Så mange ting

Jeg kan godt lide ting. Jeg kan ligefrem godt lide at have mange ting. Jeg er ikke hoppet på den minimalistiske bølge. Jeg er vild med mit porcelæn, og jeg elsker at jeg har mange forskellige stel. Jeg er og bliver forelsket i vattæpper, plaider og den slags, og jeg har ikke noget problem med at jeg har mange af dem. For ikke at nævne mine mange bøger. Nå-ja, og alt mit tøj. Alle de ting kan jeg godt lide.

greengate

Men jeg har altså også mange ting der bare tynger. Ting jeg ikke bruger. Ting der er slidt, men for gode at smide ud. Ting jeg er blevet træt af. Og det værste: En del ting der slet og ret er fejlkøb. Jeg har bestemt mig for at skære ned på fejlkøbene i fremtiden.

mega mussel

I anledning af vores forestående flytning forsøger jeg at rydde lidt ud i tingene. Jeg sætter til salg i Den blå avis, og jeg har lejet en loppestand som jeg overtager om et par dage.

pip

Jeg går derfor og samler lopper i poser og kasser, og jeg har en fornemmelse af at jeg kunne blive ved i det uendelige. Og så er det jeg tænker at jeg vist har for mange ting. Selv om jeg indrømmer at jeg har en materialistisk side, så er det simpelt hen for meget af det gode. Og det er en vældig rar fornemmelse at det svinder i tingene i disse uger.

ting

Billederne er af noget af mit porcelæn. Det skiller jeg mig ikke af med. Det skal med til Ravnegård.

GemGem

GemGem

GemGem

22 meninger om “Så mange ting”

 1. Kære Nana
  Det er vel nok nogle dejlige ting, du har, så jeg kan godt forstå, at du er glad for dem.
  Forrige år ryddede vi MEGET ud. Fine gamle ting og mærkevarer. Noget forærede vi væk til en af de lokale godgørende genbrugsforretninger – de var meget, meget glade. Resten solgte jeg på et loppemarked. Jeg solgte alt for billigt, men jeg ville bare af med det.
  Det, jeg vil frem til, er, at det var den skønneste fornemmelse af lethed, da det var overstået, også selv om vi havde smidt penge ud af vinduet.
  Rigtig god fornøjelse.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, letheden efter oprydning er nemlig sådan en god følelse! Jeg har også et par kasser til en genbrugsforretning, og desuden er jeg spændt på hvad der kommer ud af loppemarkedet. De penge man har brugt, får man jo ikke igen, så det er bare om at komme af med tingene inden man drukner 🙂 Og så lade være med at købe nye ting … !!!
   Kh Nana

 2. Hej Nana. Jeg ser, at du har meget af det ældre, sjældnere og meget eftertragtede Greengate. Nu ved jeg ikke, om du er super meget inde i det selv – hvis du er, så se blot bort fra min besked. Men hvis du sælger noget af det gamle – så vil jeg virkelig anbefale dig at du kigger rundt på de forskellige Greengate-grupper, bl.a. på Facebook, for at få indtryk af værdien.
  Noget af det ligger til mange kroner over de oprindelige “butikspriser”.
  Særligt i grupperne tiltænkt Greengate kan du få en flot pris, hvis du samtidig vælger af sætte tingene på auktion 🙂
  Blot et lille input,
  Tak for en dejlig blog.
  Vh. Cecilie 🙂

  1. Hej Cecilie.
   Jeg havde nok en anelse om at noget af det gamle Greengate er eftertragtet i Greengateelskende kredse, men jeg har ikke undersøgt det nærmere. Jeg har købt lidt engang imellem i mange år, så jeg har en pæn samling, det er rigtigt. Og nu tør jeg slet ikke tænke på det der er gået i stykker undervejs 😉 Jeg er svært glad for mit Greengate, så jeg tror jeg beholder det, men tak for dit input 🙂 Og tusind tak for dine pæne ord om min blog!
   Mange hilsner fra Nana

 3. Hej Nana
  Fordelen ved at flytte så tit, er nok at du finder ud af, hvor meget overflødigt du har, kunsten er at rydde op, sælge eller forære væk. Det må være lige så svært, som det er for Lisbeth, at skulle fælde sine elskede træer. Jeg flytter ikke, så jeg har rigtig meget, der kunne smides ud, så ligger det bare der og fylder alle vegne. Heldigvis virker mit købegen mest på planter 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Hej Lisbeth.
   Ja, man får ryddet godt op når man flytter, og derfor kan jeg heller ikke helt forstå at vi nu har så meget overflødigt. Jeg tror ikke vi havde overskud til at rydde ud sidst vi flyttede, (og så er der, med skam at melde, de dér fejlkøb som også er kommet til mens vi har boet her).
   Planter kan man da vist ikke få for mange af 😉 Og hvis du en dag bliver træt af ting der bare fylder, kan du jo heldigvis rydde ud i dem – uden at flytte 🙂
   Kh Nana

 4. Smiler da det kunne havde mig, der har skrevet det indlæg. Jeg samler og gemmer ( og køber, tys tys ). Ser jo mange gode ideer om hvordan ting kan laves om og få et hent nyt formål. Fantastisk. Det er bare knap så fantastisk at energi og tid ikke altid rækker hertil. Og imens fylder tingene. For ikke at tale om alle de ting, som kun sjældent bruges. De fylder, roder og stresser. Det er vist snart tid til endnu en oprydning.
  God arbejdslyst.

