Ravnegård, 30. maj 2018

30. maj

I dag startede dårligt med at vi fandt to skambidte ænder i andegården. Den tredje var væk. Ræven havde været på besøg. Så sørgeligt. Vi er ikke rigtige landboere. Vi kan ikke aflive en and. Men den lokale landmand – som vi  har købt gården af – var sød og hjalp. Nu har vi hverken høns eller ænder. Jeg håber vi får fjerkræ igen en dag, og at det lykkes os at beskytte dem bedre. Jeg hader når mine dyr dør, og jeg har været ked af det hele dagen.

Men dagen har også bragt gode ting. Indenfor tager stuerne form. Nu er der tre stuer i stedet for to. I den store stue er to døre blændet. Imellem stuerne er gjort plads til dobbelte døre med glas. Listeloftet og pyntebjælkerne er væk, og i stedet er et loft med nymalede gipsplader. Strukturtapetet er taget ned, og i stedet er der filt som har fået grunder og står klar til at blive malet.

ombygning
Det er sjovt at vi har indrettet så mange huse at vi har fået en egen stil. Stuerne ligner pludselig noget fra vores tidligere hjem.
Billedet her er taget for et par uger siden. Det er godt nok taget fra den modsatte retning, men giver alligevel et indtryk af forandringen. Brændeovnen og halvvæggen ind til køkkenet er væk. (Men westierne futter heldigvis stadig rundt i stuerne).

I dag har vi fået slebet nogle gulve på 1. salen, og nu er der ikke noget der skal slibes foreløbig hvilket betyder at vi slipper for mere støv. Så i morgen gør vi køkkenet rent. Jeg glæder mig til at få hjemmelavet mad.

færdigmad
Coop har nogle udmærkede færdige salater som vi har spist en del af. Men jeg håber på nyopgravede, nykogte kartofler til aften i morgen.

Udenfor har vi fordelt de fleste havemøbler, og der er opstået flere fine hyggekroge.

gårdsplads
Her er også roser på gårdspladsen. Ikke som på Vadekærgård, men så overvældende roser skal man altså lede længe efter.

Og i forhaven blomstrer valmuerne:

valmuer
Det er så hyggeligt at opdage hvilke planter der gemmer sig rundt omkring på grunden. Der er faktisk flere, end jeg troede ved første øjekast.

På bundlinjen står at vi elsker at bo her. Men ræven er jeg træt af!

23 meninger om “Ravnegård, 30. maj 2018”

 1. Virkelig øv med den ræv! Vi har også prøvet det en gang med hønsene – det er ubehageligt. Håber, i finder en måde at rævesikre jeres kommende fjerkræ. Jeg kan også genkende stilen i jeres nye stuer – det ser rigtig, rigtig godt ud!

  1. Åh, ja, vi går rundt og føler os så skyldige fordi vi ikke har passet godt nok på vores ænder. Men de fleste der har fjerkræ har vist prøvet kræfter med ræven.
   Ja, jeg håber stuerne bliver fine. Nu kan man begynde at forestille sig hvordan de kommer til at se ud 🙂
   Fortsat god sommeruge til dig, Frede!

 2. Kære Nana
  Uf for en oplevelse med ræven 🙁 Godt med en god nabo i sådan en situation.
  De udendørs billeder er så hyggelige…, og indendørs er godt på vej, kan jeg se.
  Har I overtaget en kartoffelmark/bed?
  Kh Lisbeth

  1. Han var bare så sød og kom med det samme da jeg ringede i morges. Sådan en nabo er da guld værd!
   Niks, vi har ingen kartofler selv, så jeg må ud at købe 🙂
   Kh Nana

 3. Det var synd, håber I får mulighed for at få lukket ordentligt af for ræven, så I igen kan have fjerkræ.
  Stuerne har fået et noget anderledes look, flot ser det ud.
  Held og lykke med de nye kartofler i morgen, her hos os svælger vi i nye kartofler, så lækkert.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, det var så synd at de søde ænder skulle lade livet på den måde.
   Nye kartofler er altså bare noget af det bedste 🙂
   Kh Nana

 4. Det var synd med ænderne – men alligevel på en måde naturens gang. Hvor er I allerede nået langt med at sætte jeres eget præg på jeres nye hjem.

