Smukke brandmænd

brandmænd

I disse dage skyller døde brandmandsgopler op på stranden i hundredevis. De er meget smukke.

brandmænd

Jeg har læst, at de stadig kan brænde, når de er døde, men de evigt nysgerrige westier må igen og igen kikke nærmere på de mange brandmænd, der skvulper i vandkanten, og det ser nu ikke ud til, at de brænder sig.

westier

Siden vi flyttede så tæt på vandet, at vi går her næsten dagligt, har jeg oplevet flere ting, som jeg slet ikke vidste fandtes på vores breddegrader. En skypumpe, fx, og nu også smukke, blomsteragtige brandmænd der støder på grund i hobevis. Havet er på alle måder fascinerende.

brandmænd

Og jeg er svært tilfreds med at bo tæt på Hornbæk Strand og Kattegat.

Få en email når jeg udgiver et indlæg

Indtast din e-mail adresse for at modtage besked om nye indlæg.

10 meninger om “Smukke brandmænd”

 1. Der er så smukt og dejligt på stranden. Vi bor også tæt på stranden, og er ofte på hundetur der.
  Har dog aldrig set så mange døde vandmænd. Og ja smukke er de. Det er dine skønne westier altså også.
  Rigtig god dag søde Nana

  Knus, Lone.

  PS
  Hvor er det skønt at være i blogland igen

  1. Nej, jeg har heller aldrig set så mange døde vandmænd – eller brandmænd, er det vist, når de er røde, men jeg googlede og kunne læse mig til at det er et ret almindeligt fænomen på denne årstid.
   Tak, søde Lone, og god dag til dig! Og: Det er dejligt at have dig tilbage!!
   Knus fra Nana

 2. Først troede jeg at det var et maleri du havde taget billed af, det var det vel også, bare var
  det naturen der havde skabt dette mesterværk. Pyha jeg turde ikke lade hunde røre ved brændmænderne, stakkels dem hvis de blev forbrændt. Der er noget specielt ved at bo tæt på vand, hvis man altså husker at nyde det. Det samme gælder at bo tæt på skov. Ønsker jer en dejlig dag.

  1. Ja, det er naturens maleri 🙂 Jep! Både vand og skov gør glad 🙂 Da westierne første gang snusede til brandmændene, troede jeg ikke, at de kunne brænde, når de var døde. Siden har jeg så småt forsøgt at holde dem væk, men man kan ikke sådan bestemme over en westie 🙂
   Tak, Leila! Og god dag til dig!

 3. Jeg har aldrig tænkt over at brandmænd skulle være smukke. Men du har da fuldstændig ret! Nu kan jeg godt se det. De ligner jo blomster, meget flotte og individuelle.

  1. Når man møder dem om sommeren, i vandet har man jo også travlt med at komme væk 🙂 Jeg har heller aldrig før nærstuderet brandmænd, men, ja, de ligner blomster, og deres farver er helt fortryllende!

 4. Det er så dejligt, når man pludselig ser noget. Altså rigtigt ser. Jeg havde en tilsvarende oplevelse en dag med gule og brune egeblade på asfalten inde ved universitetet. Vandmænd og brandmænd har det med at dø på samme tid og skylle ind. Jeg har også nogle blå gopler engang, og de ER smukke.
  Kh, Karen

  1. Ja, det er nemlig, lige præcis rigtigt. Det er så fint, når man ser noget velkendt på en ny, intens måde. Jeg har læst om de blå gopler, men ikke set dem. Dem gad jeg godt løbe ind i en dag!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.