Sådan havde jeg ikke forestillet mig det

forestillet mig det

I dag har jeg fødselsdag. Jeg fylder 57. Det er mange år at have været på jorden.

Da jeg var barn og ung, gjorde jeg mig mange forestillinger om, hvordan mit liv skulle være. Det har formet sig anderledes, end jeg dengang forestillede mig. Der har været sorger undervejs, især en enkelt så stor, at jeg siden har set alt i et andet lys. Der har også været glæder, jeg ikke havde fantasi til at forestille mig, før jeg stod midt i dem. Men først og sidst har livet bare formet sig som det ville, stort set uden at tage hensyn til mine forestillinger.

forestillet mig

Jeg har ikke længere så mange planer for fremtiden. Jeg forsøger til gengæld at nyde nuet, når chancen er der. Jeg er i bund og grund fuld af taknemmelighed over livet, og jeg er glad for at jeg kan holde fødselsdag i dag.

42 meninger om “Sådan havde jeg ikke forestillet mig det”

 1. Kære Nana. Stort tillykke med fødselsdagen. Ja, det er dejligt at fejre fødselsdage, selvom der er nogen, som synes,man ikke skal fejre, at man bliver ældre, har jeg altid glædet mig over at få et år mere, det er der jo desværre ikke alle der får. 57 år – Ja, da jeg blev 57 havde vi lige solgt resten af vores husdyr og har siden haft fuldtidsjob i haven og det har været en fornøjelse at møde så mange forskellige mennesker ved vores åbne have arrangementer og på de mange ture rundt om i landet og i andre lande. Der er nu gået 16 mere og det er stadig hyggeligt, i morgenaften har vi for første gang lysfest i haven. Havekredsens bestyrelse kommer og hjælper med at sætte flere hundrede lys rundt, det glæder vi os til at se, hvordan det bliver, der loves jo sommer igen, så håber der møder mange mennesker op. Ønsker dig en god dag. Kh. Ulla.

  1. Tak skal du have, Ulla! Ja, jeg synes også at fødselsdage er værd at fejre 🙂 Det er godt at høre din historie om, hvordan man kan blive ved med at få noget nyt ud af livet! God lysfest til jer! – Det lyder til at blive helt fortryllende!
   Kh Nana

 2. Hej Nanna! Stort tillykke med fødselsdagen. Ønsker for dig, at du må få en rigtig dejlig dag, med besøg af dem, du holder af. Besøg på fødselsdag er bare det bedste, og måske en lille gave!!! Kh Jette. . PS : Læser meget gerne din blok

  1. Hej Jette.
   Mange tak! Jeg får besøg af min nærmeste familie, og det er så hyggeligt! Jeg har også allerede fået hele to gaver, så jeg klager ikke 🙂
   Tak fordi du vil læse med herinde!

 3. Livet former sig aldrig som vi forestiller os det. Mange af de ting vi frygter sker aldrig eller de viser sig at være en langt bedre ting end vi forestillede os. Andre ting vi ser frem til sker aldrig eller viser sig at være skuffelser. Store uforudsete sorger finder os, men heldigvis også lykke som vi ikke havde forventet eller forudset.

  Sådan er livet og jeg prøver hver dag at lære at elske og accepterer det.

  TILLYKKE med din fødselsdag. Jeg håber dit nye år vil bringer masser af gode ting. Både de ting du selv planlægger og gaver som livet vælger at give helt uventet.

  KRAM (og masser af blomster)

  1. Det er nemlig sådan livet er. Mit er, i hvert fald. Og som du skriver: Man må prøve at acceptere det og så vidt muligt elske det. Det er nok i virkeligheden en livslang øvelse.
   Tusind tak, Marina, for din smukke fødselsdagshilsen, for kram og for blomster 🙂
   Knus fra Nana

 4. Tillykke med fødselsdagen igen, Nana 🙂
  Nej – livet bliver aldrig helt, som man havde forestillet sig engang. Det starter med, at man vil være rengøringskone som 5 årig (jeg elskede vores rengøringskone), astronaut som 9 årig (det var der med månelandingen for mit vedkommende), fortsætter med at man vil blive en stjerne indenfor ugens udvalgte felt, om den store kærlighed i første hug og så videre. Men efterhånden oplever man, at livet styres af en række tilfældige sammentræf, der tit overtrumfer planerne. I den alder, vi har nu, siger vi: Det er da slet ikke så ringe endda (på godt jysk) – og hvad mon der sker fremover? Flere sammentræf, flere ændringer, mere af det samme og så lidt nyt. Det gælder om – som du også skriver – at nyde nuet og være taknemmelig over alt det gode.

