Solskinsdag og fødselsdag

fødselsdag

I morgen er det min søns fødselsdag, og i dag havde han inviteret på kagebord. Alt foregik efter Coronareglerne. Vi opholdt os kun udendørs og uden at kramme. Jeg er egentlig ved at være lidt træt af, at nogen har bestemt, at jeg ikke må kramme mine børn, men bortset fra det, er jeg meget lidt ramt af de nye tider, og jeg klager ikke.

fødselsdag

Jeg er bare glad for at have en sød, omsorgsfuld, klog og pæn søn, som bager jordbærtærte og inviterer til fødselsdag. Han bliver 28 år i morgen, og jeg er fuld af bevægelse, kærlighed og taknemmelighed over at få lov til at fejre ham. Og sådan har jeg det hver gang mine børn fylder år.

Vejret var med os, og vi sad i det skønneste solskin i den ualmindeligt charmerende gård, som hører til den lejlighed, hvor min søn bor med sin søde kæreste.

gård

Efter et par skønne timer i gården på Østerbro, vendte vi hjem til Ravnegård. Her var vores ene kirsebærtræ sprunget ud, og i den del af haven, som vi er begyndt at kalde køkkenhaven (meget mere om den en anden gang), herskede en landlig idyl, som man skal lede længe efter at finde. Fuglesang, blomstrende kirsebær, høns, hvidkalkede længer, solskin. Jamen, idyllen er til at tage og føle på.

idyl

Bag gården er der – som det fremgår af billeder herunder – ikke så meget idyl. Men bare vent. Vi arbejder på at skabe noget idyl deromme på bagpladsen …

bagplads

10 meninger om “Solskinsdag og fødselsdag”

 1. Tillykke med sønnen i morgen. Jeg tænker også, at det måske er meget godt, jeg ikke møder børn og børnebørn, for det må være svært ikke at kunne kramme, men det er åbenbart ikke noget, vi lige kommer til igen.
  Kh Lisbeth

  1. Tak, Lisbeth!
   Ja, jeg tænker, at det især må være svært med små børn, fordi man ikke kan forklare dem det. Og så tænker jeg også, at vi måske næsten er for dygtige til at gøre, hvad der bliver sagt. – Er det virkelig meningen, at vi ikke må give vores børn et knus i mange måneder endnu?! Eller må vi egentlig godt, hvis vi ellers opfører os fornuftigt …?
   Kh Nana

 2. Det skal være skidt, før det bliver godt. Eller noget i den stil.. 🙂 Så det ender rigtig godt, er jeg sikker på.
  Tillykke med sønnen!

  1. He-he, ja, lige præcis det tænker jeg også 🙂 Og så glæder jeg mig over, at det er omme på bagpladsen, der roder. Jeg kan næsten glemme det, når jeg holder mig til den forreste del af gården 🙂
   Tak!
   Kh Nana

 3. Tillykke med sømnen – hvor fint at han trods Corona bager kage og inviterer – det håber jeg også mine børn gør i maj når de har fødselsdag.
  Også tillykke med husbonden – det var en fin tur I fik jer på hans fødselsdag.

  1. Tak, Ulla!
   Ja, vi var altså også glade for at kunne komme til udendørs-fødselsdag! Og i maj kommer der forhåbentlig en masse godt vejr, så I også kan fejre sønner ude i det fri 🙂

 4. Tillykke med sønnen og også med Sørens fødselsdag forleden. Hvor er det rørende at din søn bager og byder til fødselsdag i deres dejlige baggård:-)
  Der er ikke lov om at man ikke må kramme. Som du også skriver kan man måske gøre det hvis man er fornuftig, men hvor du og Søren går ude på landet og passer på, så færdes din søn nok blandt flere mennesker inde i byen, hans kæreste færdes måske blandt yderligere andre og på den måde ligger ringene mere og mere tæt og alle er udsatte for smitte. Jeg hørte på et tidspunkt en overlæge fra Hvidovre som sagde, at man nok kan vente med at kramme og give hånd i et år hvis det er nødvendigt, for vi får resten af livet til det når vi er igennem krisen – det kan vi så tænke over. Jeg synes at det var hårdt ,at jeg ikke kunne tage mit 15 mdr. gamle barnebarn op da han ville tæt på mig. For mit egoistiske vedkommende ville jeg jo gerne røre ham, men værst var det at han simpelthen ikke forstod, at jeg ikke gjorde som jeg plejede.
  Hvor er det dejligt at I har den landlige idyl rundt om Ravnegård:-)

  1. Tak, Lisbeth!
   Jeg forstår godt, at det er svært, når man ikke kan tage de små børn op, for man kan jo ikke forklare dem, hvorfor. Vi andre kan – trods alt – godt forstå, hvad det handler om.
   Jeg har hele tiden forholdt mig lidt spørgende og undrende til hele Corona-situationen. Nok bare fordi, det er sådan, jeg er. Jeg gør, hvad jeg skal, og jeg forstår argumenterne, der er bare stadig så meget, der er uvist, at jeg ikke kan lade være med at stille spørgsmål. Jeg kan sagtens lade være med at kramme andre end min Søren, men jeg tænker at andre – handicappede, som bor på institution, aleneboende psykisk sårbare, demente på plejehjem, osv. betaler en høj pris. Det kan godt være, at prisen er fornuftig at betale. Det synes jeg bare ikke, vi ved endnu – og måske får vi det aldrig at vide.
   Nu vil jeg gå ud i haven i det skønne solskinsvejr. Den mulighed sætter man da endnu større pris på nu 🙂
   God solskinsdag til dig!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.