September

september

September er slut. September har været skøn. September er en af mine yndlingsmåneder. Jeg har nået rigtigt meget af det jeg ønskede mig i september. Der er faktisk kun to ting jeg ikke har nået endnu.

Gulvene i det store rum på 1.salen er endnu ikke hvidmalede. Men det bliver de sidst i næste uge. Og så er der det store runde bed. Det får lige lov til at vente lidt endnu. Til gengæld har vi bestilt en mand med en minigraver. Vi skal nemlig snart plante hæk.

september

Jeg har skrevet om skønne september hos forbyen.dk. Vil du læse det – og mine øvrige indlæg derovre, så skal du klikke her.

september

Oktober er nu heller ikke værst. Jeg glæder mig til at pynte med græskar, til at sparke i visne blade og til at tænde masser af stearinlys. Og så håber jeg at vi i løbet af oktober når et langt skridt videre med renoveringen af hovedhuset. Jeg er klar til oktober.

10 meninger om “September”

  1. Jeg glæder mig i hvert fald til at få plantet hæk! Vi har lavet så meget inden døre at vi helt har forsømt at præge alt det uden om huset. Det bliver så godt at komme lidt i gang med det 🙂
   Jeg håber du alligevel kom lidt ud. Her har vejret været smukt hele eftermiddagen.
   Kh Nana

  1. Jeg glæder mig så meget til at plante. Vi er slet ikke kommet i gang med alt det udvendige fordi renoveringen af huset har fyldt så meget. Planen er at sætte liguster ud mod vejen. Det havde måske ikke været mit førstevalg, men her er liguster i forvejen, så det ligger lige for at sætte mere liguster. Så skal vi sætte syrener ind mod naboen og måske også nogle forsythia langs et anden hegn mod nabo. Jeg holder mest at sådan nogle hække der ikke skal klippes 🙂
   Hvordan er det med jer og hække?
   God oktoberaften til jer!
   Kh Nana

   1. Jeg er helt klart mest til de uklippede – selv om skarptskårne former er noget at det smukkeste. Men kun at se på. Ikke at passe.
    Vi er så heldige at være omgivet af mure og hegn, så vi kan have buske. Hvis det da er held 😉 Der er kun en 10 meters bøgehæk, som er sølle og hengemt bag et hegn.
    Jeg har intet imod liguster. Det er en solid og velafprøvet plante, der klæder en gammel gård godt. Stedsegrøn, sund og med de fineste blomster og bær – hvis den får lov. Måske man kan nøjes med at klippe den ind hvert andet år, og så lade den buske og sætte blomster og bær det andet år….

    1. Åh, jeg syntes nok at jeg ikke har set hæk på dine billeder. Det må være skønt med den læ og varme som en mur giver!
     Jeg har heller ikke noget imod liguster – og vores skal nok få lov til at vise blomster og bær 🙂 Men jeg har altså noget med bøgehække. Sådan en bøgehæk er ligesom bare hækken over alle hække, synes jeg, så jeg havde valgt bøg hvis jeg kunne vælge forfra.
     Men jeg er glad, for i dag er der blevet gravet ud til hæk, og jeg har bestilt 125 små ligusterplanter 🙂

 1. Jeg elsker efteråret, når jeg skal til at tænde stearinlys, varme fra brændeovnen. Pynte op med græskar, det er bare så dejligt. Ligesom dig Nanna er jeg også vild med den friske luft.
  Rigtig god aften til dig og dine. Kh Jette.

 2. Hej Nana
  Det er spændende at følge med i jeres renovering af hus og have. Man kan sige, “heldigvis” har sommeren, sensommeren og starten af efteråret været tør, og jorden er stadig ikke særlig bekvem til at plante i – er min erfaring her fra det sydfynske. Så der er ikke så meget der haster derude. Det er bare med at nyde en endnu skøn måned, hvor, som du skriver, skal sparkes blade. Herligt billede jeg får i hovedet af dig på en af dine gåture;-)

  Kh Helle

  1. Hej Helle.
   Dejligt at du også orker at følge med i husrenoveringen som jo fylder en del for tiden 🙂
   I dag har vi haft besøg af en mand med en minigraver, og nu er der gravet ud til ligusterhæk mod vejen og syrenhæk langs naboens hegn. Og jorden ER til den tørre side, men vi håber på en masse regn den næste uges tid, så vi kan plante straks vi får planterne i næste uge. Det bliver skønt at komme i gang med haven!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.