Skovsti. Godt begyndt er halvt fuldendt

skovsti


Indlægget indeholder reklame

Nu er vi endelig kommet i gang med den skovsti vi har fået idé til, planlagt, talt om og købt ind til i de seneste måneder. Vi  har plantet langs mirabelhegnet. (“Vi” er nok en overdrivelse. Mit bidrag har været at bestemme hvor planterne skulle stå).

skovsti
Planterne er ikke så store endnu, men man kan godt godt ane dem. De er placeret “tilfældigt” og står ikke på række.

Ideen er at der til venstre for det nyplantede stykke skal være en bred sti og på den anden side af den et bælte med forskellige mellemhøje træer (indtil videre har jeg købt nogle rønnebær) og flere rhododendron og hortensia. For enden af stien skal stå en bænk.

skovsti i haven
Man kan se en rose, en ahorn og en mirabel til venstre i billedet. Det er langs den linje de næste planter skal sættes. I midten opstår så en en ca. 4 meter bred græssti.

Efterfølgende vil vi sætte forskellige mindre planter som primula, anemoner, hosta, liljekonval … Alt med hvide blomster. De rhododendron vi har købt, er også hvidblomstrede, og det samme er hortensiaerne. Det hele er købt hos Jespers Planteskole som jeg fortalte om for ikke så længe siden. Vi har sat 10 Madame Masson

Madame Masson
Madame Masson.

… 10 Phyllis Korn

Phyllis Korn
Phyllis Korn.

… og 10 stk. af min yndlingshortensia: Annabelle.

annabelle hortensia
Annabelle.

Noget af det fine ved Jespers Planteskole er at man får nogle gode mængderabatter, og vi har sparet 10 % ved at købe 10 af hver plante.

skovsti
Skovstiområdet i hele sin bredde set fra øst.

Snart bestiller jeg flere planter hjem, så vi også kan få lavet den anden side af stien. Og så skal det bare vandes og vokse til. Godt begyndt er halvt fuldendt, og jeg kan heldigvis sagtens se for mig hvor fin vores skovsti ender med at blive …

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

14 meninger om “Skovsti. Godt begyndt er halvt fuldendt”

 1. Det kommer til å bli så fint, bare synd at de ikke er ferdig utvokst til sommeren. Jeg liker slike fyldige hager man kan gå inn i og som har forskjellige rom med bord og benker. Gledesmeldinger til å se videre. Håper du har en god og fin dag.

 2. Det bliver rigtig godt. Tænk at gå mellem duftende roser og lytte til fuglene. Vores skovhave er mere lukket, og der kan der vist ikke vokse roser, der gerne vil have sol, men måske man kan finde en skyggetålende? må ind på Rosenposten og kigge.
  Kh, Karen

  1. Jeg tænker nu heller ikke der skal plantes roser i vores skov, men der står en der får lov at blive stående. Jeg har engang set en yndig, hvid rose på rosenplanteskolen i Løve. Den voksede opad et hus i fuld skygge, og den kunne tåle det 🙂

 3. Det skal nok blive godt!
  Dejligt med projekter, hvor man som årene går kan følge, hvordan det mere og mere kommer hen imod dét, som man har sat sig for øje.
  Nogen gange er det altså også sjovt at det ikke er alt, der bliver færdigt lige med det samme, for på den måde kan naturen også give sit bidrag til at forme hvordan det kommer til at se ud.
  Du er heldig at I har fået sådan et stort område at boltre dig på! Der kan du virkelig ha nogen store visioner
  Jeg er spændt på hvordan det hele ser ud om nogen år!

  Mange knus Vibeke

  1. Ja, det sjove ved at dyrke en have er vist i virkeligheden at man gør det sammen med naturen, og at det tager tid. Ja, og at det ikke altid bliver som man havde forestillet sig fordi naturen trækker i en anden retning 🙂
   Knus fra Nana

 4. Jeg kan også sagtens forestille mig stien og bænken for enden, det bliver et skønt syn når det hele er sat og vokset lidt. At bestemme hvor planterne skal stå er også en vigtig ting Nana :-). Jeg skriver også vi selv om det er min mand, der tager det største slæb :-). God dag til dig. Kh Mette

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.