Solstrejf mellem bygerne

solstrejf

I dag har det kun regnet indimellem, og det har nu været ganske rart. Vi har fx kunnet sidde ude på gårdspladsen, og det elsker jeg!

solstrejf

Jeg har været i min skærehave og set til alle blomsterne. Nogle af mine digitalis er sprunget ud allerede i deres første leveår. De har de yndigste pastelfarver.

digitalis

Hundene og jeg var en tur på stranden i solskin, …

solstrejf

… og her til aften har der været det smukkeste solindfald i stuerne.

solstrejf

Det har været en rigtigt god dag. Tak for den!

14 meninger om “Solstrejf mellem bygerne”

 1. Ja det har været en smuk dag 🙂
  Må jeg spørge hvordan I har behandlet jeres gulve og hvordan I vedligeholder dem og rengør dem?
  Overvejer at male mine trægulve ligedan.
  Hilsner herfra!

  1. Hej Tina.
   Vores gulve er malet med hvid gulvmaling. Vi har haft professionelle gulvfolk til først at slibe og siden at male. Nogle steder slår knasterne igennem, så husk, hvis du vælger at male gulve, at bruge noget knastforsegler under malingen. Malerne sagde at vi skal vaske med grundrens, men det virker lidt voldsomt, synes vi, så vi bruger bare hvad vi har 🙂 Vi har før haft hvidmalede trægulve, og jeg synes ikke de er svære at holde, men man skal kunne leve med at de ret hurtigt får patina (eller med andre ord: ridser og slid). Jeg elsker de hvide gulve som giver en masse lys til rummene 🙂

   1. Hej Nana,
    tak for svar 🙂
    Jeg vil tænke det ind i min videre plan.
    Mine gulve er slebet, så det er den videre proces.
    Godt at huske lak på knasterne, tak 🙂
    En god dag ønskes herfra 🙂

 2. Hej Nana.
  Så smukt et indlæg med dejlige billeder. Lækkert bord. Det var en dejlig dag hos jer. Mest regn her!
  Kh Lis

  1. Hej Lis.
   Tusind tak for dine pæne ord! Her regner det helt vildt lige nu. – Godt jeg nåede at fange solstrejfene i går 🙂
   God tirsdag til dig!
   Kh Nana

  1. Tak, Marina, for dine pæne ord! Jeg er så glad for at du vil følge lidt med herinde hos mig. – Og smigret, for du viser selv nogle af de smukkeste billeder jeg kender!

 3. Nana, blev jeres knaster i gulvene behandlet med 2-3 gange Shellak, inden de fik grunder, og er der flere gennemslag i de gamle gulve end i de nye? Er jeres gulve er malet med oliemaling? Er det ikke meget hurtigt, at I har gennemslag på gulvene efter bare 1 år?
  Gulvet i mit soveværelse er 100 år gammelt og desværre med mange knaster. Derfor har jeg ikke haft mod på, at fagfolk skal slibe, give 25 m2 3 gange Shellak, 2 gange grunder og 1 gang overlak, hvis resultatet alligevel bliver gule pletter.

  1. Hej Elsebeth.
   Nej knasterne er ikke blevet ordentligt forseglet. Det er det, der er problemet. Jeg har før haft hvidmalede trægulve helt uden knast-gennemslag.
   Det er i øvrigt kun de nye gulve der er problemer med. Måske fordi knasterne i de gamle gulve har frigivet en del harpiks …? I hvert fald: Det kan sagtens lade sig gøre at få hvidmalede gulve uden gule pletter 🙂

 4. Det er så dejligt, når solen pludselig bryder igennem. Det bliver sommer igen. Og kort tid efter ser man mørke skyer ude mod vest, der kommer nogle voldsomme vindpust, og så vælter det ned igen. Sidste år fik vi alt for lidt regn – i år alt for meget.
  Jeg elsker at se billeder fra jeres hus og skærehave – alt det lys og alle de mange blomster er guf for øjnene <3
  Kh, Karen

  1. Ja, det er da utroligt at dem der fordeler regnen ikke kan gøre det lidt fiksere 🙂
   Tusind tak for de smukke ord og hus og blomster, Karen!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.