Så blev hegnet sat op

hegnet
Nyt hegn

I fredags fik vi hegn langs forpladsen ud mod vejen. Det ser rigtigt pænt ud, synes jeg, og det føles rigtigt godt. Til foråret skal det males, og indtil da må det klare sig med den grundmaling, det er født med.

ravnegård
Hegnet, som vel nærmest er et stakit, er mage til den låge vi for et års tid siden fik sat op for at afgrænse gårdspladsen fra forpladsen.
Fra landbrug til bolig

De fleste af de ideer vi har, når det kommer til gårdens ydre, handler om at trække gården væk fra at ligne et aktivt landbrug. Her er store, åbne områder med plads til at vende en traktor, her er store lader med kæmpe porte, her er en eng, her er næsten ingen have. Det gav altsammen god mening, da der blev drevet landbrug fra gården, indtil foråret 2018. Men nu, hvor vi udelukkende benytter gården som bolig, ønsker vi, at den i højere grad udstråler netop det: En privat bolig. Det er ret omfattende ændringer der skal til, og mange af ideerne bliver nok aldrig til noget, men mange bække små … Og sådan en lille bæk er hegnet her.

hegnet sat op
I hegnet er en enkelt låge, og længere nede, ud for kørevejen, der fører ned langs længen til højre, er er dobbeltlåge, så man kan komme ind med en bil.
Næste skridt: Et espalier

Længe var vi i tvivl om, hvad der skulle ske på forpladsen, men for et par måneder siden, bestemte vi os endelig. Og nu er vi nået pænt langt. Det næste, der skal ske, er, at vi skal have et espalier på husgavlen, så den hvide blåregn (hedder det så en hvidregn?), som jeg har plantet op ad muren, kan få noget at klatre i.

hegnet sat op
Det er et ret langt stykke hegn, der nu løber langs vejen. Resten af vores grund er afgrænset af ligusterhæk. En del var her, da vi flyttede ind, og resten satte vi sidste efterår.
Jeg kan godt lide, når der sker noget

Jeg kan altså svært god lide, når der sker noget på gården. Og jeg er glad for, at hegnet kom op.

12 meninger om “Så blev hegnet sat op”

 1. Ja det er et flot hegn, I har fået op nu, det er både pænt og tjener et godt formål, så hundene bliver på matriklen.
  Jeg kom til at tænke på, hvor jeres bil holder, for den skal nok ikke den vej ind, det vil være lidt upraktisk.
  Kh Lisbeth

  1. Tak! Vi er så glade for det.
   Vores bil holder omme bagved gården, hvor vi har en anden – lågeløs – indkørsel. I perioder, hvor vi gerne vil køre ind ad hovedindgangen, tænker jeg, at vi lader dobbeltlågen stå åben. – Det samme, når vi venter gæster 🙂
   Kh Nana

 2. Kære Nana
  Det er vældig godt ud, selvfølgelig, når det er jer, der laver det.
  Som Lisbeth tænkte jeg også på det med bilen, men I skal jo da ikke på arbejde hver dag, hvis der skal åbnes og lukkes en dobbeltlåge hver gang.
  Enig: Det er skønt, når der sker noget nyt.
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Tak 🙂 Vi er også vældig glade for det.
   Som jeg også lige skrev til Lisbeth, har vi en anden indkørsel til gården. Her er ingen låge. Og så tænker jeg, at vi i perioder vil lade lågen til forpladsen være åben. Hvis man har en dag eller to med en masse kørsel eller venter gæster, fx. Vi skal lige træne nogle rutiner 🙂
   Kh Nana

 3. Det er et rigtig flot stakit..som holder de firbenede “hjemme”. Har I selv sat det op…Det er et stort arbejde..Flot Lavet..

  1. Ja, vi er altså også glade for det 🙂 Niks, vi har ikke selv sat det op. Det er snedkerarbejde 🙂 Vi er ikke særlige ferme med hænderne, desværre. Det ville ellers være smart, når man bor, som vi gør …

 4. Tillykke med det nye hegn! Dejligt, når man kan sætte flueben ved nye tiltag. Og I er flittige med den slags, det er noget af et arbejde at ændre indtrykket fra aktivt erhverv til privat bolig – men I er nu godt på vej 🙂

 5. Super flot hegn. Det former sig rigtig rundt omkring. Til et hegn som det der vil jeg på det varmeste anbefale dig at invistere i en Wagner el malersprøjte. Det vil tage dig en tredjedel af tiden at male det. Og jo, du kan godt bruge sådan en, bare øv dig lidt på et par stykker pap først så du fornemmer hvor hurtigt du skal flytte strålen for det ikke løber.Vi bor også på et nedlagt landbrug og har haft Wagner i 20 år. Den første sled vi op. Den nye købte vi en med større malingsbeholder. Selvom den er lidt tungere at stå med, har vi ikke fortrudt det.
  Glædelig jul til dig og familien

  1. Hej Katrine.
   Tak for din kommentar! Og tak for din anbefaling! Jeg vil straks give den videre til overhegnsmaleren her på gården: Min mand. Det lyder bestemt som en god idé! Når man bor sådan et stort sted, gælder det om at have nogle ordentlige redskaber, så tingene ikke tager 100 år 🙂
   Tak – og god jul til dig og dine!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.