Rekordmange læsere

rekordmange læsere
2629 sidevisninger og rekordmange læsere

Sidste mandag udgav jeg en vejledning i lathyrusdyrkning, og om tirsdagen havde Mit landliv flere læsere, end nogensinde før på en enkelt dag. I mange timer var der omkring 50 læsere på én gang, og det er betydeligt flere, end jeg almindeligvis har.

rekordmange læsere
Dette skærmbillede stammer fra Google Analytics, som er et redskab, der giver mulighed for at se forskellige statistikker bag bloggen. Her ser man, hvor mange læsere, der besøgte Mit landliv på et tilfældigt udvalgt tidspunkt sidste tirsdag.

På tirsdagens bundlinje stod, at jeg havde haft flere unikke besøgende og flere sidevisninger end nogensinde før:

rekordmange læsere
Jeg ved godt, at hvis jeg sammenligner med mange andre blogs, er disse tal ikke særligt imponerende, men når jeg sammenligner med Mit landlivs egne tal, afslører de, at dagen bød på rekordmange læsere. Og det er da værd at bemærke.
Lovestorm på Facebook

Jeg plejer ellers at have flest besøg på dage, hvor jeg har udgivet et indlæg. Det havde jeg ikke i tirsdags. Men jeg havde uploadet et link til mandagens indlæg i en stor havegruppe på Facebook. Og af en eller anden grund – eller måske af flere grunde, var der usædvanligt megen aktivitet på det Facebookopslag.

facebook
Hele 75 kommentarer ligger der under mit Facebookopslag. Det oplever jeg ikke ret ofte.
Fokus og opskrifter

Om onsdagen var der stadig høj aktivitet på min blog, og de mange besøg satte nogle tanker i gang.

Jeg ved godt, at en blog med ét emne typisk har flere læsere, end en blog, der som min, breder sig over mange emner. Jeg ved også godt, at blogindlæg, der indeholder en eller anden form for opskrift, generelt har flere læsere, end et blogindlæg, der formidler en stemning eller fortæller en lille historie fra hverdagen (som det er tilfældet med de fleste af indlæggene på min blog). Og jeg mærkede en snert af ærgrelse over, at jeg ikke har sådan en super skarpt fokuseret blog, fuld af opskrifter. Jeg tror endda, at jeg i et splitsekund overvejede at dreje bloggen i en ny retning.

Storhedsvanvid og præstationsangst

Jeg nåede også at blive ramt af momentant storhedsvanvid. Jeg fik nemlig den tanke, at jeg kunne skrive en hel bog om sommerblomster. Jeg havde allerede kapitelinddelingen klar i hovedet.

Samtidig var jeg ude i noget, der lignede præstationsangst i forhold til at formulere de næste blogindlæg. Ville mine nye læsere (for der var en del, der skrev sig på min emailliste) hænge på, når bloggen handlede om andet end blomsterdyrkning?

lathyrus
Et af mine mange ærteblomstbilleder. Dette har jeg, så vidt jeg husker, aldrig vist før.
Tilbage til hverdagen

Siden har både forfatterdrømme og præstationsangst lagt sig. Mit læsertal er tilbage til normal. Bloggen har ca. 1000 daglige sidevisninger, tallet er støt stigende, og jeg er vældig tilfreds. Kun kan det undre, hvad det var, der gjorde, at jeg pludselig havde rekordmange læsere. Hvorfor blev lige det opslag på Facebook så eksponeret, og hvorfor affødte det så mange besøg på bloggen? Det er nok et sammenfald af flere ting: Et ret godt billede af nogle frodige ærteblomstplanter, en god titel, en vejledning i noget, mange drømmer om at kaste sig ud i, et godt tidspunkt. – Både hvad angår emnet (det er nu, man skal købe lathyrusfrø, og snart man skal forspire), og hvad angår opslaget på Facebook (jeg slog det op sen eftermiddag og har formentlig ramt et tidspunkt, hvor mange besøgte havegruppen).

cosmos
Hvis jeg for alvor havde sat næsen op efter at slå flere rekorder med min dyrkningsvejledning til cosmos, var jeg blevet slemt skuffet. Det indlæg opførte sig helt gennemsnitligt og hverdagsagtigt.

I stedet for at spekulere mere over, hvad der skete, da indlægget Succes med lathyrus fik så stor opmærksomhed, og i stedet for at planlægge, hvordan jeg kan gentage succesen, vil jeg bare passe min blog. Helt ligesom jeg plejer. Jeg har altid været glad for hverdagen, også den på bloggen.

Og mon ikke det pludselig sker igen en dag, helt uden at jeg har planlagt det eller gjort noget særligt for det, at bloggen igen sætter en rekord?

Tak fordi du læste med i dag! – Og hvis du er nytilkommen: Velkommen til!

Få en email når jeg udgiver et indlæg

Indtast din e-mail adresse for at modtage besked om nye indlæg.

