Rengøring

Jeg trives bedst med at have et nogenlunde rent hjem. Man kunne argumentere for at jeg så ikke skulle fylde det med hunde og katte, men hundene og kattene er helt klart vigtigere end et hår- og poteaftryksfrit hjem.

Når man har masser af pelsdyr, kræver det dog nogen rengøring hvis man også gerne vil færdes i rimeligt hygiejniske omgivelser. Vi har altid gjort rent en gang om ugen. Sådan grundigt rent. – Suppleret med en hurtig runde med støvsugeren og en svamp henover håndvasken når der trænger.

køkkenrengøring

Jeg har i perioder af mit liv haft rengøringshjælp, men det har altid været en kort fornøjelse. Enten vil jeg bare hellere selv, eller også har jeg endnu ikke mødt den perfekte rengøringshjælp.

trappe

Under alle omstændigheder tillader budgettet ikke den slags luksus i disse år. Vi gør selv rent, og det er fint. Men vi er begyndt at snyde. Vi gør ikke rent en gang om ugen, men i stedet cirka hver 10. dag. – Ja, plus det løse, men det løse går så hurtigt at man næsten ikke mærker det. Og sikke da en forskel. Det er godt at snyde. Gad vide om man kan snyde andre steder og blive endnu gladere …?

rengøring

Billederne i indlægget tog jeg lige da vi havde gjort rent i forgårs (hvilket betyder at der stadig er en hel uge til næste rengøringsdag). Der er for en gangs skyld ingen hunde med på billederne. De var ude at gå tur. Til gengæld er der et billede af den søde Rosa:

rosa

Nu er det ikke huset der kalder på rengøring, men højbedene der kalder på jord. Så jeg vil skynde mig ud til pallerammerne, jordbunken og hestemøget (jeg har lige fået 10 m3 leveret).

Få en email når jeg udgiver et indlæg

Indtast din e-mail adresse for at modtage besked om nye indlæg.

20 meninger om “Rengøring”

 1. Vi gør også normalt rent i flere tempi – det dur ikke, at det meste af lørdagen går med rengøring. Køkkengulvet skal fejes hver dag og helst vaskes et par gange om ugen – våde hundepoter friske fra marken – og støvsugning gør vi løbende. Normalt tager jeg en tur, mens Per er til hundetræning. Så kan gulvet nå at tørre, før der igen kommer våde hundepoter på.
  Det er dejligt med et rent hus, men det er trods alt vigtigere, at man kan være der uden hysteri og uden at gå til i skidt. Brændeovn, hunde, madlavning – alt godt griser 🙂
  God weekend og kh, Karen

  1. Åh, ja, jeg kender godt tricket med at vaske gulv når hundene er ude af huset. Det er så ærgerligt når gulvet er fuldt af fodspor inden det er tørret 🙂 Du har fuldstændig ret: Jeg plejer at sige præcis som du at alt godt griser 🙂
   Tak, Karen, og god weekend til jer!
   Kh Nana

 2. Lige min stil, en hurtig støvsugning, med hunde i hus og have, går der ikke mange timer, inden det er beskidt igen.
  Vil vi have hunde, må vi tage det hele med, jeg kan ikke undvære dem.
  Kh Lisbeth

  1. En hurtig tur med støvsugeren, så kan man klare en dag eller to mere 🙂 Og hundene vil vi ikke undvære!
   God weekend til jer og hundene!
   Kh Nana

 3. Helg og rent hus går hånd i hånd hos oss og det er den beste følelsen. Med to ryddige voksne personer i huset er det likevel begrenset hvor mye rot og skitt som kan produseres på en uke.

  1. Nej, jeg tænker at I har knapt så mange dyrehår og poteaftryk 🙂 Det må være meget nemmere at holde hus når man ikke omgiver sig med store mængder pelsdyr som vi gør 🙂

 4. Lækkert med et rent hjem.
  Her bliver der kontinuerligt gjort rent.
  Hvidt over alt. Børn og dyr.
  Kan ikke leve hvis ikke mine bare tæer kan gå uden at få krummer på sig.
  Der har jeg virkelig et ømt punkt :///

  God weekend
  Charlotte

  1. Jeg går også ofte en runde med støvsugeren, men jeg støvsuger aldrig krummer op, for det gør westierne. Nærmest inden krummerne rammer gulvet. Jeg kan anbefale at du anskaffer dig en westie. Så vil du aldrig træde i en krumme 🙂
   Tak, Charlotte, og i lige måde til jer!

