Så mange blomster, at jeg kunne sælge af dem

mange blomster

Der er mange blomster i vores skærehave lige nu. Da jeg opgav at sælge af dem, slap jeg tøjlerne, og siden har jeg kun vandet et par gange, luget lidt græs væk og klippet nogle visne blomster af hist og her. Alligevel har vi blomster i massevis. Altså virkelig massevis. Langt flere, end vi orker at plukke, og langt flere, end vi kan nå at bruge selv.

mange blomster
Buket på vej ud ad døren for at blive afleveret til sød veninde.

Jeg plukker buketter til alle jeg besøger, og alle der besøger mig får buketter med, når de tager hjem igen (på nær et par veninder der ikke fik blomster med i sidste uge. Undskyld! I må komme igen!)

mange blomster
Min datter plukkede lige en spandfuld blomster i går, inden hun drog hjemad til København.

Det er lidt tosset at dyrke blomster for at sælge af dem, at have succes med produktionen og så opgive salget. Det er også typisk mig. Jeg kan godt blive lidt træt af mig selv, når jeg gør sådan noget, men jeg nyder også at plukke af mine blomster i et tempo der passer mig, og jeg elsker at forære blomster væk i lange baner. Så helt tosset er det jo ikke.

mange blomster
Georginehovederne flyder nu i en zinkbalje. Det egner de sig så fint til.

Hvis du har mod på at se en lang, let rystet og aldeles uredigeret video fra skærehaven, finder du sådan en på bloggens Facebookside.

12 meninger om “Så mange blomster, at jeg kunne sælge af dem”

 1. Jeg kan sagtens forstå dig. Og det vigtigste er, at blomsterne giver dig glæde og sikkert også glæder en masse bier og andre insekter. På et tidspunkt kørte jeg hjem fra Møn og kom forbi en mark med “pluk selv blomster”. Jeg betalte 50 kr. – eller hvad det nu var – i en boks ved indgangen, lånte en saks og gik ind for at plukke af de smukke solsikker. Jeg kunne bare ikke nænne det, da det kom til stykket – for de var fyldt med bier. Det endte med, at jeg kun tog lidt af de pangrøde gladiolus (som jeg faktisk slet ikke synes om), for det var de eneste, der var “ubesøgte”… 😉

  1. Det var meget bi-betænksomt af dig at lade solsikkerne stå 🙂
   Der er masser af insekter i vores blomster, men jeg læste forleden (jeg har glemt hvor, men det var et seriøst sted) at ideen med at plante blomsterbælter i kanten af markerne ikke er god, for hvis der ikke er den samme slags blomster året efter, har man blot lokket en masse insekter til at slå sig ned et sted, hvor de ikke har en chance for at overleve på sigt. Uha, tænkte jeg, så er det jeg gør jo heller ikke godt, for jeg skal ikke have kæmpe skærehave igen næste år. Der stod også at en naturlig grøftekant er det bedste for insekterne, og den slags vækst har vi heldigvis meget af på vores grund …

 2. Kære Nana.

  Skønt med alle de blomster, men det er nok ikke så let at sælge, der hvor du bor, for de fleste har vel selv haver. Så fyld huset med smukke buketter og leg med farverne, sæsonen varer da heldigvis et stykke tid endnu.
  Mange hilsener fra Jette.

  1. Kære Jette.
   Det kan faktisk godt lade sig gøre at sælge hjemmedyrkede blomster her i Nordsjælland. Jeg kan bare slet ikke overkomme det. Jeg har en irriterende kronisk sygdom, som jeg af og til prøver at lade som om jeg ikke har, men den betyder i bund og grund at jeg bliver frygteligt træt og mister overblikket, hvis jeg påtager mig for meget. Således også med blomstersalget 🙂 Men, som du siger, der er en masse blomster at lege med, og det kan jeg jo gøre når jeg har overskud og overblik 🙂
   God solskinsdag til dig!
   Mange hilsner fra Nana

 3. Smukke buketter
  Jeg overvejer selv at lave en “skærehave”. Er der bøger du kan anbefale? Eller hjemmesider? Jeg er lidt på bar bund i forhold til blomsterdyrkning, så det ville være godt at læse lidt op inden.
  Vh Pernille

  1. Tak 🙂
   Hm … jeg har egentlig mest prøvet mig frem, men jeg har også sået blomster før … Jeg arbejder faktisk på at skrive et par vejledninger og lægge her på bloggen, og jeg håber at du kan bruge dem når de kommer 🙂 Ellers får man ofte en del hjælp, der hvor man køber frøene. Og den allermest inspirerende hjemmeside er, synes jeg, denne fra USA. Hvis du søger på frø i butikken, lægger hun en vejledning for hver enkelt slags. Den har jeg konsulteret når jeg har været i tvivl. https://www.floretflowers.com. Men først og sidst tror jeg at det handler om at kaste sig ud i det og få noget erfaring 🙂
   Mange hilsner fra Nana

 4. Altså jeg synes du skal klappe dig selv på skulderen: Du fik prøvet en drøm af! Du oplevede det eventyr det er at have sådan en skærehave. Det glemmer I aldrig! Du fik muligheden for at glæde en masse mennesker! Du gav dig selv en rigdom man måske kun får én gang i livet! Altsammen så godt og fint og tænk at du tør prøve drømmen af. Det er da så meget bedre end bare at lade den støve til i et hjørne af hjernen.

  Med hensyn til bierne og marker og dine blomster tænker jeg at insekterne nok finder ud af det og det er da ihvertfald bedre end at der slet ikke er noget mad til dem. Jeg synes de blomsterbælter er en vildt god ide og tit planter landmanden dem faktisk også de samme steder flere år i træk (fordi det fx er ud mod en vej hvor han/hun gerne vil give folk den glæde at kunne plukke). Du har vel også nogle blomster næste år og selvom det bliver færre så er det jo ikke en betonmark insekterne møder.

  1. Jeg klapper mig på skulderen 🙂 Tak Marina! Og, nej, jeg kan godt garantere at man ikke møder en betonmark her hos os 🙂 Vi fjerner faktisk beton i ret stor stil.
   Dejlig sensommerdag til dig!
   Kh Nana

 5. Hvor ser det skønt ud – hvis jeg boede i nærheden kom jeg forbi og tvang dig til at sælge mig sådan en spandfuld, som din smukke datter står med (og jeg mener sælge, for du kan sagtens sælge drømme i spandevis), – og Lisbeth har helt ret: I ligner hinanden så meget 🙂
  Kh, Karen

  1. Hvis du boede i nærheden, ville du FÅ en spandfuld blomster, søde Karen!
   Ja, min datter og jeg hører ofte at vi ligner hinanden – også måden vi bevæger os på 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.