16 meninger om “Rekordmange læsere”

 1. Til lykke med læsertallet!
  Og der kan du bare se, hvor begejstrede vi er for ærteblomster – og så vil du hverken have dem mere eller sælge dem ved vejkanten;-)
  Nåvel, man må nøjes med at nyde de fine billeder af dem og alt det andet, for det gør man!
  Kh

  1. Tak, Marianne! – Og hi-hi, ja, jeg kan godt se, hvad du mener 🙂 Når jeg ser billederne vil jeg også rigtigt gerne have et lathyrushav igen … men i år SKAL vi altså have gang i nogle mere blomsterfattige, men nok så vigtige, projekter 🙂
   Tak for din søde kommentar!
   Kh Nana

 2. Det var da skønt, at du havde så stor succes med indlægget om ærteblomster! Det vil sikkert blive ved med at arbejde for dig og trække læsere til. Sådan er det i hvert fald med nogle af mine boganmeldelser – de bliver ved med at blive læst længe, længe efter udgivelsen. Du har grund til at være stolt af så flot et besøgstal – men du tilbød jo også haveinteresserede en udførlig guide til lathyrusdyrkning. Det var et indlæg, der tydeligvis havde værdi for mange.

  1. Ja, der er visse indlæg, som bliver ved med at være populære. Jeg ved, at du også har det om fastelavnskatten 🙂 De af mine indlæg, der ligger højt i årevis, er ofte nogle, der ikke var særligt læste, da de udkom. De får så efterfølgende – af årsager, som er skjult for mig – en god placering i Google. Det er ikke lige til at gennemskue, hvad det er, der sker i Google 🙂
   Tak for dine pæne ord, Randi!
   Kh Nana

 3. Tillykke med din ‘your stats are booming’ dag 🙂 Det sker af og til, når man lige rammer et eller andet aktuelt og får det delt de rigtige steder. Det er skønt, når det sker. Jeg har gjort mig nøjagtig de samme overvejelser, som du har, og jeg har også valgt at fortsætte stilen med de forskellige indlæg. De faste læsere kan lidt variationen, og af og til kommer der sådan en boost dag.
  Kh, Karen

  1. Tak 🙂 Ja, jeg tænker, som du, at jeg må holde fast i den blog, der nu engang er min. Tænk hvis man havde tid til at have to blogs. Så kan man prøve nogle andre ting af. – Du kunne få “My Evil Twin” (er det ikke det, du kalder din “anden blog”?) 🙂 Indtil da, må vi bare nyde det, når der pludselig står “Your stats are booming” …
   Kh Nana

 4. Jeg startede også med at læse hos dig i sin tid, fordi der var noget havehalløjsa. Siden er jeg blevet hængende og nyder dine indlæg om hverdagene.

 5. Tillykke med det
  Nogle gange har man bare succes med et indlæg, andre gange bliver der næsten ikke set på det. Jeg opgiver at finde ud af det og fortsætter som du ufortrødent. Der er nok også mange, der gerne vil i gang med at så lathyrus nu, så den er sikkert godt nok.
  Ja ja det viser tallene jo også 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Tak 🙂
   Du har ret: Det er ikke til at gennemskue, hvad der gør et indlæg populært – og det modsatte. Og jeg er ret sikker på, at vores taktik er fornuftig: Vi fortsætter bare, ligemeget hvad 🙂
   Kh Nana

 6. Ja, det er noget pudsigt noget det med indlæg og hvor populære de bliver. Kan se med egne indlæg på min IG eller hvis jeg poster i nogle af de store FB-grupper, der har tidspunktet jeg gør det på helt sikkert noget st sige, og mht blomster og planter der elsker jeg selv de der gode og nemme vejledninger. Tillykke med det, det må være dejligt, og jeh er sikker på at mange nok skal blive hængende 🙂

  1. Tak for de søde ord, Carina! Og, ja, det er altså mærkeligt, at det er så uforudsigeligt hvilken respons man får på de sociale medier. Jeg tror, du har ret i, at det i nogen grad handler om tidspunkt. Jeg kunne godt tænke mig at eksperimentere lidt mere systematisk med det 🙂

 7. Wao – sikke flotte besøgstal. Både på det indlæg, men også i det daglige! Det var et rigtig fint indlæg, som ramte lige ned, der hvor mange står lige nu – og så har du bare en fantastisk stil!

  1. Tak, Frede, for at tale så smukt om min stil! Det med besøgstallene er svært at forholde sig til, synes jeg, fordi de få blogs, der offentliggør deres besøgstal, er sådan nogle giganter, som jeg ikke bliver særligt opløftet af at sammenligne mig med 🙂 Så nu sammenligner jeg bare med mig selv 😉

 8. Hvor er det skønt at læse om – jeg morer mig over at du i begejstring over det store antal klik nærmest går igang med at skrive en bog, men glæder mig over at du forsætter din blog i samme stil som hidtil. Så kan jeg stadig følge dig, for i længden vil jeg hellere læse om din dagligdag.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.