Sommersøndag

sommersøndag

I går var det sommer, det var sol, og det var søndag. Her på gården herskede en lidt doven stemning, for vi er flyttetrætte, men vi fik noget godt ud af dagen.

kirsebærsalg
I baggrunden et af kirsebærtræerne. Man kan ane de mange bær.

Min datter, som var på besøg, og jeg plukkede kirsebær og lavede en lille vejbod. Og der var faktisk flere der købte vores kirsebær, så i dag har vi plukket nye og åbnet boden igen.

sommersøndag
Vores træer bærer overvældende mange kirsebær. Der er rigeligt til både fuglene, os selv og den lille vejbod.
havelåge
Olga følger med i salget fra haven.

Vi fik jo aldrig smagt bagerens brownier forleden, men i går skulle det være. Det lykkedes, og de var gode.

brownies
Min datter har plukket en markbuket. Åh, hvor jeg elsker sådan en buket.

Bella holdt vagt, så Asta ikke gentog sit nummer med at hoppe op på bordet og æde kagerne. Det var godt for os, men også for Asta der blev rigtigt dårlig oven på sit ret store kageindtag forleden.

sommersøndag
Bella er skrap, og Asta har stor respekt for hende. – Langt større respekt, end hun har for os mennesker …

Der var også tid til at læse lidt.

markbuket
Der er noget helt særligt over at sidde i solen og læse. Det er en stor luksus.

I dag er det mandag, det er overskyet, og det er stadig sommer. I dag er også en god dag.

GemGem

19 meninger om “Sommersøndag”

 1. Kær Nana
  Dejlig søndagsbeskrivelse derude fra Morten Korch 🙂
  Uhm…! Jeg er vild med kirsebær. Jeg fik heldigvis to bakker af en veninde i går, men det må være skønt at kunne grovspise af sine egne.
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Ja, kirsebær er dejlige, og vi frådser virkelig i dem i disse dage.
   I dag havde vi omhyggeligt samlet sten på en tallerken på havebordet fordi vi opdagede at Asta åd dem, vi smed på jorden. Kirsebærsten indeholder cyanid, og når man googler det ser det ud som om hunde dør hvis de æder en 8-10 stykker. Asta gik på bordet IGEN (vi kan åbenbart ikke lære det) og slugte omkring 40 kirsebærsten. Jeg ringede til dyrlægen som sagde at de ikke er farlige bare de bevæger sig igennem systemet i hel tilstand. Vi har allerede observeret hele sten komme ud i den anden ende, så vi håber hun slipper for mén … men kirsebær kan være farlige! (Og nu fik du næsten et helt blogindlæg mere her i svaret 🙂 ).
   Kh Nana

 2. Det ser ud som om i nyder sommeren og jeres nye omgivelser med og uden kage. Det ser fantastisk ud. Og ville give meget i bytte for sådan et kirsebærtræ. Kan kun gætte hvad de forige ejere må havde tænkt, da de så det blomstre i foråret. Jeg forsøgte mig med et søjlekirsebærtræ. Men der var flere myre end kirsebær. så væk med det. Håber byggeriet og tilladelser flasker sig. Synes nu kun det hygger med raditorskjulere. Det er vi ikke helt enig om at anskaffe os herhjemme.

  Kærlig hilsen Susanne Josephine

  1. Ja, vi nyder virkelig sommeren! Det håber jeg at du også gør 🙂
   Jeg kan godt anbefale radiatorskjulere. Vi har haft dem før, og det er pæne og så vidt jeg har mærket tager de ikke noget af varmen. (Men det er ikke dig jeg skal overbevise, kan jeg forstå 😉 ).
   God tirsdag til dig!
   Kh Nana

 3. Er det dig eller din datter, der læser Lykke-Per? Jeg læste den (og de to andre) her i foråret. Suveræn læseoplevelse, som også giver en helt anden forståelse af tiden omkring det moderne gennembrud.

