Snart kommer vi hjem

Vi er gået i gang med en del tilretninger på vores nye gård. Det ved du allerede hvis du følger med her på bloggen. Og ellers kan du læse lidt om det i dette indlæg.

dobbelt syren

Egentlig var det vores idé at vi ville have den store stue klar ved indflytning. Her skal vores reoler nemlig stå, og så snart de er på plads, kan vi få tømt en vældig masse kasser. I dag ser der sådan ud:

ombygning

Og vi har opgivet at få stuen klar til på tirsdag. Det er sådan en lettelse at vi har bestemt os for at vente. Det bliver meget nemmere at styre det hele når vi bor deroppe. Som det er nu, bruger vi alt for meget tid på motorvejen når vi hele tiden kører fra Sydsjælland til Nordsjælland og tilbage igen.

syrenhegn

Vi kommer til at flytte ind i noget værre rod, og den slags plejer at genere mig. Men ikke denne gang. Jeg glæder mig bare så meget til at bo på Ravnegård. Når vi først bor der, har vi meget bedre overblik over det der foregår.

hjem

Desuden føles det allerede mere som hjemme når vi er deroppe. Trods rod, snavs, støv og manglende vægge. Sandheden er vist at vi aldrig for alvor er faldet til hernede på Vadekærgård. Stedet er skønt, men vi har følt os lidt isoleret. Vi har savnet spontane visitter og korte afstande. Og nu skal det blive godt at komme hjem igen.

syrener

Syrenerne på billederne er dels fra Vadekærgård, dels fra Ravnegård. Jeg har altid drømt om at have virkelig mange syrener. Det har jeg i år! Jeg når nok ikke at lave syrensaft, men hvis du har syrener og tid, skulle du prøve. Syrensaft smager af sommer.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

26 meninger om “Snart kommer vi hjem”

 1. Åh bare det var mig der havde tid og råd til at bygge om og indrette sådan . Er ret misundelig . og glæder mig rigtig meget til at følge jeres nye hjem .
  God arbejdslyst

  1. Vi får forhåbentlig tid, for om 2 måneder går min mand på pension. Råd har vi kun lidt endnu, så en del af vores planer bliver ved drømmene – i hvert fald i nogen tid 😉 Men det ER sjovt at indrette, og jeg er virkelig glad for at noget af det vi gerne vil, kan lade sig gøre 🙂 Jeg er også glad for at du vil følge med!

 2. hold op når jeg ser det hjem/ køkken i kommer fra kan jeg der altid har boet i leje bolig, blive helt midsundslig. Hvor er det lækkert men som du selv giver udtryk for er det jo også det kan være nær famillie og venner der betyder mest.
  Så du er god til at indrette og det nye sted skal nok med tiden blive jeres drømmested, det bliver spændende at se hvordan det .

  1. Af og til bliver jeg misundelig på jer der bor i lejebolig 😉 Der er vist fordele og ulemper ved både at leje og at eje 🙂 Lige nu glæder vi os bare til at vi kun skal passe et sted. I dag er jeg godt nok til den trætte side …
   Dejlig solskinsdag til dig, Jonna!

  1. Ja, og hvis sommeren bliver lige så fantastisk som maj er, er det jo helt ligemeget hvordan huset ser ud. Så skal man bare være i haven 🙂
   Jeg ønsker dig en god havedag!
   Kh Nana

  1. Det er så sandt som det er sagt, Lisbeth!
   Jeg ønsker dig en god onsdag med masser af afslapning i haven (for det er da for varmt til at foretage sig noget)!
   Kh Nana

  1. Vi har både bygget nyt og lavet om hver gang vi er flyttet i brugt hus, men jeg har vist aldrig prøvet at undvære køkken så længe som I lige har gjort. Det var sejt! Du har ret: Det er ret træls når man er midt i det, men det er jo også sjovt at få nye ideer og se dem blive udført. Jeg kan især godt lide den måde min mand og jeg udveksler ideer og ender med noget vi begge er glade for 🙂
   God onsdag aften til dig, Charlotte!
   Knus

 3. Det er træls at være i byggerod, men det har også en charme, når man ser bort fra støv og brokker;-) Jeg har altid nydt den slags, det giver en en udfordring i at gøre en lille plet hyggelig og rar, midt i det hele. Og den der følelse af at drømme om det man gerne vil skabe-det er vist der tålmodigheden kommer på en prøve. Jeg mindes da vi havde den store gård, og skulle herover, der var overlap på nogle måneder, og det var vores valg, fordi alt her skulle renoveres. Jeg vil hellere bo i byggerodet end at pendle. Det kom vi også til, at bo i rodet, dog i en campingvogn, det var hyggeligt, bare du ikke spørger de dengang to teenagere;-) Hvor bliver det godt for jer at der snart kun er et sted.
  Fortsat god flytning
  Knus

