Ravnegård. Før-og-efter billeder #1

før-og-efter billeder
Før-og-efter billeder

Jeg har siddet og set på billeder af Ravnegård som den så ud da vi overtog den. Jeg er ikke ret god til at huske at tage før-billeder, men nogle har jeg da. Og når man ser dem, bliver det tydeligt hvor utroligt meget der er sket på gården siden maj måned.

Jeg har udvalgt fire før-billeder og forsøgt at tage efter-billeder præcis samme sted. Det er ikke helt nemt fordi døre er fjernet og vægge kommet til, men det er lykkedes nogenlunde.

Stuerne

Det første billede er fra dagligstuen. Væggen med de to døre vender ud imod det der i dag er køkkenet. I maj sidste år førte døren til venstre i billedet ud i bryggerset, og døren til højre førte ud i den korridor der lå mellem bryggers og køkken.

døre

I dag er der ingen døre, men i stedet en reolvæg. Den åbenstående dør som skimtes til højre i billedet, har vi sat i. Den fører fra spisestuen ind i dagligstuen.

reolvæg

Billedet herunder er taget fra dagligstuen. Til venstre er den væg hvor den lange reol (billedet ovenover) nu står. Døren lige frem er blændet. Midt i rummet sidder i stedet en dobbelt glasdør. Når man ser igennem døren på før-billedet, ser man en stor stue som i dag er delt op i to mindre stuer. Man skimter yderst til venstre brændeovnen (som ikke findes længere) og bag den, ser man ud i entreen.

før-og-efter billeder

På det følgende billede, ses den nye dobbeltdør, og du kan se hvordan den store stue er delt op i to rum. Du ser ind i spisestuen og fornemmer at bag den ligger salonen. Salonen har sit helt eget indlæg her.

før-og-nu billeder
Billeder fra førstesalen

Så er vi gået op på førstesalen hvor det første billede viser tårnværelset som det så ud i foråret. Det er mig i spejlet, og jeg står opad væggen overfor skabene.

skabe

Efterbilledet har ikke helt samme perspektiv, for nu er der et walk-in-closet i rummets længde. Rummet er i dag kun halvt så bredt som det er på billedet herover. Det betyder at jeg ikke kan komme helt så langt tilbage når jeg fotograferer, men det er næsten lykkedes at få samme perspektiv. Du ser hvordan skabene er væk, at der er kommet en anden farve på vægge og gulv og at trapperækværket er et andet. Jeg har allerede fortalt om tårnværelset- og fortalt hvordan det har fået sit pompøse navn – i et andet indlæg.

tårnværelset

Går man igennem tårnværelset, kommer man ud i palmehaven. Igen et ret overvældende navn som jeg nok skal forklare ved lejlighed. Tidligere førte en trappe fra køkkenet herop. Det betød at en del gulvplads var optaget af trappen. Den bestemte vi os for at sløjfe, …

trappekasse

… så nu er der blevet mere gulvplads:

repos
Det gik lidt hurtigere, end planlagt

Da vi købte gården sagde vi til hinanden og til andre at vi ville tage den med ro. Vi ville bare forandre nogle småting henad vejen. Ligeså stille. Det holdt så ikke. Billederne her er endda blot eksempler. Jeg kan vise mange flere før-og-efter motiver. Derfor har jeg også kaldt dette indlæg Før-og-efter billeder #1. Der kommer flere indlæg i serien. Og kender jeg os ret, finder vi nok også på mere at forandre. Jeg har faktisk en del ideer til badeværelset …


24 meninger om “Ravnegård. Før-og-efter billeder #1”

 1. Det kommer ikke bag på mig, at I har ændret meget mere end først tænkt. I har styr på tingene og ved, hvad I vil have efter mange års flytteerfaring 🙂 Jeg har lavet indlæg om læhegnet til dig i dag.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, vi har god flytteerfaring 🙂
   Tusind tak for læhegnsindlægget, Lisbeth! Vi så på det i går, og vi glæder os til det næste i serien 🙂 Vi håber at vi kan komme igang med noget læhegn mod nord i løbet af den kommende havesæson.
   Kh Nana

 2. Åh det hele er så flot , enkelt og hyggeligt . Glæder mig til flere billeder .
  God weekend
  Anita Kjeldsen

 3. Jeg elsker før og efter billeder og især af jeres smagfulde hjem. I har en fantastisk sans for detaljen og jeg nyder at følge med. Men pyha, det må være en bekostelig affære 😉

  1. Tak for de pæne ord om vores indretning! Og, ja, det er jo ikke gratis, men til gengæld er der andre ting vi ikke bruger penge på. Vi rejser fx næsten aldrig. Det er mit indtryk at mange mennsker bruger mange penge på rejser. Vi betaler i stedet elektrikerregninger og køber nye hårde hvidevarer og den slags 🙂

 4. Hvor er det et skønt hjem I har fået lavet jer. Det er sjovt at følge med og lade sig inspirere… glæder mig allerede til #2 :0)

  1. Ja, det er sjovt at give sig tid til at se hvor langt vi egentlig er kommet. Jeg bliver selv helt imponeret 🙂 – Men det er jo ingenting imod hvor meget du når, Anette! Jeg har lige været ovre at se dit nytårshaveindlæg 🙂
   Kærlig hilsen Nana

 5. For en imponerende forandring dere har fått til på egentlig kort tid. Lyst, fint og lekkert. Nå kan bare våren og solen komme for å gjøre det hele enda mer innbydende.

 6. Det ser dejligt ud og især den store bogreol du kan da aldrig keder dig med så mange bøger skønt. Desværre har nu ikke plads til mange bøger men låner flittig på Bib.
  Og det er da gået hurtig med alt det i har lavet så rart du kan slappe lidt af og nyde det hele.

  1. Tak, Jonna! Vi er vældig glade for vores bogreoler som vi har fået bygget så de passer lige til vores bøger 🙂 Og du har ret: Nu er det tid til at slappe af og nyde. Det skal vi huske!
   God weekend til dig!
   Kh Nana

 7. Hvor er det bare blevet smukt i klassisk Nana-stil. Renhed, luft og lys. Det må være dejligt at have plads til bøgerne ét sted. Jeg tror, jeg ønsker mig et større hus 🙂
  Kh, Karen

  1. Tak, Karen! Vi har i mange år haft vores bøger spredt i mange rum, og det er der nu også en vis charme over, så du behøver slet ikke et større hus 🙂
   God weekend til jer!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.