 5. Jeg har heldigvis fået et mere løst forhold til rengøring, så en uge eller 10 dage er også fint for mig. Da vi havde en sort fældende hund gik det ikke, men man bliver heldigvis også klogere på det punkt.
  Lige pt. funderer jeg over stibelægningen i haven, hvor slotsgrus er meget smukt, så tror jeg alligevel jeg tager perlesten, som ikke så let slæbes med ind under poterne.

  1. Jeg er ret vild med vores nye, løse forhold til rengøring 🙂 Jeg har godt læst at slotsgrus – som jeg også synes er super pænt – bliver slæbt med ind, så jeg kan godt forstå at du hælder til perlestenene. Vores collie får meget ondt (!) under poterne af at gå på perlesten, men westier er heldigvis ikke så sarte 🙂

 6. Man får med alderen vist et mere løst forhold til rengøring,..måske fordi så mange andre ting også skal nås og har værdi.
  Jeg er dog også pjattet med et rent og ryddeligt hjem, så man er splittet nogen gange.
  Vi har slotsgrus – men ingen hunde til at slæbe ind, så det går nok.
  Nu vil jeg gå i gang med 4 maskiners vasketøj, der skal lægges sammen og noget stryges – men først lige en halv times strik :)!

  1. Ja, jeg trives også bedst i et rent hjem, men man behøver ikke overdrive 😉
   Jeg synes slotsgrus er noget af det pæneste! Og uden hundepoter bliver det næppe slæbt indenfor i større mængder. I må i det hele taget være sparet for en del snavs når I ikke har hunde … 🙂

  1. Hej Malene. Velkommen til min blog!
   Vi bruger vel omkring 5 timer, og huset er knapt 300 m2. Men så er her ikke gammelsnavset, for vi løber de mest udsatte gulve over med støvsugeren hver-hveranden dag, vi holder altid køkkenet rent og gør løbende lidt ved badeværelserne … jeg vil tro at vi alle de andre dage gør små-rent i en halv times tid.

   1. Tak for velkomst og svar. Ja, det kræver sin kvinde/mand at holde huset opryddeligt og rent. Jeg synes også, det er hyggeligt at have det pænt …. jeg hader bare at gøre rent. Jeg kommer til at tænke på alt det andet, jeg kunne nå i stedet for :o) Så enten skal jeg have hjælp til det, eller finde nogle gode tanker frem i mit hoved, når kosten og kluden svinges. Vi har børn på 5 og 9 og en hund inde … og bor også på landet.

    1. Hej igen Malene.
     Jeg forsøger at hvile i de dér dagligdagsting som tøjvask, oprydning, blomstervanding og rengøring. Det lykkes ikke altid, men for det meste hygger jeg mig lidt med det. Jeg har et pænt tørrestativ, pæne æsker til at rydde op i, en pæn vandkande og en pæn gulvskrubbe. Det hjælper 🙂 Men du har da ret: Det ER et stort arbejde at holde hus, og hvis man har et fuldtidsjob ved siden af, kan man godt blive overvældet 🙂
     God dag til dig – forhåbentlig fyldt med ting du holder af!
     Solskinshilsner fra Nana

 7. Jeg trives også meget bedre med et rent hjem. Man går ligesom ikke rundt med den dårlige samvittighed over man ikke lige har fået gjort dit og dat. I stedet kan man bare nyde sit dejlige hjem. Burde også blive bedre til bare at få sat en fast dag hvor hele hjemmet lige skal have en hånd.

  Super lækkert hjem du har dig der 🙂

  1. Tak! Vi købte gården for knapt et år siden, og vi brugte de første 8 måneder på at tilpasse hovedhuset så det passer til os 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.