  Kh, Karen

  1. Tak igen, søde Karen!
   Ja, planer har det med at blive overtrumfet, men på bundlinjen er det jo gået meget godt alligevel 🙂 I dag vil jeg nyde at solen skinner, og at sommeren er tilbage for en stund. Jeg håber, at solen også skinner på dig!
   Kh Nana

 5. Hjertelig tillykke med dagen, Nana!! Dejligt eftertænksomt skriv i dag. Må du få en dejlig dag.
  Bedste hilsner fra Sanne

  1. Tak skal du have – for både lykønskning og pæne ord om min lille tekst 🙂 Jeg havde en helt perfekt fødselsdag, og i dag er jeg en glad og tilfreds 57-årig 🙂

 6. Kære Nana, rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen. Det er umuligt at forestille sig hvordan livet vil blive, og måske også meget godt, men det er så vigtigt at vi finder en vej i livet og forbliver glad og taknemmelig over at vi kan fejre fødselsdage.

  1. Kære Lisbeth.
   Det er så sandt, altsammen! Jeg er klar til fortsat at forsøge af finde vej, og jeg er vældig taknemmelig over at være blevet 57.
   God sommerweekend til dig!

 7. Kære Nana

  Stort tillykke til dig! Jeg håber, du får en rigtig dejlig dag, i det skønne sensommervejr. For det fortjener du.

  I flg nummerologien kan man næsten ikke være født på et bedre tal, Nana. 23 giver overflod på alle planer. Det siges, at mennesker, som er født her, har en engel på hver en skulder, og er beskyttet af det guddommelige.

  Det kan jeg godt forestille mig omkring dig.

  Igen : Hav en rigtig vidunderlig dag! Sammen med alle dine nære.

  Bedste hilsener fra Laila

  1. Kære Laila.
   Tak skal du have! Jeg ved ingenting om numerologi, men en engel på hver skulder lyder rigtigt godt 🙂
   Jeg havde en dejlig, stille, solskins- og kærlighedsfyldt fødselsdag. Så kan man ikke forlange mere!
   Kh Nana

 8. Kære Nana.
  Tillykke med fødselsdagen – her sidder jeg 20 år ældre og takler stadig mit liv på din måde med altid at kunne finde noget at glæde sig over. Jeg tror vi er heldige at have blomster og have som en stor interesse. Jeg håber du får en dejlig dag og at dit nye år bliver lyst og godt.
  Mange hilsener fra Jette.

  1. Kære Jette.
   Jeg håber at jeg – som du – kan blive ved med at finde ting at glæde mig over.
   Mange tak for din søde lykønskning!
   Solskinshilsner fra Nana

 9. Tillykke med din 57-års dag, Nana – jeg håber du har haft en dejlig dag og at dit næste år må blive fyldt med glæder og ingen sorger. Livet kan vi ikke bestemme helt over og din tilgang til det er få fin og efterlignelsesværdig.

 10. Kære Nana.
  Rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen. Igen i dag skriver du et klogt og dejligt indlæg. Tak for det.
  Nej livet bliver aldrig helt som man havde tænkt sig det, da man var barn og ung, men godt at kunne glæde sig over det sådan, som det nu er og blev.
  Venlig hilsen Tina.

  1. Tak, Tina, for din lykønskning og ikke mindst for dine rosende ord om mit indlæg. Sådan en kommentar kan jeg varme mig ved i lang tid 🙂
   God sensommerweekend til dig!

 11. Stort tillykke med fødselsdagen 🙂
  Jeg forstår godt din største sorg og at du tænker på den netop på din fødselsdag!
  Hilsner og håber dagen gik godt og at du er blevet lidt “begavet” 🙂

 12. Kære Nana.
  Tillykke med fødselsdagen. Fine ord og tanker i forbindelse med hvilke overvejelser du har haft om livet!
  Kh Lis

 13. Tillykke med fødselsdagen Nana
  Håber du havde en dejlig dag
  Nej livet former sig ofte anderledes end vi lige regner med men heldigvis lever vi i et land hvor vi det meste af tiden er ret priviligerede ift andre steder i verden. Ikke at det gør vores problemer ubetydelige men det er ihvertfald godt at være tilfreds. Det ville være trist at se tilbage på et liv, hvor man aldrig har været rigtig glad.
  Rigtig god weekend
  Knus Vibeke

  1. Tak, Vibeke! Jeg havde en rigtigt dejlig dag 🙂 Og, ja, du har ret, det hjælper på mange ting at vi har et vist sikkerhedsnet. Og i dag skinner solen 🙂
   God weekend til dig!
   Knus fra Nana

 14. STORT tillykke med fødselsdagen
  Når man ser på vejret har du jo opført dig ganske eksemplarisk . ☀️ Tak for det fine vejr .
  Håber som alle andre her at du har haft en fantastisk dag i godt selskab .
  Og glæder mig hver gang til at læse og se dejlige billeder her .
  57 er blot et tal
  God aften
  Anita Kj

  1. Mange tak, Anita! Jeg havde en dejlig fødselsdag, tak, og den fortsætter faktisk lidt i dag. Det skal jeg fortælle mere om 🙂 Tusind tak for dine pæne ord om min blog; de glæder mig så meget!
   God solskinssøndag til dig!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.