  1. Ja, det har nemlig også sin charme 🙂 Jeg tror også det er bedre at bo midt i rodet. Vi kan slet ikke overkomme at køre frem og tilbage, i hvert fald. He-he, jeg kan lige se to teenagere der ikke synes det er sjovt at bo i campingvogn med mor og far 🙂
   Tak, Anette!
   Knus

 4. Det bliver så dejligt for jer at have jeres omgangskeds i nærheden igen. Måske er det også netop en fordel, hvis I er på gården, mens håndværkerne arbejder. Håber du viser billeder – jeg er så spændt på, hvor flot jeres stue bliver.

  1. Ja, det bliver bare så godt at være tæt på alle dem vi kender – og det bliver også godt at være midt i byggerodet, så vi bedre kan styre det der sker. Jeg skal nok vise billeder 🙂
   Vi håber også vi får tid til et smut på Nivågård. Vi har allerede talt om det, og når jeg ser dine billeder, MÅ jeg bare derop!

 5. Det blir godt å komme på plass på tross av rot og støv. Det kommer til å bli en fin sommer for dere i det nye hjemmet. Og for noen vakre syriner. Her hos oss i Norge blomstrer de ikke enda, men i morgen feirer vi nasjonaldagen vår 17.mai, som er mer et begrep enn en dato. Det blir like vakkert som blomstrende syriner og det meldes om fin vær også.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Ja, det bliver så godt at komme op på Ravnegård! Nu er der kun 5 dage til 🙂
   Rigtig god dag i morgen! Vejret er med jer 🙂
   Kh Nana

 6. Det bliver så dejligt for jer at komme hjem. Det er lidt hårdt med rod og renovering, men det er også spændene at se resultatet til sidst. Hvor er du heldig med så mange syrener. Vi har kun lidt, men de nydes i fulde drag.
  Rigtig smuk dag.

  Knus
  Lone

  1. Ja, og det er også sjovt at forandre et hjem. Jeg kan godt lide idéfasen og slutfasen. Alt det midt imellem er knapt så sjovt 😉
   Syrener er bare noget af det bedste. Uanset om der er få eller mange af dem!
   God torsdag til dig, Lone!
   Knus

 7. Der er især to ting, det er vigtigt at få på plads fra begyndelsen – låse/nøgler og el-installation. Mange glemmer at få nye, gode låse, og især håndtag med lås på havedøre. Jeg har én nøgle, der passer til alle tre døre i huset, garage og postkasse. I ældre huse kan man desuden risikere, at der er forældede ledninger, og at der er foretaget arbejde af en ikke-autoriseret elektriker. Få installationerne efterset, også varmtvandsbeholder og cirkulationspumpe, få flere stikkontakter ved samme lejlighed og få udendørsbelysning tilrettet eget behov, mens han alligevel er i huset.

  1. Vi har faktisk en elektriker på allerede 🙂 Vi får nu ikke det hele lavet på én gang, for vi vil gerne være sikre på hvad det egentlig er vi skal have lavet (og på at vi har penge til at betale med). Det ved vi mere om når vi har boet i huset i nogle måneder. Men de steder hvor lofte og vægge er revet ned og under opbygning får vi trukket nye kabler og sat nye stikkontakter op.
   God torsdag til dig, Elsebeth!

 8. Det bliver godt for jer at komme frem til jeres nye hjem. Og så må vi håbe at sommeren fortsætte i samme gode stil, så I kan være ude, når håndværkerne er inde 😉
  Knus Vibeke

 9. Hej Nana.
  Det er altid spændende at se, hvad der gemmer sig i dine overskrifter til dine indlæg. Og dette er ikke nogen undtagelse. Dejligt for jer at komme tæt på igen og at du glæder dig.
  Kh Lis

 10. Uhh Nana ..nu er der ikke længe til ;0)
  Hvor bliver det dejligt for jer, kun at skulle koncentrere jer om et sted og så i nærheden af jeres familie og venner.
  Jeg glæder mig til at følge med i nye – store og små projekter, haveliv, hundeliv og alt det andet..
  God flytning
  Kram herfra

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.