Så var der lige en skypumpe.

I går, da vi gik tur ved Hornbæk Strand, var vejret ret specielt. Man kunne se en meget stor byge ude over vandet, mens der var blå himmel og sol over stranden. Det tordnede i det fjerne, vandet havde en ganske særlig, klar, grøn farve, og det hele var næsten lidt uhyggeligt.

Hundene var dog upåvirkede. Asta badede i bølgen den grønne …

badende westie

… og da hun kom op af vandet, trillede hun sig i sandet. Præcis som hun plejer:

grønt hav

Pludselig så vi at der dannedes en skypumpe ude over vandet. Sådan en har jeg aldrig set før, og efter at jeg har læst lidt om fænomenet hos DMI, kan jeg forstå at de ikke er så almindelige i Danmark.

Herunder ses den langt fra:

skypumpe

Og på næste billede lidt tættere på:

skypumpe

Lige inden skypumpen opløste sig, kom jeg i tanker om at jeg kunne tage en video. Det blev til 10 sekunder, som jeg har lagt på Facebook.

Jeg kan se at andre, der fotograferede skypumpen, er kommet i de store medier med deres billeder. Da vi gik deroppe, og jeg tog et par tilfældige billeder med mobiltelefonen, tænkte jeg ikke over at vi observerede en lille sensation. Så ville jeg have fotograferet fra flere vinkler og ikke mindst taget en bedre, længere video. Men som Søren siger: Det vigtige er jo at vi oplevede en vaskeægte skypumpe fra første parket.

Og sådan kan det altså gå: Man lufter hundene på en helt almindelig torsdag, og når man kommer hjem kan man sige at man har set en skypumpe.

Få en email når jeg udgiver et indlæg

Indtast din e-mail adresse for at modtage besked om nye indlæg.

14 meninger om “Så var der lige en skypumpe.”

 1. Hej Nana. Virkelig fascinerende billeder! Ikke mindst af det irgrønne vand. Det ser jo helt syret ud. Og så med skypumpe-sensation… Sikke en torsdag 🙂

  1. Hej Sanne. Det er sjovt at du nævner det irgrønne vand, for faktisk var det vandet der fascinerede mig mest – selv om det næppe havde direkte forbindelse til skypumpen …? …

 2. Spændende oplevelse I har haft der, mens hundene hyggede sig i det grønne vand. Det fik mig til at tænke på Konen i muddergrøften 🙂 sådan har vandet nok også skiftet farve, da I gik der.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, det var en lidt anderledes tur på stranden. Jeg er ikke sådan en der opsøger interessante naturfænomener (solformørkelser og den slags), men så fik jeg alligevel en skypumpe serveret på et sølvfad 🙂

 3. Holda helt WAOUUUOOO det er altså vildt og stort, sikke en oplevelse-heldige jer, og fedt at se dine billeder og video! Er så fascineret :-))))) må vise Kim dine billeder!
  Go weekend
  Knus Anette

  1. Jamen, det var ret stort sådan pludselig at opleve en vejrfænomen jeg slet ikke vidste fandtes i Danmark 🙂 Jeg håber at Kim kunne lide billederne 🙂
   God weekend til jer!
   Knus fra Nana

 4. Og Søren har ret, det var fantastisk at I oplevede det fra første parket 🙂 Flotte billeder og hvor sjovt at hundene var totalt upåvirkede.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.