Rosendrømme

rosendrømme

Der er altså bare noget over roser. I hvert fald når de blomstrer. Vi anlagde for ganske nylig et rosenbed på gårdspladsen. Vi har snydt lidt i den ene ende af bedet og indlemmet en smuk klatrerose, der stod på gårdspladsen i forvejen. Jeg ved ikke, hvad den hedder (det ved du, måske?), men den er sund og smuk, og blomsterne dufter helt vidunderligt. Lige nu blomstrer den overdådigt.

rosendrømme
Den smukke klatrerose fotograferet i går.

Et par af de nyplantede roser er også sprunget ud. Det er Comte de Chambord og Gentle Hermione. De er jo ganske unge og har kun få blomster, men det bliver de enkelte blomster ikke ringere af. Jeg nyder i den grad de roser!

Comte de Chambord
Comte de Chambord dufter helt vidunderligt.
rosendrømme
Gentle Hermione har jeg aldrig haft før, men den lover godt.

Op ad den østvendte længe har jeg sat et par Edenroser. Den ene fik vi i indflytningsgave, men den fandt først sin endelige plads sidste år, og den anden købte vi i efteråret.

rosendrømme
Eden, også kaldet Willestrup er en af mine yndlingsroser. Dens blomster er overvældende smukke, og så er den sund.

De to Edenroser er altså også ganske små. Jeg er heldigvis ret god til at forestille mig, hvordan forsvindene små planter med tiden vil vokse sig fuldstændig overvældende. Tænk bare, når to kæmpestore Edenroser dækker det meste af muren. Suk. Det bliver smukt.

rosendrømme
Det er godt, vi har sat espalierer på væggen, så kan man se, hvor Edenroserne står, for der går nogle år, før de ser ud som i mine rosendrømme. De to små oliventræer købte jeg for nylig. Jeg håber, vi kan finde ud af at overvintre dem og have glæde af dem i mange år.

Nu vil jeg sætte mig ud på gårdspladsen og drømme flere rosendrømme. Jeg har foræret mig selv Claus Dalbys nyeste en bog [reklamelink], og den nærer den slags drømme.

Reklamelinks:
Havemøbler i alu/rattan
Plantekurve

14 meninger om “Rosendrømme”

 1. Draga Nana,
  Este incantator locul tau de relaxare dun curte! Apoi, trandafirii sunt superbi.
  Imi place cum arata pietrisul prin curte. Dar cum se intretine ? Ma refer la frunzele care cad (am nuc si mar in curte)?
  Imbratisari, Mia

  1. Kære Mia.
   Vi har ærtesten (grus) på vores gårdsplads, og der er ingen træer på gårdspladsen, så vi har ikke ret mange nedfaldne blade på stenene. Men vi har faktisk planer om snart at plante et træ midt på gårdspladsen, og så skal vi jo nok til at rive blade sammen om efteråret …
   Kh Nana

 2. Jeg elsker roser, og et rosenbed på jeres gårdsplads er en skøn idé, Nana! Det må du vise mange flere billeder af efterhånden, som de nye roser vokser op.
  Her hos os er vores smukke lyserøde klatrerose ramt af stråleplet – det er til at græde over.

  1. Det er så ærgerligt, at nogle af jeres roser har fået stråleplet. Jeg har flere gange haft roser, der har været ramt, og det er ikke lykkedes mig at kurere dem. Jeg håber, I finder ud af noget, så I igen kan få roser med friske, grønne blade!

 3. Der findes så mange smukke lyserøde roser, så jeg vil ikke kunne sige hvilken din er – men smuk det er den.
  Det bliver så godt når de små nye også vokser til og pryder den hvidkalkede mur.
  Rosendrømme er skønne drømme 🙂

  1. Ja, jeg glæder mig altså også til, de allesammen er lidt større 🙂
   Jeres rosenhæk er garanteret helt fortryllende lige nu …!?!

 4. så fint det er og bliver. Noget af det førte vi gjorde da vi købte vores går i efteråret 2015 var at plante 3 klatreroser. De er riiigtig store og frodige nu og var det allerede sidste år. Så du skal ikke vente længe 🙂

 5. Det ser dejligt ud. Og et er nemt at forestille sig, hvordan de vil vokse op og dække muren. Hmmm… Mon man kunne skrue en Eden ned et sted? 🙂
  Kh, Karen

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.