  1. Jeg bryder mig ikke om naturens gang 😉 – Ej, det er også fordi ænderne ikke har haft en fair chance fordi de var stækkede. Og det med stækningen er jo vores værk. Vi må overveje om vi skal lade de næste ænder (hvis vi får flere) forblive ustækkede …
   Ja, nu kan man fornemme hvordan stuerne bliver. Det er rart!
   Dejlig solskinsdag til dig, Randi!

 5. Åh, hvor er det dog trist, hvad ræven har gjort. I må en dag have en rævesikker gård til høns og ænder.
  Det er så spændende at følge jeres istandsættelse af gården!

  1. Ja, vi må spare sammen til nogle rævesikre forhold!
   Det er hyggeligt at du vil følge med i udviklingen her på gården 🙂
   Kh Nana

 6. Åhh hvor jeg føler med dig. Ræven har også besøgt os et par gange. Det er så hårdt. Dyrene bliver jo ligesom kæledyr. Men det med ikke at stække kan også være dumt. Vores var ikke stækkede, og en af dem fløj ud foran en bil. Hun gemte sig i buskadset så Hall kunne ikke få fat i hende før næste morgen (forfærdeligt) og han måtte aflive hende. Åh så ondt det gør. Håber du får nogle nye du kan lægge din kærlighed på.
  Så fint det går fremad i huset. Og skønne billeder fra haven.
  Smuk dag til jer.

  Knus, Lone

  1. Åh, hvor synd med jeres and! Ja, der er vist fordele og ulemper ved at stække. Vi må bygge et fjerkræ-fort og få nogle nye høns og ænder 🙂
   Ja, i dag er stuerne blevet malet, og det begynder virkelig at ligne noget.
   Tak, Lone og i lige måde til jer!
   Knus

  1. Ja, det var rigtig øv med de søde ænder!!
   I dag er stuerne blevet malet, og vi er meget tilfredse med resultatet 🙂
   Fortsat god solskinsdag til dig!

 7. Ja, ræven er en skiderik! Vi har også lige fået taget 4 høns, én om dagen i 4 dage ved højlys dag. ØV. Så nu går resten af flokken og surmuler inden i hønsegården. De giver faktisk færre æg, når de er så sure. Og de mangler i den grad på gårdspladsen. Det ser godt ud på billederne inde fra huset. Nu er der også kun 2 1/2 uge til vi skal flytte. Det har jeg frygtet vældig, men jeg er vist ved at vænne mig til ideen og der er jo dejligt der ude på landet, trods sulten ræv og det hele.
  Hilsen Sanne-Pande-Kaffekande

  1. Nej, hvor ekstra-frækt at ræven kommer om dagen! Det er nok fordi den har hvalpe som er sultne …
   Her er bestemt dejligt herude på landet, og jeg har slet ikke lyst til at flytte tilbage til byen. God flytning til jer!
   Solskinshilsner fra Nana

 8. Uff, ikke noe kjekt med rev på besøk i andegården, men slik er naturen dessverre. Det kommer nok til å bli så fint i stuene når de er ferdige, og den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, sier vi i Norge. Og enda er sommeren bare helt i sin begynnelse.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Nej, vi kunne godt have undværet det rævebesøg! Til gengæld er stuerne blevet malet færdige i dag, og det tegner godt 🙂
   Knus

 9. Hvor trist med ænderne og bestemt ikke en rar måde at starte dagen på. Stuerne bliver så flotte. Glæder mig til at følge det næste step :-). Knus

  1. Så synd for de søde ænder! Ja, vi synes også at stuerne tegner godt, og vi glæder os til midt i næste uge når vi får vores møbler på plads derinde 🙂
   Knus

 10. Øv hvor er det trist med rævens besøg. Hos os har vi strøm omkring hønsegården af samme årsag.
  Det er spændende at følge med i jeres projekter, god arbejdslyst 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.