  Dejlig sommerstemning …

  1. Det er min datter der læser Lykke-Per. Jeg har selv læst den flere gange, og for nylig lyttede jeg til den i Pharaos cigarer på Radio 24syv. Den holder 🙂

 4. Åhh altså så lækkersulten Asta er, kan læse i svaret til Lisbeth, at hun alligevel fik sin kage. Tænkte faktisk også, sidst du skrev hun havde stjålet kage, at det må være ekstra hårdt for sådan en lille hunde mave. Håber alle stenene er kommet ud og at hun er friskog fræk som hun plejer.
  Smukt billede af Olga bag havelågen, hun er YNDIG!
  Knus Anette

  1. Asta er helt klart den mest besværlige hund jeg nogensinde har haft. Hun er også den mest kærlige. Selv om hun konstant laver ulykker, kan man ikke andet end elske hende. Stenene kommer hele og fine ud 🙂
   Olga takker for komplimenten!
   God dag til dig, Anette!
   Knus fra Nana

 5. Åh de hunde. Vi tilbragte jo Sankt Hans med at rode i hømhømmer efter min guldkæde. Heldigvis fandt vi den uslugt (hvis der er noget, der hedder det 🙂 ) Den havde sat sig fast i vores køkkenmåtte på undersiden, og det var ‘kun’ mit dagmarkors, Fie havde gået rundt og gumlet på…
  Kirsebærsten har det med at komme hele ud. Det er kun, hvis hunden tygger dem, det går galt. Og for at blive i den ildelugtende ende af dyrene, så spiser grævlingen mange kirsebær og lægger klatterne rundt omkring i skovhaven, når den er inde for at drikke af spejlbassinet 😀
  Vi har kun fuglekirsebær, og de er så sure, som jeg ved ikke hvad. Heldigvis fik vi en bakke moreller af vores naboer.
  Kh, Karen

  1. Åh, altså, godt at Fie ikke havde ædt guldkæden! De fleste hunde bliver heldigvis mere fornuftige med alderen (blot ikke Asta), så mon ikke det er sidste gang hun har forsøgt at fortære et dagmarkors?! Lige når det kommer til kirsebærsten er forslugenhed tilsyneladende en stor fordel 🙂
   Kh Nana

 6. Så hyggeligt, at du har besøg af din datter, Nana, og at I lavede en lille bod med kirsebær!
  Men uha, sikke noget at Asta kan finde på, at hoppe op på bordet og æde kagerne med dårlig mave til følge.
  Kh Gitte

  1. Åh-ja, den Asta! Hun laver altid ulykker. Heldigt at hun også er ualmindeligt charmerende 🙂
   God torsdag til dig, Gitte!
   Kh Nana

 7. Skjønner at dere er trøtte av flyttingen og da er det fint å slappe helt av og senke skuldrene og bare nyte det hele. Buketter plukket langs veikanten og i engen er noe helt eget som ikke kan gjenskapes av kjøpte blomster. Det er så vakkert. Ønsker deg en fin sommerdag.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Efter at have siddet helt stille i et par dage, har jeg heldigvis en lille smule energi igen 🙂
   Tak, Ingrid og dejlig sommertorsdag til dig!
   Knus fra Nana

 8. Det lyder hyggeligt Nana med kirsebær og den lille bod. Altså hende Asta skulle da have heddet Laban men det er nu nok alligevel for drenget. Hun er vist en værre lille spiilop. 🙂
  Jeg får ikke kommenteret så meget men følger stadig med på hvad der sker på gården og ellers generelt og jeg gæder mig til at se og læse mere.
  God dag kære
  Knus Birgitte.

  1. Vi kan kalde hende Labana 🙂
   Godt at vide at du stadig er derude, Birgitte! Og jeg er glad for at du læser med herinde!
   Dejlig solskinstorsdag til dig!
   Knus fra Nana

 9. Kære Nana. Jeg er for nyligt stødt på din blog. Selv er jeg også for ikke så længe siden flyttet fra by til land. Jeg håber, du stortrives. Man kan næsten ikke andet med sådan en fantastisk dejlig dansk sommer. Jeg vil se frem til at læse med. 🙂 Go’ sommer til dig!

  1. Kære Katja.
   Velkommen til min blog! Og velkommen på landet! Vi har aldrig fortrudt at vi flyttede på landet, og jeg håber at du bliver ligeså glad for landlivet som jeg er 🙂
   Tak – og fortsat god sommer til dig!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.