Sankthansaften på den underspillede måde

sankthans

Jeg havde drømt om en sankthansaften med gæster ved et langt, smukt dækket bord i haven. Om godt selskab, god mad, levende lys og bål. For en gangs skyld er sankhansvejret faktisk så man kan sidde ude, og jeg ser stadig for mig mine gode gæster bænket i aftensolen (sådan a la skagensmaleri) med vin i glassene og dessert (en italiensk citronkage, måske) på tallerkenerne. I træerne lysestager med fyrfadslys.

Om en times tid et lille bål.

Nå, men sådan ser virkeligheden ikke ud (billederne herover er fra tidligere år). Vi er nemlig ret trætte. Jeg er – hvis jeg skal være helt ærlig – meget træt. Flytning og svimmelhed tærer på kræfterne, og i dag var der kun lige energi til brasede kartofler og spejlæg. Maden blev serveret i aftensol på gårdspladsen, så lidt sommerstemning var der i det mindste over måltidet.

I stedet for at ærgre mig over at vi ikke har overskud til gæstebud, vil jeg glæde mig over at vi alligevel kan hygge os. Jeg vil glæde mig over at sommeren 2018 er fuld af sol og varme, og over at vi er havnet på den skønneste plet her på Ravnegård. Jeg vil huske at være taknemmelig for alt det gode der fylder mit – til tider lidt trætte – liv.

Jeg håber at du har en dejlig sankthansaften! Den kan heldigvis bruges på mange måder.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

16 meninger om “Sankthansaften på den underspillede måde”

 1. Hvor heldige I er med varme og sol! Her har det været typisk Sankt Hans vejr med blæst, småregn og småkoldt! Heldigvis meldes der om sommer igen fra næste uge – og regn har vi ikke været kede af, Vi har også holdt aftenen herhjemme med bål i bålfadet i haven sidst på aftenen – så alt er godt!

  1. Ak-ja, regn kunne vi godt bruge. Jeg tror aldrig jeg har oplevet en tørke som den vi har nu. Alt gulner og visner om ørerne på os. Det går jo nok endda for os, men jeg tænker på landmænd og planteskoler og den slags som skal leve af afgrøderne. Godt at det regner på jeres marker 🙂

  1. Jamen, det må da være fantastisk at have sådan en pavillon! Lige meget hvor mange gange jeg flytter, finder jeg åbenbart aldrig et sted med en pavillon eller et andet glashus jeg kan sidde i. Vi må prøve at spare sammen til en, men der er så meget vi skal spare sammen til …
   Jeg håber vinden har lagt sig lidt på Samsø i dag. Her er det helt vindstille til morgen.
   Kh Nana

 2. Vores sankthansaften var også helt stille og rolig – vi trængte meget mere til hvile end til festivitas, men vi har heller ikke nogen traditioner knyttet til den aften, så det var helt i orden.

 3. Det er da ikke noget at sige til at du er træt! Nogen gange må man altså give sig selv den kredit og selv om det er dejligt at have gæster så er det også hårdt (og især når der stadigt er så mange ting man gerne vil have færdig). Her var vejret iøvrigt isende koldt og stormfuldt. Rigtig god sankt hans dag. Der bliver andre år med mere overskud!

  1. Jeg er glad for at vi bare var helt stille i går. I dag har jeg malet nogle paneler, så jeg kan sige at det går lidt fremad med indretningen 🙂

 4. Ja, vi må glæde os over den dejlige sommer! Jeg kan ikke mindes, vi har oplevet noget lignende. Men jeg kan godt forstå, du føler dig træt efter alt det, der er sket hos jer i den seneste tid.

  1. Nej, mon ikke denne sommer slår alle mulige rekorder?
   Ja, det er vist helt naturligt at jeg føler mig næsten udmattet. Jeg tænker at kræfterne vender tilbage hvis jeg bare lader være med at kaste mig ud i ting jeg alligevel ikke orker 🙂

 5. Jeg hadde også en drøm, som deg, om gjester og langbord St Hansaften, eller en tur i båten for å feire på en øy med venner og god mat, men det ble heller ikke hos oss. Været var nydelig, men jeg orket ikke og det blei en stille kveld for mannen og meg på vårt sommerhus. Koselig det også.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Det er heldigvis ikke nødvendigt at være mange omkring et langbord for at have det hyggeligt. – Og en anden gang har vi overskud til at dække et fint bord og invitere søde gæster 🙂
   Knus

 6. Vi havde også en stille sankthansaften. Vi lavede bålmad, men det var så blæsende og koldt, og jeg havde stået ude på marked hele dagen og frosset, havde endda handsker på, så jeg nærmest løb ind da vi havde spist. Var også træt.
  Men hvor har du ret, vi skal huske at være glade for alt det dejlige der også er. Jeg er også tilbøjelig til at glemme det.
  God dag Nana
  Klem Anette

  1. Åh, jeg kender godt det dér med at man VIL være ude, men bare sidder og fryser. Så er det altså godt at komme ind. Ligesom det er godt at komme tidligt i seng når man er træt 🙂
   Tak, søde Anette – og god aften til dig!
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.