Solgule forsythia

forsythia

Jeg elsker forsythia. Vi har allerede mange i vores ene hegn, og vi er ved at plante flere endnu, for vi vil også gerne have forsythia et andet sted i haven. Deres solskinsgule forårsblomster er noget af det bedste jeg ved.

Jeg har overvældende mange forsythiagrene indendøre i år, for med så mange forsythiabuske i eget hegn ville man da være et skarn om man ikke plukkede ind i rigelige mængder.

forsythia

Forsythiablomsterne synger på sidste vers nu, og snart må påskepynten flytte over på nogle bøgegrene. Det bliver også fint.

påskepynt

Og til næste år har vi endnu flere af de glade, solskinsgule blomster. Vi er nemlig ved at sætte nogle flere buske. De skal stå langs hegnet ind til vores ene nabo. Lige bag georginebedet. Det bliver godt.

forsythiagrene

26 meninger om “Solgule forsythia”

 1. Kære Nana
  Jeg indrømmer, at det er en glad gul farver, der lyser godt op, og grenene er fine at plukke af, men ellers har jeg et anstrengt forhold til Forsythia. Den er lissom ‘for meget’ for mig. Men det ser godt ud i dit hegn – I har så meget plads, og kan se det hele lidt på afstand.
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Der er mange der har det som du, tror jeg. Jeg hører ofte at forsythia er “for gule” og “for meget”. Jeg synes bare at de er lige tilpas 🙂
   Kh Nana

   1. Jeg troede egentlig kun det var mig, der var sær. Skal det være, kan jeg bedste lide de gamle sorter. Der var ikke så mange blomster på, så der også var lidt grønt. Jeg har det lige sådan med rapsmarker. De er kønnest, når de første få blomster er der, og når de sidste få blomster er tilbage. Jeg tror, jeg er greenoholic.
    Heldigvis har du masser af plads til at fråse i forsythia.

 2. Forsythiablomster og mirabelleblomster er jo forår, skønt. God weekend, håber varmen kommer tilbage i weekenden.Hilsen Ulla

 3. Dear Nana,
  Ador forsythia. It is the guarantee that the spring begins. It has the color of the sun and the branches full of flowers are projected on the intense blue of the spring sky, in a magical way.
  Indeed, if it is planted in the yard or garden, it must be controlled, otherwise it invades you.
  The branches look good in a large glass bottle in the house. They are grandiose, bright and airy.
  I’ll hug you, Mia

  1. Dear Mia,
   I agree. Forsythia means spring 🙂 We have so much land that we don’t have to control them, and I feel very privileged.
   Hugs, Nana

 4. Måske kunne I også få plads til Cornus Mas? gule blomsterknipper – står meget længe når temperaturen er på køl. Står som træer og buske. Kan beskæres ( her sker det om sommeren, så ses det næsten ikke) hilsen fra Hellebæk

  1. Åh, ja, en kirsebærkornel lyser også op i landskabet. Plads har vi nok af, det er mere tid, kræfter og penge det kniber med 😉 Men jeg vil sætte en kornel på ønskelisten 🙂
   Kh Nana

 5. Hej Nana…
  Sætter du de afblomstrede grene ud i jorden?
  Min overbo har fundet nogle buske..klippet grene af og stukket dem i jorden? Jeg er spændt på om de “overlever”.
  God week end..fine billeder du lægger på..så vi andre også kan nyde dine blomster og grene ❤️

  1. Hej Jytte.
   Næh, det har jeg ikke prøvet, men det er da et interessant eksperiment din overbo har gang i 🙂
   Tak – og god weekend til dig! – Forhåbentlig med lidt mere varme, end der er i luften i dag …
   Kh Nana

 6. Åhhhh forsythia og jeg går bare ikke hånd i hånd.
  Er ikke så god til gul.
  Men min mor elsker dem og har dem altid inde til påske.
  Der er noget trygt ved de grene alligevel.

  Glad påske
  Charlotte

  1. Hi-hi, nej, det vidste jeg godt, Charlotte 🙂 Hos mig er det omvendt: Min mor er ikke meget for forsythia, men jeg elsker dem 🙂
   Tak – og god påske til dig og dine!

 7. Når du vil have så mange planter, kunne det være en god idé – i hvert fald ganske gratis – at lave dem selv fra stiklinger. Det skal ske snart, og det er let at stiklingsformere forsythia, fjeldribs, syren og laurbærkirsebær.

  1. Ja, det har du ret i, Elsebeth. Det bliver dog ikke i år, for jeg har kastet mig ud i at forsøge mig med en større sommerblomstproduktion, og jeg har så mange højbede der skal fyldes med jord, så mange frø der skal sås, spirer der skal udplantes og knolde der skal lægges at det tager alle kræfterne (og desuden andres kræfter :-)). Men henad vejen vil jeg kaste mig ud i noget stiklingeformering 🙂
   God søndag til dig!

 8. Jeg synes, forsythiaerne er smukke i dit hegn. Her lyser de fint op, og man ser dem lidt på afstand. Jeg tror også, det er gode og robuste buske. I haver er de lidt for gule efter min smag, og så er busken lidt kedelig resten af året.

  Hilsen Elna

  1. Ja-så, du er en af dem der synes at forsythiaerne er for gule 🙂 Det er sjovt at I er så mange der har det sådan. Jeg synes bare de er dejligt forårsgule 🙂
   God søndag til dig, Elna!

  1. Det lyder godt 🙂 Vi kan desværre ikke se vores forsythia fra huset – men så er der heldigvis tricket med at plukke dem ind i vaser 🙂

 9. Forsythia hører foråret til. Desværre har vi dem ikke her hos os, men jeg nyder dem rundt omkring i andre folks haver.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

 10. Hej Nana

  Jeg synes også at forsythia er fantastisk om foråret. Den proklamerer at der er skønt derude, dagene længes!
  Dog vil jeg gerne styre hvad den ses sammen med. Der stod en blodribes lige op ad en hos mig, det blev altså for krads så den måtte væk.
  Hos mig er der også god plads, så jeg har et par eksemplarer der er kæmpe store, 3-4 m høje vil jeg tro. Sådan synes jeg de er skønnest, i fri dressur. Jeg synes det er en skam at klippe dem i facon, jeg gør som du – klipper dem kun til vaser . At de så er lidt kedelige resten af sæsonen gør ikke noget, der er der så meget andet.

  Mvh Gitte

  Ps: jeg er egentlig kun til haveblogs, pynt og livsstil er ikke lige mig. Men du har så skøn en fortællestil at jeg må indrømme at jeg sluger alt fra din hånd .

  1. Hej Gitte.
   Allerførst: Tusind tak for de pæne ord om min blog! Du kan tro de glæder mig!
   Dernæst: Ja, jeg har det altså også lidt stramt med den traditionelle sammensætning af forsythia og ribes. Det må jeg indrømme Og ligesom du, foretrækker jeg at forsythiaen får lov til at vokse som den vil og ikke bliver klippet i facon. Hvis sandheden skal frem, har jeg det generelt lidt svært med faconklipning af planter.
   Nu vil jeg gå ud og så småt gå i gang med at lægge georgineknolde. Jeg får sommerfugle i maven ved tanken om det der forhåbentlig kommer ud af de små, tørre knolde
   God solskinsdag til dig!
   Venlige hilsner fra Nana

  1. Hvor dejligt at høre fra dig, søde Birgitte! Tak og rigtigt god påske til dig! Du kan tro jeg nyder forårsvejret 🙂
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.