. Det är så härligt att läsa om alla era besök som sätter guldkant på tillvaron. Extra roligt är det med sonen förstår jag, även om spontanbesök också är jätteroligt.
  Kram från Maria

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.