Smukke æg

Jeg kan godt lide æg. Jeg kan lide at spise æg, men især kan jeg lide at se på æg. Jeg kan faktisk også godt lide at røre ved æg, og nu jeg skriver det, kommer jeg til at tænke på de stressæg (eller kaldte man dem noget helt andet? Jeg husker dem som stressæg …) der var populære i 70’erne. De var i marmor og skulle virke antistressende når man trillede dem i hånden. Jeg tror der er noget om det: Der er noget beroligende over æggeformen.

Der bliver ikke pyntet ret meget op til påske på Ravnegård i år, for jeg bruger tiden i haven, men lidt pynt er det blevet til. Og det er æggepynt.

påskeæg

Porcelænsæg, glasæg og dekorerede hønse- og gåseæg lagt på tinfade er meget hurtig påskepynt. Det kan jeg lide.

påskepynt

Resten af året glæder jeg mig over de hønseæg jeg finder i hønsehuset. Jeg synes de er så smukke. Dem lægger jeg også gerne frem til pynt inden vi spiser dem. Når vi en dag får et større hønsehus, skal vi have flere høns, så vi kan få endnu flere smukke æg. Jeg drømmer om olivengrønne, rosa, sartblå og lysebrune æg.

smukke æg

Ja, ænder ønsker jeg mig også, så vi igen kan få de fine, lerfarvede andeæg som dem jeg fotograferede en dag på gårdspladsen nede på Vadekærgård:

smukke æg

Og gæs. Jeg ønsker mig også gæs og gåseæg. – Og nu er jeg lige ved at komme til at gentage mig selv, for jeg har for nylig skrevet en artikel om smukke æg. Den ligger på Plantoramas hjemmeside, og du kan læse den her hvis du er klar til yderligere æggebegejstring.

7 meninger om “Smukke æg”

 1. Jeg er helt klart mest til chokoladeæg. Marcipanæg. Og nougatæg.
  Og et blødkogt morgenæg i ny og næ.
  Men jeg indrømmer, at det er smukke farver, du har på dine ‘rigtige’ æg.
  Du må se at få ænder og gæs. Det går ikke, at du driver den af.
  Kh Lisbeth

  1. Måske du kan forkæle dig selv med et påskeæg en aften hvor du sidder på et hotelværelse. Jeg synes du fortjener et påskeæg 🙂

 2. De er så fine, de farvede æg. Jeg fik et par viskestykker og en pakke kort med høns og æg med fra Koustrup sidst. Jeg har ikke lavet noget om dem endnu – det burde da vist have været dig, der havde fået dem.
  Kh, Karen

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.