  Kærlig hilsen Susanne Josephine

  1. Ja, det er nemt at få gode ideer 🙂 Jeg kender i hvert fald godt det-dér med at energi og tid ikke helt rækker til at føre ideerne ud i livet … Og du har ret i at ting der bare står og fylder, kan virke helt stressende. Så vi må rydde op 🙂
   Kærlig hilsen Nana

 5. Jeg synes du har mye fint porselen. I disse dager hjelper jeg min mor med å tømme hennes hus. Hun har så ufattelig mye ting, og det er like før jeg blir minimalist 😉
  Jeg orker snart ikke flere ting.

  1. Ja, jeg kender godt følelsen af for mange ting! Hvor er det dejligt for din mor at du hjælper hende; det bliver meget nemmere at rydde op og rydde ud når man er flere om det 🙂

 6. Det også noget dejligt porcelæn, kan godt forstå du ikke vil af med det.
  Det rart at rydde ud i gemmerne engang imellem.
  Kan være jeg skal holde øje med din dba, måske sælger du noget jeg går og leder efter.

 7. Kære Nana
  Det er så befriende at få ryddet op og ud i alle sine ting. Du har godtnok meget fint, og jeg kan godt forstå det er lidt svært. Jeg er selv igang, og hold da op det er vildt så meget man kan få skrabt til huse 😉
  Rigtig god arbejdslyst.

  Knus
  Lone

  1. Det er nemlig rigtigt, Lone; det er helt befriende at slippe af med nogle ting. Jeg beholder nu alt det fine og skaffer mig kun af med det vi alligevel ikke har glæde af 🙂
   I morgen åbner min loppemarkedstand. Jeg er ret spændt på hvad der kommer ud af den!
   Dejlig onsdag til dig!
   Knus

  1. Det er et mærkeligt luksusproblem vi har … I den nærmeste fremtid kommer vi – af forskellige grunde – til at have færre penge mellem hænderne. Det glæder jeg mig nærmest lidt til, for så bliver det hele lidt mere enkelt. Vi kan ikke forbedre en masse på det nye hus, og vi kan ikke indkøbe en mængde nye ting. Det er på en eller anden måde en lettelse.
   Tak, Charlotte og i lige måde til dig!
   Knus

  1. Jeg har det lige omvendt. Jeg er god til at afhænde ting, og jeg savner dem aldrig. Til gengæld kommer jeg ret ofte til at købe noget jeg alligevel ikke rigtigt har brug for. Jeg vil virkelig forsøge at blive bedre til ikke at impulskøbe “forkerte” ting.

 8. Det er vist godt at jeg ikke bor i nærheden af dit loppemarked Så ville jeg nok blive fristet til at købe det hele Jeg er virkelig frygtelig til at finde en masse ting på loppemarkeder. Især ting jeg kan bruge i drivhus og have. Men så er det jo meget godt at det er til små priser. Det med at købe nye ting er jeg noget mere nærig med og desuden er vores hus ikke så stort, så det giver sig selv at jeg ikke kan blive ved med at proppe ind, før noget andet ryger ud.
  Jeg har længe overvejet at leje en loppestand. Synes det er en smart måde hvorpå man kan få lidt penge på sine gamle ting. Det med genbrug er ikke så tosset
  Håber du får et godt salg!
  Knus Vibeke

  1. Genbrug er godt! Jeg er spændt på hvad der kommer ud af at leje sådan en loppestand. Jeg har den i to uger fra i morgen, og jeg tænker (optimistisk) at jeg kan fylde den op med nye ting undervejs, efterhånden som de første bliver solgt 🙂 Jeg skal nok fortælle hvordan det gik. Måske gør du alvor af at få dig en stand 🙂
   Knus

 9. Åh, hvor jeg kender det. Jeg elsker smukke ting, sjove ting, bløde ting…. Og jeg har svært ved at skille mig af med dem, selvom jeg er holdt op med at bruge dem. Når jeg rydder ud, er jeg nødt til at køre ind til Kirkens Korshær med det samme. Ellers sniger de sig ind igen Men det er sådan en lettelse at få ryddet op.
  Kh, Karen

  1. Ja, det er altså godt at få ryddet op. Og rart at tænke på at andre kan få glæde af de ting man ikke længere bruger selv. Jeg er egentlig ret god til at smide ud, men jeg kunne godt tænke mig at blive lidt bedre til ikke at skaffe så meget til huse 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.