Søndag, frokostgæster – og mad fra haven

I dag har vi haft frokostgæster. Et par som vi ikke har set længe. Det var godt at se dem igen. Vi fik vist dem gården som de aldrig har set, og først og fremmest fik vi talt en masse. Det var et berigende besøg.

mad

I går plukkede jeg blomster i haven, og i dag har jeg lavet mad af råvarer fra haven. Det er altså fantastisk at kunne gøre det. Grøntsagstærte med løg, gulerødder, squash, kartofler, porrer og krydderurter fra køkkenhaven og æg fra hønsegården.

grøntsagstærte

Salat af hjemmedyrket romaine og blomsterkarse. Se lige fadet. Er det ikke smukt? Jeg så det hos en veninde i sommerferien og faldt pladask for det. Det bed hun mærke i, og hun forærede mig et i fødselsdagsgave. Jeg er så glad for det:

skagerakfad

Squashkage – af squash fra haven, naturligvis. Nå-ja, og i dagens anledning havde jeg tøet en portion hjemmelavet syrensaft op.

squashkage

Det har været en dejlig dag. Nu er jeg træt på den gode, tilfredse måde.

Gem

Gem

Gem

Gem

12 meninger om “Søndag, frokostgæster – og mad fra haven”

  1. Her er vi virkelig blevet glade for syrensaft som jeg kan anbefale. Næste år skal jeg huske at lave den mens der er blomst i vores lilla syrener, for det giver den smukkeste farve 🙂

 1. Hej Nana.Der er bare ikke noget som mad fra ens egne afgrøder.Og lækre ting du har lavet til dine gæster.
  Her har jeg brugt weekenden til et besøg på Sofieholm for at se alle de smukke dahlia.
  Og så lige et besøg af de nye ejere.
  Rigtig god aften Knus Jette

  1. Der er skønt på Sophienholm! Jeg er vokset op i området ved Bagsværd Sø, og det er et af mine yndlingssteder!
   De kommende ejere af dit hus, glæder sig nok til både hus og have 🙂
   Tak, Jette og i lige måde!
   Knus

  1. Tak! – Og velkommen til min blog!
   Jeg er ikke så god til at lægge opskrifter på bloggen, men jeg skal se om jeg kan gøre noget ved det – og så skal jeg huske squashkagen og grøntsagstærten 🙂

 2. Sikke en skøn dag, og sikke et skønt besøg, og sikke noget lækker mad, skønne følelser du formidler, gennem ord og billeder:-) Og jeg får lyst til grøntsagstærte, må dog “nøjes” med æg fra min mors høns, men de er altså også fantastisk gode.
  Ha en go dag
  Knus Anette

  1. Tak, Anette! Grøntsagstærte er altid godt hvis du spørger mig – og æg fra mors høns er ikke “at nøjes” 🙂
   God dag til dig! Jeg håber at der er sol og vindstille hos jer som der er hos os lige nu!
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.