Solskin – og en sur collie

I dag har været præget af solskin. Jeg synes at vores plantekasse, som vi købte da vi flyttede ind her på gården, gør sig fantastisk når solen falder på den, så jeg bestemte mig for at fotografere den i januarsolen.

plantekasse

Det var bare ikke så nemt, for så snart jeg satte mig på hug, kom Olga og stillede sig lige foran kameralinsen. Olga var nemlig godt gammeldags sur. Og Olga kan – i modsætning til de fleste andre hunde – se fantastisk fornærmet ud.

sur hund

Olga var sur fordi jeg ikke ville lukke hende ud. Vi havde gået tur og efterfølgende tilbragt en rum tid i haven hvor hun havde jagtet en fasankok, gøet ad bussen og gravet efter muldvarpe. Hun havde løbet rundt i cirkler med de andre hunde, og hun havde næsten fanget en mus i køkkenhaven. Vi var lige kommet ind efter at jeg havde skyllet og tørret tre mudrede, våde hunde. Jeg mente at man godt kan være inde et øjeblik selv om solen skinner.

olga

Det mente Olga ikke. Og det endte selvfølgelig med at jeg lukkede hende ud. Olga har en formidabel overtalelsesevne.

solskin

Plantekassen er fra Ferm Living (det er blot en servicemedelelse; jeg er ikke sponsoreret). Der er på én gang noget 1950’er og noget meget moderne over den. Det er jeg ret vild med.

orkidé

Og så er jeg vild med solskin. Og med Olga, selv om hun var sur på mig i dag.

20 meninger om “Solskin – og en sur collie”

 1. Da jeg var barn, var der rigtig mange, der havde sådan en blomsterkumme – det kaldte man dem dengang – i teaktræ. Det er sjovt at se en opdateret version 🙂

  1. Ja, det er nemlig sjovt at den minder om tidligere tider – samtidig med at den har noget helt moderne over sig. Hvis du havde spurgt mig i 80’erne om jeg nogensinde skulle have en blomsterkumme, havde jeg sagt nej, men jeg er så glad for den 🙂

  1. Det er hun nemlig 🙂 Og så er hun meget insisterende. Når jeg har set på det-dér surmuleri i et stykke tid, giver jeg mig altid …

 2. Hahaha – det er så sjovt når man kan se hvad humør de er i 😀
  Det er svært at holde masken og ikke give efter.
  Skøn plantekasse! Den forstår jeg godt at de er glad for. Og farven er også helt perfekt
  Knus Vibeke

  1. Ja, Olga snører os om sin lillefinger (eller hvad det nu er), og det ved hun jo nok godt 😉
   Jeg er nemlig også helt vild med farven på plantekassen. Vi købte kun to nye møbler da vi flyttede ind på gården. Plantekassen og et bord i samme støvet grøn-grå farve. Og vi er så glade for begge dele 🙂
   Knus

  1. En tur i bad gør ikke glad – hvis man er en hund 🙂
   Den blomsterkasse dine bedsteforældre havde, ville sikkert passe ind i mange moderne hjem. Det er sjovt som mode går op og ned.
   Knus

 3. Vi har også strålende sol, blå himmel og grønne jorder nå, og det trengtes da det har vært så mye dårlig vær med regn og vind hele høsten og adventstiden. Så deilig at dere også har fått sol. Været betyr så mye.
  Blomsterkassen er et smykke og det er de skjønne hundene også.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 4. Hahaha…for et blik Olga sender dig. Jeg kender godt den slags blik, især fra Quintus; han er ekspert i at se smækfornærmet ud; især hvis det regner udenfor … så får jeg ofte et bebrejdende blik.

  En meget fin blomsterkasse, en fantastisk farve den har.

  1. Det er da også strengt at du ikke får det til at holde op med at regne 😉
   Ja, sådan nogle lidt ubestemmelige blandingspastelfarver er jeg også vældig glad for.
   God weekend, Esther!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar ses først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.