Smukke mønstre og tidligtblomstrende rododendron

smukke mønstre

I dag har vi været i Nivå. Vi var blandt andet på Nivaagaard som er et af mine yndlingsmuseer. Her er for tiden en udstilling med nogle af William Morris’ arbejder. Udstillingen hedder Al magt til skønheden. Morris hyldede skønheden i hverdagen og sagde – længe inden Marie Kondo – : “Hav intet i jeres hjem som I ikke finder nyttigt eller smukt”.

Jeg kendte Morris i forvejen, for jeg har set hans smukke mønstre udstillet på V&A i London. På Nivaagaard faldt jeg især for tapeterne. De havde faktisk flere steder tapetseret med William Morris’ tapeter. En virkelig god idé. Jeg kunne straks forstille mig en enkelt væg på vores badeværelse med et Morristapet. Det kunne være dette:

smukke mønstre

Udstillingen var god, men det bedste var næsten at komme ud i parken og se at flere af de overvældende mange rododendron allerede stod i fuldt flor.

nivaagaard

Der var nogle kæmpe eksemplarer af en rododendron med de mest vidunderlige pink blomster. Jeg tog mange billeder. Alle i modlys. Elendige billeder. Herunder har jeg fanget et mindre eksemplar i så beskedent modlys at jeg tænker jeg godt kan være bekendt at vise det. Men, altså, du skulle have set de meget store buske, ja, næsten træer, fulde af tunge, pink blomster. Åh, det var så smukt.

rododendron

Vi har aftalt at vi skal besøge parken omkring Nivaagaard igen om en god måneds tid når de fleste rododendron blomstrer. Så skal jeg forsøge at tage bedre billeder. Den park er fantastisk. Som et fortryllet sted. Og udstillingen er også et besøg værd hvis du skulle komme på de kanter.

8 meninger om “Smukke mønstre og tidligtblomstrende rododendron”

 1. Hej Nana. Hvis du godt kan lide William Morris, skulle du lægge vejen forbi Fredensborg. Forretningen Ingrid Helner er lige nu gået “all in” med William Morris mønstre – mange fine ting. Hilsen Birgit M.

 2. Kære Nana. Det er smukke tapeter, men jeg er faktisk også mest imponeret over, at der kan være så mange store udsprungne rododendroner allerede. Og med store blomster. Ofte er de mere sparsomt blomstrende har jeg indtryk af. I må bestemt af sted igen 🙂
  God weekend. Lisbeth

  1. Jamen, altså, du skulle have set de kæmpe rododendroner med kæmpe blomster. Jeg er stadig helt høj af det syn. Jeg går altid rundt og siger at jeg ikke bryder mig ret meget om rododendron, men det er fordi de ofte bliver brugt – synes jeg – forkerte steder. I en park er de virkelig smukke 🙂
   Tak, Lisbeth, og i lige måde til jer!
   Kh Nana

 3. Jeg elsker den park – tænk at der allerede er rododendron i blomst! Og udstillingen fik mig næsten til at falde i svime. Det er så smukt at se tapeterne. Rigtig god idé med sådan et på badeværelset 🙂

 4. Den første, du faldt for, er en haveazalea, som er er undergruppe af rhododendron; de er løvfældende, hvilket – synes jeg – giver dem et lettere/yndedfuldt udtryk med de smukke blomster på de nøgne grene. Dem er jeg glad for og har også nogle med en skøn duft.
  Morris’ smukke stoffer egner sig også godt til at få lavet rullegardiner og duge af; jeg faldt for et med bl.a. røde og citron-lignende frugter på – han er i det hele taget nem at falde for …

  1. Jeg har altid foretrukket de stedsegrønne rododendron, men den lilla løvfældende her er altså yndig 🙂 – Og Morris er nem at falde for, ja. Han repræsenterer en helt særlig stil som man godt forstår de trængte til i England ovenpå Victoriatidens tunge smag.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.